Dacă ar exista o viață perfectă

Dacă ar exista viață perfectă eu aș face ca în această poză

Aș lăsa totul și aș porni în galop pe un câmp plin de iluzii. Aș culege margarete cu gust de cireșe. Aș mușca din soare și aș bea valurile din nori. Vântul ar râde, ar dansa printre picioarele mele și eu aș continua să las urme de pași peste vise.

Și, Doamne, ce aș râde! Râde și trăi!

Însă, perfectul nu există. În caruselul zilelor continui să mă învârt. Sunt sprijin pentru bucurie sau pentru gânduri care vor să tacă. Alerg stând pe loc alături de cei ca mine și visez la margarete cu gust de cireșe, la soare și la valurile din nori.

Există teorii despre cum ar trebui să fie viața, pentru a fi numită perfectă. Câte figurine să se lase învârtite în același sens, ce forme să aibă, ce perspectivă. Să creadă toți într-un mare mașinist, să aibă încredere în el că îi conduce spre marea promisiune. Și practica se întâmplă. Continui să stai alergând în cerc și uiți că tălpile tale au înțepenit pe niște vise.

Dacă ar exista o viață perfectă eu nu aș mai sta pe gânduri!

Aș fugi spre bucurie, spre șansă și bine. I-aș lua pe toți cei dragi cu mine și i-aș hrăni cu mierea mirării de a fi. A fi! A râde! A trăi! A prinde marea de un colț și muntele de poale și să le spui: vă văd, vă simt, vă sunt! A culege stropii de ploaie în căușul îndoielii și să-ți stâmperi setea de aprobare. 

Viața ar fi luată prin surprindere la început și mi-ar cere tribut pentru a exista. Însă eu aș așeza pe spatele meu toate inimile care îmi bat portativul ființei și aș continua să trec prin ea într-un galop oprit. Ea m-ar însoți, dintr-odată înveselită, și am mușca din soare amândouă până ce lumina lunii îmi va lumina poarta spre dincolo.

Dar până atunci, eu aș trăi! Râde și trăi!

Doar dacă ar exista o viață perfectă...

Mă găsiți și aici
Dă click și spor la cumpărături!

Sursa foto: aici

9 thoughts on “Dacă ar exista o viață perfectă

    1. Categoric, sunt perfect de acord cu tine! Dar asta este secretul, dacă pot să-i spun așa! Să evoluăm din încercări, să ne îmbunătățim. Mulțumesc mult pentru semnul lăsat și îți doresc o duminică minunată!

  1. Dacă ar fi o viață perfectă și eu aș îmbrățișa-o… Sau poate m-aș teme de prea prefectul ei? Nici nu știu 🙁 Deși sunt perfecționistă, perfecțiunea mă sperie, oare ce mai e apoi?

    1. Eu cred că există viață perfectă. E aceea în care nu e totul perfect, dar încetezi să mai încerci să schimbi ceva, ci doar te bucuri și iubești! Și râzi. Și trăiești 🙂

  2. Cât de frumos Mona! ❤️
    Mereu cu suflet și atâtea trăiri. Eu cred că viața perfectă, pentru mine e acum❤️ Și sper să țină…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]