Alfabetul FRISOMAT

Frisomat

De câteva zile mă gândesc la definiții, cuvinte și povești de succes. Și cum în mintea mea se întâmplă multe, am trecut la litere și dicționare. Am decis să scriu exact așa, chiar dacă sunt conștientă că pare lipsit de sens. Încă. Așa e cu gândurile. Îmi par foarte logice și clare atunci când le simt și trăiesc. Dar dacă e să le spun cu voce tare, ia-le de unde nu-s! Zboară, dispar și apar, se încâlcesc și încolăcesc pe improbabil, încât e lesne de înțeles că de cele mai multe ori rămân cu idei nerostite și cu povești nespuse.

De aceea cel mai adesea aleg să le scriu. Mai ales când e vorba de exemple de “Da, se poate!”. Pentru că aceste povești trebuie să rămână. Să fie date date cu bucurie mai departe, să fie povestite și luate drept exemplu. 

Așa am ajuns la litere și dicționare și la Alfabetul Frisomat.

Cum? Foarte simplu în mintea mea. Am vrut să vă spun Povestea Frisomat. Și am început să mă încurc în cuvinte. M-am gândit  că o definiție îmi va fi de mare ajutor. Așadar am scris negru pe alb: Frisomat România este o companie româno-belgiană al cărei domeniu principal de activitate este construcția de hale metalice. 

Cu toată sinceritatea vă spun că am stat și am citit și recitit, cel puțin de 25 de ori, dar tot nu am reușit să mă conving că așa se începe o poveste. Și altă idee nu aveam. Și atunci mi-am amintit de un obicei pe care îl aveam în copilărie. Când mă împotmoleam la școală, alegeam la întâmplare un cuvânt din manual și îl căutam în dicționar. Din definiția pe care o descopeream, mai alegeam unul și răsfoiam până îl găseam și tot așa.

Să văd multitudinea de posibilități, de litere aranjate în toate modurile posibile, îmi dădea curaj că orice e posibil. Că eu pot și o voi face! Pentru a scrie o poveste, inclusiv pe cea proprie, am nevoie doar să cunosc literele. Să-i învăț alfabetul

Și iată cum s-a făcut lumină în mintea mea. Pentru a reuși să înțeleg această poveste de succes, Povestea Frisomat, trebuie doar să îi descopăr alfabetul. Eu zic să o facem împreună!

Alfabetul Frisomat

ADN româno-belgian. Frisomat este o companie belgiană. Acum 25 de ani ia naștere catena tricoloră a ADN-ului prin fondarea Frisomat România la Piatra Neamț.

Apreciere mondială. Din 1978 Frisomat a ajuns să aibă în lume peste 14 filiale și să fie prezent internațional, și prin numeroși reprezentanți, în peste 100 de țări.

Abordare integrată. De fapt, Frisomat este singurul constructor internațional care oferă o astfel de abordare. Care controlează totul începând cu cercetarea și terminând cu montajul și soluții post vânzare.

Asumare și asigurare a unui timp scurt de producție, livrare și montaj.

Baza sunt oamenii, angajații fiind cel mai important activ al companiei, care este în toatalitate o afacere de familie.

C

Control. Frisomat controlează fiecare etapă a procesului de construcție a unei hale. De la cercetare, proiectare, producție, transport, montaj și inclusiv soluții post-vânzare.

Concept predefinit. Principiul de construcție a halelor prefabricate Frisomat e ca un puzzle în care fiecare piesă se potrivește perfect. 

Comunicare directă cu proiectantul Frisomat.

Departament propriu de Cercetare și Dezvoltare, unde, în colaborare cu cercetători de top, se lucrează în permanență pentru obținerea de soluții inovatoare.

Durabilitate. Halele metalice Frisomat rezistă în timp datorită materialelor de calitate și a metodei minuțios studiată de construcție și montare. De asemenea sunt construcții rezistente la intemperii, zăpadă sau vânt și inclusiv la cutremure.

25 de ani de experiență în România.

E

Experiență. Cele peste 40000 de proiecte de succes, toate conforme cu normele și reglementările locale, realizate până în prezent la nivel global sunt o carte de vizită cu greutate.

Expertiză specifică în domeniu. Indiferent de cerințele pe care le are un client, cu ajutorul expertizei specifice în domeniu pe care o oferă compania, Frisomat va găsi soluția potrivită care se va mula perfect pe dorințele exprimate și pe standardul impus de companie.

Economie de timp și bani. Realizarea unui proiect durează mult mai puțin ca în cazul construcțiilor clasice. Montajul, la fel, se face mult mai rapid comparativ. Timpul mediu de construcție a unei hale Frisomat este de 3-5 săptămâni. Și deloc în ultimul rând, costul pe tona transportată este mai mic.

Estimare sau ofertă preț. Având posibilitatea unei documentări temeinice online, câștigi nu doar timp, ci și informații utile rapid și gratuit. Se poate solicita un calcul hală metalică pe frisomat.ro și se primește o estimare a costului de construcție a halei.

Întoarce-mă

Frisomat are o echipă de profesioniști care găsesc un răspuns la toate întrebările legate de cerințele specifice față de hale metalice. Proiectăm, producem, livrăm și montăm hale metalice de calitate, care respectă toate standardele naținale și internaționale. Fie că doriţi o hală metalică nouă, o restructurare sau o extindere a unei hale existente, Frisomat se ocupă de proiectul dvs. de construcţie. Fiecare proiect de construcție este tratat individual, planificat și implementat de Frisomat. Experiența noastră în construirea de clădiri industriale, depozite, supermarketuri, centre comerciale, săli de sport etc. Și cunoașterea aprofundată a pieței din acest sector reprezintă o garanție pentru calitatea serviciilor pe care le oferim. (Sursa: frisomat.ro)

F

Frisomat România a împlinit 25 de ani și a ajuns să fie una dintre cele mai importante filiale europene.

