Joi ne jucăm!

Nu am mai scris de ceva vreme despre Jocul cunoașterii și simt că acum e un moment potrivit. Nu sunt trainer sau influencer. Nu am studii de specialitate (doar dacă se iau în considerare stagiile de psihiatrie adulți și infantilă și un opțional de psihanaliză, făcute în facultate), dar nu consider că e cazul. De aceea am creionat această idee ca pe o joacă.

Este ideea mea îndrăzneață, un simplu îndemn să privim și în noi, nu doar la cei din jur. Observ, pe zi ce trece tot mai multe persoane îmbrăcate în nefericire. Oameni nemulțumiți, frustrați, împovărați de greutăți și de viață. Unii vor să fure fericire din orice lucru mărunt care le iese în cale. Alții vor să o cumpere cu orice preț. Și unii chiar reușesc să descopere rețeta perfectă sau ideală.

Doar că binele și fericirea nu sunt universal valabile. Nu este aceeași pentru toate sufletele. Eu pot crea clipe minunate cu doar o cană de cafea în față. Pe tine, poate mirosul de cafea te face să strâmbi din nas. Mie nu-mi plac în mod deosebit animalele, ție îți oferă un univers întreg.

Așadar, o spun cu mâna pe inimă, că nu știu ce înseamnă fericirea. Însă am învățat și acum știu ce mă face pe mine fericită.

Pentru că mă cunosc!

În momentul când afli cine ești vei putea să te folosești de orice mijloc și de orice cale, pentru a-ți fi ție bine. Cunoașterea sinelui nu înseamnă egoism. Dacă descoperi că da, ești o persoană egoistă, acest lucru te va învăța să îl gestionezi pentru a păstra relații interumane sănătoase. Valabil și dacă afli că ești prea altruist.

Îmi doresc suflete jucăușe. Deschise la adevăr. În drumul nostru prin noi nu vom descoperi doar lucruri frumoase și demne de admirat. Dar ne vom vedea, încetul cu încetul, pe noi. Cei ascunși privirii și de multe ori pitiți în spatele atâtor și atâtor etichete, lipite de prea mult timp de sufletul nostru.

Joi ne jucăm!

Acesta este îndemnul meu! Vă invit la joacă. V-am pregătit, pentru început șapte jucării. Vă voi vorbi despre fiecare în parte și sper să deveniți jucători activi. De asemenea, sper să vă fie de folos și la sfârșit să fi făcut măcar un pas înspre (auto)cunoaștere.

Aștept sugestiile voastre, părerile și jucăriile proprii. Fiecare ne-am folosit de o multitudine de artificii sau și mai simplu spus, de viață, de experiență, pentru a ne înțelege și a ne cunoaște cu adevărat. Dacă vreți să împărtășiți, fie și ipotetic, vă rog.

În ce măsură am reușit să ne descoperim până acum, rămâne de văzut. Și faptul că totul poate fi o simplă joacă, sper să vă conving.

Pe joia viitoare! Deoarece, joi ne jucăm!

14 thoughts on “Joi ne jucăm!

  1. Aștept cu mare interes provocările tale, cu atât mai mult cu cât joia e ziua mea preferată și îmi place să mă joc.
    Salutări din Seini! 🙂

  2. O idee geniala acest joc al cunoasterii de sine, un joc din care, daca discutiile vor fi deschise si sincere între comentatori, nu poate decât sa produca o evolutie spre sentimentele si vlorile autentice, nobile, absolute, atemporale, ale IUBIRII NECONDITIONATE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]