Avalanșa de “NU-uri”

Dimineață. Zi obișnuită. Trezit, spălat, o gură de cafea și o doză de internet. Știți voi. Obiceiurile lumii moderne. Un scroll pe WordPress, unul pe Facebook. Un like acolo, unul dincolo, un comentariu sau un smiley face și tot așa. Până, brusc mă lovește avalanșa de “NU-uri“. O cunoașteți? Sau deja mijiți ochii și habar nu aveți la ce mă refer. Doar un pic că mă/vă explic.

În ultima vreme au apărut tot felul de articole, care au menirea să te deștepte. Să-ți spună că tot ce ai făcut până acum, NU a fost bine și doar ei dețin adevărul. Toate sunt scrise după același tipar, deși spre groaza mea nu sunt scrise de aceeași persoană.

Iată ce am aflat în ultima vreme:

 • NU mă spăl bine pe păr. Credeați că e așa ușor? Uzi părul,șamponezi, clătești? Nici vorbă! Experții în spălarea podoabei capilare îți vor spune clar și răspicat că trebuie să uiți tot ce știai și să faci cum spun ei.
 • NU știu minim cinci lucruri din orice domeniu. Indiferent că e vorba de fizică cuantică sau a pune sare în mâncare, măcar cinci lucruri îmi scapă. Autorul articolului, scris probabil tot dimineața la cafea, pe telefon, știe tot. Nu-i scapă nimic, vă spun. Cel puțin nu acele cinci lucruri, care sunt omise și neștiute de toată lumea.
 • NU știu nimic despre iubire. Aici poate nu greșeste. Dar să fie doar așa puține lucruri necunoscute mie?
 • NU îmi cresc bine copiii. Ooo, aici sunt prea multe de spus

Cred că ați prins ideea. Nu mâncăm bine, nu facem sport corect, nu știm nimic despre orice și așa mai departe. Cireașa de pe tort a fost, însă, azi dimineață. Spre mirarea mea am aflat că Nu respir bine. Și nu, nu e vorba că sufăr de vreo boală. Nici vorbă. Pur și simplu nu știu să respir și am făcut-o greșit până acum.

Eu recunosc. Am multe de învățat. Și rătăciri de blondă am multe. Au fost lăsate mărturie și în mediul online și le pot observa toți care mă cunosc, zi de zi. Dar chiar să nu știu să fac corect un act reflex? Și reflexul trebuie să-l învăț?

Ei bine, promit că am să încep să port permanent niște căști în care să mi se șoptească inspiră…expiră. Nu vreau să mă sufoc doar pentru simplu fapt că nu am fost capabilă să învăț să respir corect.

Vouă vă este familiară această avalanșă de “NU-uri“?

Foto: pinterest.ro

12 thoughts on “Avalanșa de “NU-uri”

  1. Mie îmi sunt de ajuns titlurile. Am citit totuși unul a cărui titlu spunea clar că va explica de ce nu e fiziologic și normal ca femeile să aibă menstruație ? O zi frumoasă, fără “nu-uri” 🙂

    1. Daaa, de-a dreptul. Dădea și o grămadă de surse și referințe, pentru a fi cât mai credibil. Se trece deja la un alt nivel, ce mai 😉

 1. Ai perfectă dreptate. Internetul e plin de nu-uri, in viața reală parca e mai multă relaxare. Mai puțin atunci cand devii mamă si brusc avalanșa de nu-uri te striveste pur si simplu 😀 norocoși cei ce supraviețuiesc calamității fără a se molipsi 🙂

  1. Trebuie să supraviețuim! Ca mamă, la un moment dat am refuzat să mai citesc orice despre parenting. Mă făceau să mă simt o incapabilă. Prefer “da-urile”. Da, faci bine. Da, ești perfectă așa ? O seară frumoasă Mădălina! Și scrie și tu mai des, că abia aștept să te citesc 🙂

 2. Foarte familiare sunt aceste articole, insa refuz sa le citesc. Unele sunt chiar imperative “trebuie sa faci asa ca altfel…”, deci prefer sa le ignor cu brio si sa fac lucrurile cum consider eu ca este bine pentru mine ? ?

  1. Și eu le ignor. Dar fără să vreau văd titlurile. Și deja e prea mult “nu” și negativism în jurul meu. Unele sunt de-a dreptul hilare, altele mă fac să mă întreb prea multe 🙂 O seară frumoasă și mulțumesc de vizită!

 3. Viata si perceptia vietii rational-sentimentale se desfasoara între aceste doua cuvinte extreme Absolute, DA si/sau NU, aceasta dualitate a perceptiei binelui si raului caracteristice fiecarui individ nascut pe Terra. Tot ce nu se raporteaza la aceste doua certitudini este iluzoriu, relativ efemer si ipocrit. Prietenii stiu de ce !
  O noapte superba si linistita, draga Mona !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *