Suflet cu tălpile-n mâini

Pe talpa sufletului sunt trasate drumurile inimii. Așa s-ar crede sau așa îmi place mie să cred. Fiecare trăire și emoție să lase o amprentă pe pasul care te-a dus înainte. Linii groase ori mai subțiri, picături de zâmbete amestecate cu lacrimi. Urma firavă a unei iubiri trecute, forma unei fericiri prezente.

Da! Pe talpa sufletului sunt trasate drumurile inimii…

Sufletul meu nu face excepție. Oricât am încercat să-l protejez, învelindu-l în scoarță de măslin, el a călcat apăsat prin viață și încet s-a transformat. Și-a luat tălpile în mâini și a continuat să zvâcnească, lăsând în urma lui o dâră de rouă împletită cu mirare.

Mirarea de a fi, de a continua, de a trăi. Atât de simplu și de banal, încât până la urmă și această mirare se lasă înecată de certitudine. Certitudinea că așa sunt toate sufletele de pe acest pământ.

Suflet…ce simplu cuvânt aruncat în neant!

De fapt, e doar o biată vioară strunită de un arcuș rupt. Muzica ei poate fi auzită doar de altele asemeni ei. Pentru restul, ea e doar un scârțâit al ordinarului. Dar și când tânguirea ei se transformă în simfonie în inima persoanei potrivite! O! Atunci mirare!

Cine a mai pomenit două viori, cu tălpile în mâini, unite într-un dans al lor? Există așa ceva? E posibil?

Iubirea îți răspunde: da!

O, tu biet suflet obosit! Vioară frântă de îndoieli. Ia-ți tălpile în mâini și dansează pe muzica simțirii având ca unic spectator mirarea! Mirarea că a fi, a continua, a trăi, este posibil doar prin iubire!

Și iubește!


Acest text face parte dintr-o nouă inițiativă, un îndemn adresat vouă tuturor. Se numește simplu: Cuvintele de luni.

Ce este CUVINTELE DE LUNI?

Este un îndemn! Un îndemn de a scrie, pentru simpla noastră plăcere și din respect pentru cuvânt. Da, despre cuvânt este vorba.

În fiecare luni vă vom propune câteva cuvinte. Pornind de la ele, vă invităm să scrieți un articol pe blogul vostru. Veți avea la dispoziție o săptămână, până lunea următoare. Scrieți cum doriți, în orice stil și cum le simțiți!

Ce părere aveți?

Cuvintele de lunea aceasta au fost: dans, muzică, mirare.

Articole participante:

Cuvintele de săptămân asta: atingere, scrisoare, flori


Vă invit și pe pagina de Facebook pentru mai multe nescrise 🙂

Și nu ezitați să faceți parte din poveste, lăsându-mi un comentariu.

Sursa foto: pinterest.com

11 thoughts on “Suflet cu tălpile-n mâini

    1. În fiecare luni vom anunța cuvintele. Pornind de la ele scriem un text și îl postăm lunea următoare. Avem dr o săptămână la dispoziție. Postăm luni, deoarece așa am gândit această învitați: cuvintele de luni. Poate avem mai multă inspirație în weekend 🙂 Te așteptăm să ni te alături cu mare drag!

  1. Si eu vreau sa cred ca pe talpa sufletului sunt trasate drumurile inimii. Si mai cred ca pe oriunde ne duce viata, tot la drumurile inimii vom ajunge. Mi-a placut articolu si aceasta initiativa cu joaca cuvintelor. Am citit si celălalt articol. Frumoasă joaca v-ati gasit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]