S.I.M.T. la feminin cu Mădălina Bădescu

Mi-e drag de oameni, de oamenii care fac și dăruiesc, de oamenii care oferă bine și bucurie și de cei care îndrăznesc să viseze și muncesc pentru împlinirea visurilor lor. Unul dintre acești oameni este Mădălina Bădescu.

Pe Mădălina am cunoscut-o într-un context de formare – cursul de copywriting COPYPRENOR, susținut de Ion Cataragă – curs pe care l-am urmat în aceste ultime trei luni. Dar, la fel ca pe ea, am cunoscut peste 40 de persoane, deci de ce am ales să îți povestesc tocmai despre Mădălina aici, la Miercuri descoperim?

Deoarece cred cu tărie că nimic nu este întâmplător!

Acum câteva săptămâni am stat la o discuție cu mine însămi și am realizat că sunt pregătită să trec la următorul nivel. Că a scrie cărți este și va fi scopul meu și bucuria mea cea mai mare, dar S.I.M.T. (Scris, Inspirație și Motivație pentru Tine) este metoda prin care o voi face. Și nu doar pentru mine, ci pentru toți cei care iubesc scrisul, care doresc să își cultive talentul și să își construiască propriul vis într-un mediu empatic, în care susținerea și prietenia sunt cheile care deschid conversațiile.

Și chiar în momentul în care am luat decizia să dau startul înscrierilor pentru o nouă grupă a Sprintului S.I.M.T. de scriere creativă și să îmi dau voie să zbor, transformându-l într-un program, am primit un mesaj din partea Mădălinei.

Aș putea să îți povestesc bucuria pe care am simțit-o după ce am încheiat discuția cu ea, dar nu voi reuși să o cuprind. Au fost lucruri spuse, asemănări descoperite, pasiuni comune împărtășite și simțită acea emoție care trăiește în adâncul nostru, care ne urmează ca o umbră și care din când în când – dar mult mai rar decât ne-am dori – atinge și unește o alta asemenea ei, din sufletul altei persoane.

Mădălina m-a cucerit! Încep să o descopăr și prin prisma scrisului ei creativ, nu doar ca pe un foarte bun copywriter. Dar, pe tine te îndemn să o descoperi în ambele feluri.

Cu ajutorul acestui interviu pe care eu îl numesc S.I.M.T. la feminin o vei cunoaște un pic pe Mădălina femeia.

Dar dacă ai nevoie de Mădălina profesionistul, Mădălina copywriter-ul scrie-i și spune-i! Descoper-o la fel cum am făcut-o și eu!

S.I.M.T. la feminin cu Mădălina Bădescu

copywriter

Spune-mi te rog câteva cuvinte despre tine. Cine ești tu, Mădălina?

Să îți spun sincer, am început de curând să aflu cine sunt cu adevărat și încă nu cred că am terminat. Interesant este că am descoperit părți importante din mine în momentele când mi-a fost mai puțin bine. Atunci m-am văzut pe mine autentică, dincolo de convențiile sociale.

În viața de zi cu zi, însă, sunt o introvertită, în ciuda faptului că sunt adesea forțată să ies din zona mea de confort. Iubesc oamenii și sunt foarte atașată de rădăcini, am o familie extinsă cu mulți unchi și mătuși care a funcționat, în ultima perioadă, ca un fel de plasă de siguranță în viața mea, cât și un grup de prieteni restrâns (același încă de pe vremea liceului, dacă îți vine a crede).

Sunt, de asemenea, o visătoare, în ciuda faptului că pragmatismul mă trage de mânecă zi de zi spre activități de tot felul.

Îmi place mult să citesc, să mă uit la filme, să călătoresc și bineînțeles, să scriu.

Care este povestea scrisului tău, în câteva cuvinte?

În ceea ce mă privește, scrisul este cea mai simplă modalitate prin care reușesc să fiu eu. Este poarta către o lume care îmi vorbește din interior, dar pe care am renegat-o mult timp, din diferite motive.

Am început să scriu încă de prin școala generală, tot timpul aveam după mine o agendă groasă în care îmi notam o mulțime de idei. Am continuat să scriu și în liceu, cu ajutorul unui blog.

Însă, cel mai revelator moment a fost când am ajuns să scriu pentru ziarul din orașul meu natal și am realizat că ceilalți chiar citesc ceea ce pun eu pe foaie. Până atunci, credeam că e un fel de talent ascuns pe care e mai bine să îl ții doar pentru tine.

În facultate, am scris pentru ultima dată, în mod organizat, să spun așa când am coordonat o revistă pentru studenți.

După ceva timp, ajunsă aproape de 30 de ani, am realizat că am abandonat scrisul, dar nu aș fi putut să spun exact de ce. Tot cam atunci, îmi era și foarte greu să îmi gestionez emoțiile.

Din păcate, după o pierdere importantă în viața personală, am simțit că nu îmi mai găsesc rostul și am început să mă întreb obsesiv cine sunt. Scrisul mi-a răspuns din interior, cu calm, și de această dată, chiar dacă nu mai „povestisem” de mult. Ca un prieten vechi, m-a luat de mână și m-a învățat cum să pășesc în această realitate nouă. Cum să exprim tot ceea ce simțeam, chiar și emoții cu conotații negative precum furia, dezamăgirea sau regretul.

