Herz aus stahl

M-a durut.

M-a durut foarte tare.

Nu impactul (venit dintr-o parte), nici încordarea de a reuși să protejez copiii aflați pe bancheta din spate.  I-am salvat, iar eu eram încă în stare bună. Doar nu degeaba am luat cinci stele la testul Euro NCAP…

Aveam un pic sacoul șifonat și șchiopătam ușor pe partea dreaptă.

Însă, m-a durut nepăsarea proprietarului meu de atunci. M-a privit cu dispreț, văzând în mine doar o cheltuială în plus și m-a abandonat într-un garaj, fără a-mi mai arunca nicio privire.

Credeam că nu voi mai simți niciodată asfaltul sub pneurile care acopereau perfect jantele BMW 18 originale, vântul intrând prin grila radiatorului și să fiu părtașă la veselie și cântece acompaniate de râsete de copii.

Știam că mai aveam încă multe de oferit.

Într-o zi, ușa garajului s-a deschis și proprietarul a intrat însoțit de o altă persoană. Aceasta m-a privit și mi-a atins aripa, parcă netezind-o. Când ușa s-a închis din nou, nu am știut ce să cred. Spre surprinderea mea, a doua zi eram transportată spre o nouă casă. Și de atunci a început transformarea mea.

exclusivOEM_patrat

Noua mea stăpână a început să vorbească cu mine, parcă ar fi știut că înțeleg ce spune: “Ești frumoasă, iar acest mic ghinion nu te-a avariat foarte tare. Ești un model foarte rezistent și ai să fii ca nouă foarte repede. Voi comanda piese de BMW de la eXclusiv OEM, iar când toate reparațiile vor fi gata, vom merge împreună să alegem ce accesorii originale BMW ți se potrivesc.”

Mă simțeam din nou bine, în siguranță.

Zilele au trecut repede. Proprietara mea a venit cu un mecanic și împreună cu el a început să aleagă doar piese originale BMW. După ce locul impactului nu a mai fost vizibil, a început revizia propriu-zisă. A verificat totul. Mi-a deschis capota și mi-a admirat motorul Twin Power Turbo cu patru cilindri în linie. S-a asigurat că tot ce vede sunt piese BMW originale. Din păcate, a găsit și unele aftermarket (eu le-aș fi arătat de la început, fostul meu proprietar nu a înțeles niciodată cât e de important să folosești piese OEM BMW) și fără a sta pe gânduri a comandat de la eXclusiv OEM tot ce avea nevoie.

Când a învârtit cheia și am început să torc ca o felină am simțit că am renăscut. Eram ca nouă și mă simțeam invincibilă. Ne-am oprit în fața magazinului eXclusiv OEM. Era singurul magazin offline dedicat brandului BMW, iar acest lucru mă făcea să mă simt foarte importantă. Am așteptat răbdătoare, bucurându-mă de razele de soare. Doamna mea s-a întors zâmbind și a pus în portbagaj un bidon de ulei original BMW.

Am pornit impreuna spre necunoscut.

*

Mă aflu, alături de soțul meu, în noua noastră mașină BMW Seria 2 Gran Tourer. Decizia de a cumpăra o mașină a venit firesc odată cu mărirea familiei.  Alegerea celei potrivite, însă, s-a dovedit a fi mai grea decât ne așteptam.

Nouă sau la mâna a doua, buget sau calitate, tehnologie sau sclipici; toate sunt dileme atunci când schimbi mașina.

Anunțul de vânzare nu spunea prea multe, doar că e un pic avariată, însă în rest fiind în stare foarte bună.  Un prieten, priceput în ale tehnologiei germane, îmi spunea cândva că mașinile BMW nu mor niciodată. Că au o inimă care continuă să bată, indiferent de cât ar părea de neglijate în exterior. Am mers să o văd mai mult din curiozitate, dorind să mă conving că într-adevăr acest model este conceput ideal pentru o familie numeroasă.

Când ușa garajului s-a deschis și am privit-o am simțit că trebuie să fie a mea. Parcă avea viață și îmi vorbea cu glas trist, cerându-mi să îi redau vigoarea. A fost, daca vreți, un pariu. Unul câștigător. Am reușit asta datorită calității oferite de cei de la eXclusiv OEM.

Acum e a noastră și eu simt că a fost făcută special pentru noi. Azi pornim iar la drum cu toții, profitând de o zi caldă de toamnă.

Toți trei copiii sunt în siguranță în scaunele de mașină pe bancheta din spate, fixate printr-un sistem special de prindere. Ne simțim confortabil, având mult spațiu datorită ampatamentului, iar la nevoie am putea beneficia și de un al treilea rând de locuri, care poate fi rabatat complet în podeaua portbagajului. Copiii erau foarte încântați la ideea de a-și putea invita oricând prietenii să vină cu noi.

Da! A fost o alegere perfectă! Am reparat-o cu drag și cu atenție la detalii, nefăcând nicio clipă rabat la calitate, optând doar pentru piese BMW seria 2 și doar piese OEM.

Am început să jucăm Fazan. La un moment dat mi s-a părut că aud sunetul motorului șoptindu-ne: “Danke!”. Am început să râdem și ne-am continuat drumul, simțindu-ne împliniți și în siguranță, în timp ce “Hilda” noastră călca imperial asfaltul, conducându-ne la destinatie.

bmw-seria-2-gran-tourer-preview-1-980x552
În caz că nu știați cum arăt.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, ediția aniversară de 10 ani.

*Herz aus stahl (limba germană)= inimă de oțel

Sursa foto: exclusivoem.ro și bmw-proleasing.ro

Sursa featured image: m.promotor.ro 

exclusivOEM_patrat
Sponsor

12 thoughts on “Herz aus stahl

 1. Al meu a avut opt BMW-uri. La fiecare doi, trei ani, le schimba cu modelul urmator. Pe ultimele doua le-am prins si eu. Sigur, el le tinea în garaj, le îngrijea… nimic de zic. Adica, chiar exagera. Când le-a dat, aratau ca noi. Le-am vazut pe ambele în stand. Le lipsea tipla, atât.
  BMW-urile sunt, într-adevar, masini rezistente, dar daca le duci la ateliere de doi lei sau nu le pui piese originale, când cedeaza, cedeaza pentru totdeauna.
  Acum îl cuprinde nostalgia.. m-a dus zilele trecute la stand sa vedem unul din seria 6, daca nu ma însel. “Ce zici, ne programam la un test-drive?”…
  Hehehe! Dupa fiecare test-drive a urmat decizia. Am preferat sa nu. Nu ca nu mi-ar placea, dar nu e momentul. Avem alte prioritati. 🙂
  Bafta, Mona!

  1. Eu am apreciat întotdeauna mașinile nemțești, dar nu am avut până acum. Poate cândva… BMW am considerat-o mereu o marcă prea “prea” 🙂 Dar am fost tare încântată să descopăr variante familiale. Iar performanțele și calitatea sunt indiscutabile.
   Te pup, Daniela!

 2. Superbe elogii aduse unei marci apreciate pe plan mondial pe buna dreptate. Prima masina cumparata la mâna a doua, pe bani câstigati în Franta a fost un BMW serie 3 care nu si-a dezmintit potentialul performant, tinuta si durata de viata a motorului, pentru mine personal, singura problema fiind iarna datorita transmisiei tractiunii spate.
  O zi plina de bucurii si satisfactii alaturi de minunatele tale minuni, draga Mona !
  https://www.youtube.com/watch?v=FUDdDFbdYNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *