Într-o cârciumă uitată într-un colț de lume

M-am dus la un pahar de vorbă cu sufletul meu. O cârciumă înghesuită în mulțime, uitată într-un colț de lume. Lumină puțină să nu uiți să vezi, vorbe șoptite la mesele pline. Am așezat două pahare, dar nu am îndrăznit să mă apropii de sticlă. Nu stiam cum se cuvine în astfel de situații, mă servesc prima, îi ofer lui tot? Ca de obicei, am încremenit un pic în așteptare, așteptând să-mi sară în ajutor gândurile, rațiunea. Îndrăzneala firească a sufletului meu, l-a făcut să ia rapid inițiativa și a umplut paharele. Prima dată lui, plin ochi, apoi mie doar pe jumătate.

“Te joci mereu cu perspectivele, îți place. Așa că ți-am pus la îndemână clișeul: jumătate plin, jumătate gol. Alegerea ta! Mie îmi place totul sau nimic, știi asta. Trăiesc totul la maxim. A! Scuze! Am uitat. Nu mai știi, de aceea ne-am întâlnit in seara asta, să recuperăm din tăceri. Să povestim!”

Am zâmbit. Ce bine mă cunoaște el și cât de mult l-am uitat eu! Îl priveam ca pe un prieten regăsit într-o poză din copilărie. Cu toate senzațiile curentându-mi trupul. Arăta la fel, atât de familiar, atât de drag. Am luat o gură din băutura cu gust de ambrozie, tresărind privindu-l cum se desfată în prea-plin.

Am povestit o vreme, pierduți în amintiri și fum de țigară. Am lăsat timpul să curgă printre picături. Mi se înfățișa la fel ca cel uitat de mult. Nărăvaș, nătâng, sensibil.

La sfârșit i-am întins nota de plată. Era firesc să o achite el. El oricum plătea pentru fiecare decizie luată, fiecare gând, fiecare sentiment. Pentru mine. Nu a ripostat deloc. A plătit tacticos, s-a ridicat cu sticla goală în brațe, spunându-mi cu o jovialitate tristă:

Mi-a făcut plăcere! Sper să ne revedem curând! Ai grijă de tine! Și îmi permit să-ți cer să nu mă uiți!”

M-am uitat în jurul meu și m-a copleșit melancolia. Cârciuma era plină de suflete cu pahare umplute până la refuz, stând singure la masă, așteptându-și omul prea ocupat să stea la un pahar de vorbă cu ele…

Sursa foto

7 thoughts on “Într-o cârciumă uitată într-un colț de lume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]