O Carte Nescrisă

Povești, povestiri, emoție

Drumul spre tine

Drumul in(spre) tine nu e usor. Poate e cel mai greu drum ce trebuie sa-l strabata un om. Dar e si cel mai imprtant. Vine dupa multe zbateri, indoieli, complexe. Fiecare pasim pe el in fiecare zi. Fie ca ne dam seama sau nu. Facem pasi marunti, dar siguri. Doar ca, de multe ori, nu ne dam ragazul de a realiza importanta acestui lucru. Ne cramponam in problemele cotidiene. Traim suferintele si bucuriile noastre. Cautam vinovati pentru dramele sufletului, minimalizam momentele de fericire. Inventam rugaciuni Divinitatii si le adresam cu disperare, in speranta unei rezolvari, unei minuni. 

Ce uitam, este, ca cele mai mari minuni, suntem noi! Fiecare dintre noi! Suntem facuti la fel, identici pana o sclipire isi face aparitia si ne ofera Unicitatea. Dar asta e frumusetea! Asta e miracolul! 

Eu cred ca fiecare om are bine si rau in sufletul lui. Unii, e adevarat, in diferite proportii. Dar si un om rau e capabil de fapte bune 🙂 Trebuie sa te cunosti cu adevarat pentru a fi constient de ce imens rezervor de Tot detii! Suna a cliseu deja, puterea se gaseste in tine! Si poate e! Viata, insa e plina de clisee. 
Drumul spre fericire, spre autocunoastere incepe cu un pas. Si cum am zis, trebuie privit ca un joc. Jocul cunoatsterii. Primul pas este, bineinteles, cel mai greu. Faceti-va curaj si pasiti!

Este vorba de RENUNTARE!

E comic cum pentru a reusi prima data trebuie sa renunti. (Un alt cliseu 😉 )

Copilaria, mediul in care crestem, traim, ne formeaza. Ne deschide sanse sau ne limiteaza. Dar o data ce renuntam la ideea ca ne si defineste, am facut primul pas inspre noi. Rnuntam la etichetele puse de altii sau chiar de noi insine. Renuntam la ideea ca asta ne-a fost norocul sau soarta noastra. Renuntam la acea parte din trecut care ne ingusteaza viitorul. Cel putin in mintea noastra. 

Asa cum la sfarsitul zilei ne dam jos o haina, la fel trebuie sa ne dezbracam de etichete. Eu doar atat pot! Eu nu am facut scoala! Parintii mei au fost saraci nu mi-au putut oferi mai mult! Nu am avut niciodata noroc! Nu sunt iubita! Ce pot sa fac in tara asta? Nu am bani! Sunt grasa! Sunt urata! Nu merit mai mult!…

Sunt convinsa ca unele din acestea va sunt familiare! Renuntati la ele! In jocul cunoasterii nu isi au locul! De ce? Pentru  a va asigur ca nu va definesc!

Prin acest prim pas, nu veti obtine iubire, bani, succes, faima. Nu e o bagheta magica ce va va schimba viata imediat. Dar dezgolindu-va de aceste ganduri, etichete veti putea incepe sa va priviti pe voi, cei adevarati. Sa va vedeti pentru prima data! Si pas cu pas sa continuati drumul in(spre) voi! 

Sursa foto: road via Pinterest

superadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top