Ce împliniri ți-a adus până acum scrisul?

Cum am mai spus, scrisul m-a eliberat. Oricât de poetic ar suna, scrisul mi-a dat voie să fiu liberă, să pot să îmi aliniez Universul interior cu cel exterior, să pot să fiu în echilibru, să mă accept.

Ce îți place cel mai mult la lumea în care trăiești?

Oamenii din jurul meu. Unul dintre principiile după care mă ghidez este încrederea, prin urmare, cei care sunt în jurul meu sunt toți oameni cu sens. Oameni de care mă leagă o mulțime de momente și care într-un anumit punct al vieții mele, au dat (conștient sau nu) o bucățică din ei ca eu să fiu bine, să mă reîntregesc, să pot să zâmbesc, oricât de puțin.

Ce apreciezi cel mai mult la o carte: emoția sau povestea? Și îmi poți spune câteva titluri preferate?

Ambele, aș spune. Emoția este baza noastră ca oameni, prin ea ne simțim vii, însă și povestea este extraordinar de importantă în a te ajuta să vizualizezi mai bine lucrurile.

Cartea mea preferată este Un om norocos de Octavian Paler. Este un roman ciudățel despre un sculptor care ajunge într-un azil de bătrâni izolat, de pe malul mării, cu scopul de a ciopli cruci pentru cei care părăsesc această lume.

În încercarea de găsi soluții pentru a se adapta vieții stranii de aici, găsește ceva mult mai important și măreț.

Dacă ar fi să alegi un vis care să ți se împlinească anul acesta, care ar fi acela?

Mi-ar plăcea să pot să scot la suprafață cartea pe care simt că o am în interiorul meu.

Ce înseamnă pentru tine feminitatea?

Interesantă întrebare deoarece este un concept pe care am încercat să îl înțeleg toată viața.

De mică, mi s-a tot spus că ar fi trebuit să fiu băiat. Și cred că am și fost, pentru o perioadă dacă iei în considerare că eram veșnic cocoțată prin vreun copac, plină de julituri și tatuaje de la guma Turbo.

Adult fiind, am învățat că feminitatea este despre cum te simți, nu cum arăți sau te îmbraci. Este o acceptare și o îmbrățișare a unicității tale.

Întrebări fulger S.I.M.T.

S: Scrii cu bucurie?

Absolut. Scriu cu zâmbetul pe buze, chiar – mă surprind singură în timp ce o fac.

I: Inspirația îți e prieten sau aliat?

Prieten, aș spune, deoarece așa cum menționam, mereu pot avea încredere că mă ghidează spre scrieri de care am nevoie, care mă vor ajuta să cresc.

M: Motivația ta e succesul sau plăcerea de a scrie?

Plăcerea. Unii mă vor contesta, dar pentru mine, fie că scriu pentru clienți, pentru mine sau pentru felicitarea unei rude, vine din același loc și mereu o fac din plăcere. Și odată ce adaugi acest ingredient, cred că succesul vine natural.

Și o întrebare bonus pentru Tine:

Dacă ar fi să alegi un cuvânt care să definească drumul tău de acum înainte, care ar fi acela?

Aș merge pe un citat, nu doar un cuvânt – Fă Rai din ce ai! 🙂


Știu că ți-a fost bucurie Mădălina! Dacă ai nevoie de servicii de copywriting, de un om care să te susțină și alături de care să pui bazele reușitei tale, scrie-i Mădălinei și cu siguranță nu vei regreta!

Dacă nu ai nevoie, nu e nicio problemă, am eu în plan ca peste ceva vreme – nu foarte multă – să îți scriu și să îți povestesc despre cartea ei la un nou Miercuri descoperim! Și S.I.M.T. că se va întâmpla asta!

4 thoughts on “S.I.M.T. la feminin cu Mădălina Bădescu

  1. Foarte fain! Mă bucur să o cunosc pe Mădălina și știu că tu ai fler în a alege oamenii potriviți.
    Te îmbrățișez cu drag, Mona! O zi cu bucurie să ai! 🙂

  2. Ma consider o persoana persistenta si determinata, insa uneori pot sa fiu prea idealista si prea dura cu mine insami. Si sper sa invat sa-i accept si sa-i indragesc intr-o perioada cat mai scurta pe cei care vor intra in viata mea.

    Imi pare rau ca am incetat sa mai cred in visele mele cu ani in urma, dar sper sa merg mai departe si sa incep sa le transform in realitate.

  3. Ca si interese, tin parte la targuri handmade, si pe mine ma gasesti cel mai des in bookshopuri si ceainarii, incercand sa ma conectez prin scris cu ceilalti si cu mine.

    Inainte de toate, sunt Madalina, persoana independenta si puternica care e curioasa, iubeste frumosul si cauta sa se simta in siguranta in pielea ei.

  4. Inca din copilarie aveam o atractie puternica pentru povestile scrise, atat de citit cat si de scris. Imi placea sa-mi inventez povesti, sa imi creeze universuri imaginative si sa le pun in cuvinte. La varsta de 12 ani, am si scris o copilarie intreaga, dar imi era greu sa continui si sa finalizez proiectele. Asa ca am lasat totul deoparte si m-am concentrat pe activitati care mi-au oferit un sentiment de siguranta si apartenenta sociala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *