Toate din același loc, toate la-ndemână

Îmi tot auzeam telefonul vibrând, dar nici în ruptul capului, nu-mi aminteam unde l-am pus. După niște săpături și acrobații în încercarea să evit niște mașinuțe, așezate strategic de niște mânuțe dibace, îl găsesc în cele din urmă. Era soțul meu. Mă anunță că ajunge în 10 minute. Să nu plec nicăieri! Nu am înțeles mai nimic din toată conversația. Unde Doamne iartă-mă să plec, aveam foarte multe lucruri de terminat. Și de ce mă anunță că ajunge imediat, doar știa că aici mă găsește. În fine. Voi desluși eu misterul când ajunge!

Nici nu deschide bine ușa și începe să mă strige de cred că tanti Escu de la parter a trebuit să-și ia medicamentele de inimă. Fug spre el deja speriată, ce s-o fi întâmplat? Îl văd cu o cutie mare în brațe și cu un rânjet pe toată fața zici că era lanțul de la bicicletă.

“Ce ai aici? Ce e cu tine?” veselia lui începea să fie contagioasă. “Deschide-o, deschide-o!” Gata! M-a făcut să nu mai îmi încap în piele de curiozitate și deși nu pricepeam nimic din toată această scenă, desfac ambalajul și dau cu ochii de un hârleț! Avea și o panglică mare roșie legată în jurul lui. Ochii mi s-au transformat de la două bile rotunjite în mirare și curiozitate, în două semne de întrebare. “Avem avizul de construire!” I-am sărit în brațe de fericire, cu tot cu hârleț. În sfârșit ne puteam apuca de treabă! Ne doream de foarte multă vreme o căsuță, mulată pe sufletul nostru. Și iată că ziua începerii lucrărilor a sosit.

Am dat rapid telefoanele necesare, la arhitect, echipa de constructori, inginerul de șantier, televiziuni, presă (fără glumă, mai aveam un pic și o făceam și pe asta la ce încântată eram!). Când am pornit la drum niciunul dintre noi nu aveam nici cea mai vagă idee cu ce se mănâncă construirea unei case. Știam și noi că îți trebuie o fundație, patru pereți și un acoperiș. A! Era să uit de geamuri. Știind însă, că ne înhămăm la o muncă grea, pe o perioadă lungă de timp și având în vedere că voiam să facem ceva de calitate, să ne mulțumească sufletele o viață întreagă, am început să ne documentăm.

Ne-am ales o echipă bună cu care să colaborăm și un inginer în care să avem încredere. Cu toate acestea, am aflat că atunci când vine vorba de alegerea materialelor de construcție, cel mai bine e să o faci tu sau să-ți ridici la rangul de cel mai bun prieten, un constructor. Legarea de noi prietenii nu intra în calcul la momentul respectiv, așa că ne-am pus pe navigat internetul, în căutarea unei soluții cât mai avantajoase pentru noi.

“Și nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt”*, dar voi știți câte posibilități există pe piață? Am scris și eu, ca oricine care nu are idee ce caută, materiale de construcții, și în nici o secundă mă trezesc cu peste 3 milioane de rezultate. Da! Milioane! Am mai adăugat un criteriu de căutare, doar va mai scădea numărul lor. Adaug și eu, ca orice om pe  buget, cuvântul ieftine.  Au scăzut într-adevăr dar tot erau peste șase sute de mii. Ce să aleg? Și aici intervine partea de laudă, am stat eu frumușel și m-am tot uitat la câteva. Dar vă spun sincer că mă simțeam copleșită. La un moment dat, îmi atrage atenția, următoarea frază: “comandă online materiale de construcții dintr-un singur loc”. Suna foarte bine! Nu trebuia să mă deplasez eu nicăieri și puteam găsi tot ce am nevoie. Și numele m-a cucerit, Vindem-ieftin!

Logo-VindemIeftin-300x300
Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro – un concept unic pe piața materialelor de construcții

Noi aveam momentan doar hârlețul și oamenii cheie puși în poziția de start. Trebuia să începem, bineînțeles cu fundația. Și stiam că se începe cu săparea șanțurilor, dar în această etapă era foarte important să se miște repede constructorul. Adică, să nu treacă foarte multe zile până se toarnă betonul, de la momentul săpăturii. Așadar căutarea mea a început cu materiale pentru structură și fundație. Mi-am prin urechile! Foarte multe produse și nu aveau niciun preț afișat. Nu prea mai înțelegeam nimic. L-am sunat pe inginerul de șantier, care mi-a dat niște sugestii dar voiam și o a doua opinie.  La un moment dat, observ în dreapta-jos, a ecranului o iconiță albastră. Mi se oferea posibilitatea să-i contactez direct, pe Facebook  sau pe Whatsapp. Așa de ușor și atât de la-ndemână! Am scris repede câteva rânduri. Răspunsul a venit prompt. Mi s-a explicat că nu au prețuri afișate, deoarece prețurile variază în funcție de cantitățile comandate  și de nevoile clientului. De asemenea, ei în calitate de revânzători contractează prețuri foarte bune de la producători și livrând direct marfa către noi se scad adaosurile unui eventual depozit de stocare a acesteia. Astfel, aceste avantaje se vor resimți și în buzunarele noastre. L-am întrebat dacă voi mai putea să apelez la ajutorul lor. Spre surprinderea și fericirea mea mi s-a spus că, mai mult decât atât, mi se oferă consiliere gratuită la fiecare pas și oricând am nevoie! Eram foarte încântată! Eram pregătită să începem colaborarea!

Am intrat în cameră, țanțoșă ca un păun și i-am spus jumătății mai deștepte a familiei că am găsit locul perfect , de unde să ne comandăm toate cele necesare pentru a ne vedea visul împlinit! L-a cam pufnit râsul inițial, dar m-a ascultat până la capăt. L-am convins! I-am predat ștafeta și am început colaborarea, ce avea să ne aducă multe satisfacții.

tegola-traditional-8-510x600
Șindrilă bituminoasă Tradițional

S-au dovedit adevărați profesioniști, respectându-ne ca și clienți. Am achiziționat de la ei toate cele de trebuință. De la izolații, tâmplărie PVC, până la instalații electrice, termice și cele sanitare. Aici am fost mai în elementul meu și mi-am spus și eu părerea. Mi-am mai băgat nasul când a venit vorba de alegerea acoperișului. După ce am discutat, mi-au oferit cea mai bună variantă. Am ales șindrila bituminoasă tradițional. Lucrurile s-au desfășurat foarte bine. Materialele livrate la timp, în siguranță. Prețurile oferite s-au dovedit a fi foarte accesibile, fapt ce ne-a permis să ne încadrăm în bugetul inițial. Iar faptul că am reușit să cumpărăm mai ieftin, nu înseamnă că am primit produse slabe calitativ. Am primit exact ce am vrut și ce ni s-a spus că va fi.

Construirea unei case înseamnă foarte multă muncă, timp și bani. Trebuie să-ți păstrezi imaginea de ansamblu, dar să nu omiți niciun detaliu. Noi am fost foarte norocoși. am reușit să colaborăm bine cu echipele implicate. Iar faptul că am ales compania Vindem-ieftin.ro ne-a scutit de foarte multă bătaie de cap. Drumuri inutile prin depozite, zeci de întrebări și de îndoieli, emoții și în cele din urmă bani irosiți. Acum ne-a mai rămas doar să ne ocupăm de amenajările interioare și în cel mai scurt timp să pășim în visul nostru împlinit. Este un drum greu, dar merită făcut când ai lângă tine oameni de încredere, serioși și profesioniști cu care să colaborezi!

CONCEPTUL-NOSTRU-2

*

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2018.

* vers din Scrisoarea III, Mihai Eminescu

4 thoughts on “Toate din același loc, toate la-ndemână

  1. Nu cred ca se poate face o descriere mai ampla, mai exacta, mai eficienta si mai detaliata a metodei demararii unei constructii noi. Ai redactat-o exemplar, ca un adevarat profesionist. Felicitari ! Cât despre, finisaje si optiunile detaliilor amenajarii interioare, personal îl consider un domeniu ce trebue lasat exclusiv spiritului artistic, sensibil si intuitiv elevat al femeii.
    Un Weekend însorit si fericit, draga Mona !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *