Sunt liberă!

Mă uitam la gheața din ochii lui și încercam să îi vorbesc cu aer cald, pentru a-l revedea. Cândva, îmi amintesc că în spatele negrului, acum înghețat, zărisem un suflet de om. Mi-a și zâmbit adeseori, pierdut în iubire și devotament.

Acum mă dezbrăcase de toate păcatele mele și dorințele trupești și avea de gând să mă înfățișeze lumii. Cu urmele neputinței scrijelite pe marginea coastelor. Un schelet ce respira și gândea, dar căruia îi era frică și de propria umbră. Pentru că să ai a o umbră trebuie să te lași privită de soare. Iar pe mine acest lucru mă înspăimânta. Eram nevrednică. M-ar fi ars ca pe lumânarea ce sufletul meu muribund se încăpățâna să o țină aprinsă.

Dar brusc, călăul meu închise ochii. Fără a mai spune nimic se duse la fereastra deschisă și se aruncă, fără nici un țipăt, fără niciun zgomot. Probabil se lovi de gol, golul nu se aude din afară.

Mi-am lipit ochii de cer și am început să umplu norii de lacrimi:
„Ai fost Tu, Doamne, cel care a ordonat amnistia mea? Sau am avut parte doar de un călău laș?”

Însă golul nu se aude din afară. El țipa în mine:

Ești liberă! Rănile pe care ți le-ai făcut se vor vindeca!

Orgoliul ți s-a aruncat pe fereastră….


Ofertă valabilă până la sfârșitul lunii. Profită și tu!

One thought on “Sunt liberă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 lucruri pe care le fac atunci când nimeni nu mă privește

Ideea acestui articol îi aparține Denisei, care ne-a invitat să ne jucăm în scris și să recunoaștem public anumite lucruri pe care le facem când suntem singuri. Sunt convinsă că și voi aveți astfel de secrete, iar unele dintre ele așa vor și rămâne. Însă pe altele le pot împărtăși cu voi și sper să vă facă plăcere să le aflați. Mulțumesc, Denisa!

Stăpânul inelelor la Miercuri descoperim (quiz)

Oare câte persoane din comunitatea noastră, comunitatea O carte nescrisă, nu au văzut filmele Stăpânul inelelor sau nu au citit cărțile? Sunt convinsă că numărul este foarte mic. Tocmai de aceea, m-am gândit că vă va face plăcere ca săptămâna asta la Miercuri descoperim să faceți un quiz cu întrebări despre această trilogie, atât de […]