Asta ești tu?

Pășirea ta prin viață nu e întotdeauna sprintenă. Alura ta nu e întotdeauna demnă. Urcușul de multe ori îți este fără perspectivă.

Ai invățat, și ai fost învățată, că așa e viața. Că viața e grea, plină de obstacole. Crezi asta! Crezi, cu atât mai mult cu cât trăiești în nuanțe de gri, când în jurul tău sunt scoase în evidență tragediile, răutatea, ghinionul, negativul.

Te întreb și întreabă-te, cum ar putea fi altfel?

Tragi după tine etichete puse de alții și crezute de tine. Așa ești tu! O știu toți. Pentru că toți te cunosc. Ești o fată cuminte/rea, un om bun/răutăcios, sincer, punctual, corect, nedrept… să continui? Pe unele le cunoști foarte bine, altele îți sunt puse chiar acum. Tu le aduni, nu-ți scapă niciuna și le târăști, tânjind dupa sprinteneala pasului.

Te încovoi sub greutatea “crucii tale”, pe care TREBUIE să o porți. Din cauza greutății ei, simțite și resimțite, uiți să-ți mai ridici privirea și să privești. Ai realiza ca ești departe de Golgota.

Nu mai crezi în happy-end-uri pentru că fetița din tine a fost nevoită să crească. Iți e frică de riscuri, te lași definită de patru pereți, pe care îi numești cu mândrie birou. Când în sfârșit prinzi glas sfidezi obrăznicia și iți rătăcești decența și discernământul, pentru că adolescenta ai pus-o să vorbească în șoaptă și să-ți scoată visele din rever.

Ignori și negi Divinitatea pentru că “dă bine”. Pentru că gândirea analitică și logica dilatată arată altora că ești deșteaptă. Sufletul tău ce odată îngenunchea în rugăciune, trăind speranța, e ascuns minții tale de femeie modernă și educată.

Iubești cu măsură, cântărindu-ți trăirile. Te oferi puțin, păstrându-ți încă budoarul. Citești despre a face dragoste și cunoști doar sexul și în restul timpului aplici scuze.

Râzi cu alții și de alții și niciodată cu tine!

Și viața a devenit grea…

Sursa foto: mirror via Pinterest și pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]