Întâmplările mele perfecte

Minunea mea mare cu părul bălai! Cu ochi albaștri, senini, ce cuprind Universul în cea mai caldă îmbrățișare. Copil cald și moale. Ești ca un pisc de munte ce stă maiestuos, veghind asupra tuturor. Fiecare rază de soare te atinge și îți mângâie fața, luminându-te. Calmul, înțelepciunea și răbdarea sunt lucruri sădite în tine de un hazard fericit.
Te las să mi te așezi în brațe și mă pierd în lunga clipă a îmbrățișării. Te ascult, te privesc, te absorb. Fac toate astea cu o inimă ce mereu se întreabă:”de unde atâta noroc pe mine?” Zâmbești, definind Perfectul. Spui:”Te iubesc, mami!”, plămădind Fericirea pură!

Și plec în minunate drumeții, mă odihnesc în superbe poieni, pline de poveste și de magie. Privesc cu mare drag și curiozitate vârful, acoperit uneori de niște nori ce prind toate formele învățării, descoperirilor și experiențelor. Mă răsfăț cu așteptarea, aștept să vină timpul în care mi te vei arăta în toată splendoarea, complexitatea și grandoarea ta! Și te iubesc!

Minunea mea mică, cu ochii ca cerul! Copil energic plin de tumult! Tu ai năvălit peste sufletul meu, ca un fluviu învolburat! Te grăbești să crești, să înveți, să fii! Vacarmul își capătă calmul, când îți dorești liniștea de la pieptul meu. Și atunci te cuibărești, în cea mai confortabilă contopire de suflete, privindu-mă atât de senin. Atunci, apele îți sunt nemișcate. Atunci, îți simt splendoarea grandiozității tale.

Și ai dorințe și ambiții. Și apele tale iau forma unor cai nărăvași, în drumul tău spre a le înfăptui. Nimic nu e măsurat la tine. Când râzi, râzi din toată inima. Când plângi îți lași supărările curate ca lacrima. Exact ca un fluviu. Nimic nu-ți stă în calea ta. Curgi zgomotos cu pauze de calm spre destinul tău, ce sper a se dovedi, minunat. Și te iubesc!

Iar eu, mă bucur! Mi-a fost dăruit un peisaj perfect. Iubirea mea e ca marea, ce înconjoară muntele meu adorat și primește într-o contopire, atât de naturală, fluviul meu învolburat.

Și binele se așterne. Și fericirea capătă chipul… întâmplărilor mele perfecte!

3 thoughts on “Întâmplările mele perfecte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]