100 de cărți care merită citite de fiecare

Dacă te-ai hotărât să deschizi acest articol, înseamnă că ești la fel ca mine. Un om pasionat de lectură. Poți merge direct la lista cu primele 10 cărți recomandate sau să citești o scurtă introducere.

Lista cărților

De ce am ales să scriu această serie de articole?

Da, va fi o serie de articole. În fiecare voi recomanda zece titluri. Am ales să fac asta, în primul rând pentru mine. Să am un loc unde să-mi adun titlurile de suflet. Acele cărți care mi-au rămas. Cărți a căror valoare este de necontestat. Indiferent de gusturi.

De ce spun că indiferent de gusturi?

Deoarece cred cu tărie că o persoană care se consideră pasionată de lectură trebuie să-și însușească o cultură literară. Să știe măcar cum îi cheamă pe marii scriitori din literatură și să poată numi măcar câteva titluri.

Eu îmi asum propriul titlu dat la acest articol. Aceste 100 de cărți pe care le voi numi consider cu adevărat că merită a fi citite de fiecare!

Ce realitate frumoasă ar fi această utopie!

Dar știu că nu este posibil. Însă de fiecare cititor pasionat este! O sută de cărți nu e mult deloc, nu-i așa? Mai ales că sunt convinsă că pe multe dintre ele le-ați citit deja.

Citește lista de mai jos și alege măcar un titlu!

10 cărți

NumărTitlul cărțiiAutor
1.Crimă și pedeapsă F.M. Dostoievski
2.Micul prinț Antoine de Saint-Exupery
3.La răsărit de EdenJohn Steinbeck
4.Flori pentru AlgernonDaniel Keyes
5.Portretul lui Dorian GrayOscar Wilde
6.Ferma animalelor George Orwell
7.Sfârșitul copilărieiArthur C. Clarke
8.Germinal Émile Zola
9.Doctor Jivago Boris Pasternak
10.Insuportabila ușurătate a ființei Milan Kundera

*linkurile din articol, folosite ca îndemn de achiziționare a cărților sau a produselor, sunt linkuri de afiliere. Asta însemnând că eu primesc un comision dacă alegeți să cumpărați o carte folosind aceste linkuri. Prețul este neschimbat pentru voi, doar că pe mine mă ajutați printr-o simplă alegere să obțin mici comisioane la vânzare.

13 thoughts on “100 de cărți care merită citite de fiecare

  1. Mulțumesc mult, Potecuță! Sper să îți placă toate, deși sunt convinsă că le-ai citit pe majoritatea! Te pup!

  1. Minunat! Tare mă bucur. Sunt curioasă și la următoarele zece titluri pe care le voi aminti 🙂

 1. Tocmai ţi-am descoperit blogul şi ţi-am dat un like paginii de Facebook. Îmi plac articolele tale. O listă interesantă! Eu i-aş adăuga şi pe Charles Dickens şi Victor Hugo printre cei zece scriitori şi l-aş scoate pe Antoine de Saint-Exupery.

  1. Mulțumesc mult! După cum am spus, acestea sunt doar primele 10 titluri dintr-o sută. Va fi o serie de articole ? Bineînțeles că voi numi și aceste două nume mari ale literaturii.
   Antoine de Saint-Exupéry este la rândul lui un mare scriitor, iar Micul prinț chiar o consider o carte care merită să fie citită de fiecare.
   Mulțumesc mult pentru semnul lăsat. O zi minunată îți doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *