Ghicește-mi, babo, viitorul!

Îmi doresc! Vreau! Pot! Hai, ghicește-mi, babo, în cafea! Ce tot aștepți? Spune-mi, ce vezi?

Văd zaț neastâmpărat și fără dorință de-a se domoli. Ce să văd? Nu văd nimic. Se scurg dâre neînțelese și e un dute-vino de mă ia cu durere de cap. Spune sincer, ce ai făcut? Mă pui la încercare? Aici e un amestec, un întreg care nu se lasă citit.

Nu am făcut nimic! Am băut cafeaua, cum mi-ai spus și am întors ceașca cu emoție. Nu trebuia să am emoții? Este vorba de viitorul meu aici!

Ce viitor? Eu văd un amestec de nimic și vise. Trecut, prezent, viitor… toate-s alandala în ceașca asta. Du-te pe drumul tău, femeie! Și ia-ți și banii cu tine. Nu am trebuință de ei!

Dar am făcut totul cum mi-ai spus! Totul cum TREBUIA! Bine, recunosc, am adăugat doar o lingură de lapte, că prea amară mi s-a părut!

Ai trișat??? Cine ți-a dat voie să modifici rețeta? Tot drumul tău e altul acum. E un necunoscut. Nu mai pot ghici nimic. Zaț irosit!

Nu am crezut că greșesc cu ceva. Am decis să schimb ceva, pentru a-mi fi mai ușor să înghit prezentul. Viitorul ar fi trebuit să fie tot acolo. La îndemână.

O fi! Dar nu mai îl pot vedea eu. E plin de incertitudine, de întuneric. Pleacă! Nu pot să te ajut!

Ei, știi ceva? Nici nu am nevoie de ajutorul tău! Lasă-l să fie incert! Treaba lui! Când va fi să vină îl voi gusta din plin. Iar dacă amăreala lui nu-mi va plăcea, voi adăuga un pic de lapte. Na! Și zahăr, dacă chiar mă enervez! Păi, ce? Acum îmi e cât se poate de clar că nimic nu e bătut în cuie! Nici măcar viitorul în zațul de cafea!


Vă invit și pe pagina de Facebook pentru mai multe nescrise 🙂

Poze nescrise puteți vedea pe contul meu de Instagram 🙂

Și nu ezitați să faceți parte din poveste, lăsându-mi un comentariu.

Sursa foto: pinterest.ro

One thought on “Ghicește-mi, babo, viitorul!

  1. Merg acum să-mi fac o cafea şi-mi voi lăsa nişte vise să cadă-n cească, în loc de zahăr. Poate aşa se vor îmbuna şi cuvintele mele, să curgă la fel de frumos.
    Minunat textul tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]