Plouă

Plouă. Plouă cu stropi mari, rotunzi și limpezi. Parcă toți norii și-au agățat batistele de stele și le-au acoperit. Iar lacrimile lor se revarsă peste pământ nestingherite. Dar simt că sunt lacrimi de fericire. Că s-a întâmplat ceva în cer ce i-a făcut să râdă în hohote. Luna zâmbește undeva ascunsă. Zâmbet de mamă împlinită. Copiii ei, stelele, sunt învelite în batiste de nori, iar văzduhul plânge de fericire.

Și Soarele își întinde razele peste curbura Pământului, doar-doar ar putea și el să vadă și să simtă bucuria din această noapte.

Ce frumoase ochiuri de apă se formează! Un mozaic de oglinzi ale bucuriei de a fi. Și eu vreau să sar cu sufletul în ele și să mă scald în lacrimile calde ale norilor veseli. Să sorb fiecare picur și să îmi potolesc setea de fericire.

Da! Ploaia uneori e doar plâns de fericire. O sărbătoare în Cer pentru încântarea Pământului.

Plouă. Plouă cu veselie și cu fericire. Iar mie îmi vine să dansez ținând ritmul cu o umbrelă închisă. Să râd cu lacrimi mari, rotunde și limpezi.

Sursa foto: pinterest.ro

12 thoughts on “Plouă

  1. Mulțumesc, Em! Așa simt și eu. Și mi-am dorit să prezint ploaia într-o altă perspectivă. Deoarece uneori chiar așa o simt. Fericire! ?

 1. Dupa ploaie si furtuna,
  Iar se face vreme buna.
  Când norii se risipesc,
  Toate beltile sclipesc.
  Fata-n ele de-ti privesti,
  Te vezi ca într-o oglinda.
  La Soare te încalzesti,
  Te bucuri, esti fericita !
  Iar spre orizont în zare,
  Unde norii mai persista,
  Arc-en-ciel pe cer apare,
  Stergând norii c-o batista !

  https://www.youtube.com/watch?v=2T3Cksysro0

  O noapte senina, plina de caldura si lumina-n Suflet, draga Mona !

 2. Cand cei mai multi privesc ploaia ca un semn al tristetii este atat de placut sa citesc randurile tale.
  Ploaia, ca si soarele, fac parte din viata noastra.
  Nu sunt nici bune nici rele. Noi suntem fericiti sau nefericiti si le imprimam cu starea noastra.

  1. E adevărat! Uneori însă ne oferă și ele în dar zâmbete. O zi frumoasă, un soare cald ne poate dărui o clipă de bucurie chiar dacă suntem triști. La fel și ploaia. Trebuie doar să vrem să ne bucurăm. Eu cred că frumos e peste tot. Doar să ne dorim să îl vedem ?
   O zi minunată să ai, Albert!

 3. Să râzi cu sufletul în timp ce laşi ploaia să-ţi râdă pe chip! Asta e fericire! Superbe rânduri, Mona! Iubesc oamenii care privesc viaţa aşa ca tine! Ştii, unii ne spun că suntem superficiali. Le zâmbesc şi-i las să se mire. 😉

  1. Fericirea pare multora a fi superficială ? Și eu le zâmbesc și le fac cu ochiul. Apoi îmi văd de dansul meu.
   Mulțumesc, Potecuță! ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]