Fiabilitate. Materialele folosite sunt de foarte bună calitate. De fapt întreg procesul asigură eliminarea sau reducerea costurilor de mentenanță ulterioare.

G

Go Series. Go series este o varietate de soluții standard, optimizate, pentru hale metalice de calitate, realizate într-un timp scurt și la cel mai mic preț.

frisomat

H

Hale. Frisomat proiectează, produce și dezvoltă o gamă largă de hale metalice din oțel galvanizat. Practic oferă soluții pentru destinații multiple de la depozite, la hale de producție, birouri și săli de sport. Construcția lor se face după un sistem patentat Frisomat.

I

Inovare. Innovators in steel buildings ( Inovatori în construcții metalice). Încă din 1978 compania s-a specializat pe oțel profilat la rece. Lucrând cu specialiștii de la Departamentul propriu de Cercetare și Dezvoltare și ținând seama și de experiența acumulată progresează continuu. Cum? Punând accent pe inovare!

Istorie. De mai bine de 40 de ani, Frisomat construiește hale metalice. Iar de 25 de ani o face și în România. ”Când privesc în trecut văd 40 de ani de creștere și inovații susținute de muncă continuă. Este o poveste pe care mi-ar plăcea să o continuăm și în următorii 40 de ani.” spune Guy Somers, fondatorul companiei.

Imagine personalizată. Frisomat nu construiește doar hale, ci le poate face și 100% personalizat, în funcție de cererea clientului. 

J

Jucător la masa greilor din piața halelor metalice din oțel galvanizat.

Jocul este cât se poate de prezent în Frisomat. Prin locurile de joacă construite cu toată seriozitatea.

Frisomat

K

Kilograme mai puține în elementele constructive, iar montarea nu necesită utilaje grele de manipulare. Deci costul pe tonă scade. Construcțiile prefabricate din oțel laminat la rece (profile ușoare) utilizează cu 30% mai puțin oțel comparativ cu halele metalice realizate din oțel laminat la cald (profile grele), fiind, cu toate acestea, solide și durabile.

Livrarea este făcută tot de Frisomat. Și este una rapidă, în aproximativ 6-8 săptămâni de la semnarea bonului de comandă.

Loialitate față de clienți și a clienților față de companie.

Montarea. Montajul este asigurat tot de Frisomat și este unul de calitate. Principiul constructiv este unul economic, rapid și facil. Astfel ansamblarea devine ușoară și rapidă. Se lucrează cu desene de ansamblu 3D detaliate, iar echipele de montaj sunt experimentate.

Modular. Sistemul constructiv este unul modular, ceea ce înseamnă diverse posibilități de îmbinare, astfel acoperind o gamă largă de nevoi.

N

980 000 + de metri pătrați construiți în toată țara.

970 + de hale construite de Frisomat România

O

Opțiuni nelimitate datorită componentelor din care este fabricată hala, care pot fi personalizate cu ușurință.

890 + clienți Frisomat România.

100 + țări Frisomat

P

Pro Series. Pro Series este o varietate de soluții constructive, pentru hale metalice de calitate, care îmbină expertiza Frisomat cu cerințele clienților în materie de funcționalitate și design. 

Frisomat

Proiect. Producție. Partener. Cei 3P Frisomat. Oferă control complet asupra întregului proces și crează o relație de lungă durată cu fiecare client. Un partener de nădejde.

40 000 de hale Frisomat

450 de montatori.

Q

Q. Diferența o fac echipele de experți internaționali care fac parte din echipa Frisomat și care știu foarte bine ce reprezintă în fizică acest simbol.

R

Relații de lungă durată cu fiecare client în parte.

Raport calitate-preț competitiv.

Respectarea termenelor impuse în proiectul de finanțare.

Responsabilitate și asigurarea unei calități care să garanteze funcționarea pe termen lung, fără costuri de mentenanță.

S

Sustenabilitate. Energia consumată de Frisomat provine, în proporție de 50%, de la panouri solare. Transportând inteligent și folosind mai puțin oțel, care este reciclabil 100%, se reduc deșeurile la minimum.

Soluții complete prin controlul total asupra întregului proces de proiectare, producție, livrare și montaj.

Spațiu. Frisomat construiește spațiu.

T

Terții sunt excluși. Frisomat nu depinde de terți. Întreg procesul și calitatea materialelor și a produsului finit sunt asigurate de ei.

Totul se desfășoară perfect. Sau totul a fost perfect sunt cuvintele cel mai des auzite în declarațiile partenerilor care au beneficiat de serviciile Frisomat.

U

Ușor. Un nume ușor de reținut: Frisomat.

V

Valori. Valorile Frisomat sunt: inovație, partener de încredere, sustenabilitate.

Video. Materiale video care vorbesc despre viziunea Frisomat și care validează cu ajutorul imaginilor experiența Frisomat.

W

We shelter your bussines

X. Când vine vorba despre procesul de producție al halelor metalice nu există nicio necunoscută pentru echipa Frisomat.

Y

Y. Axa Y sau axa X. Arcuri de cerc sau linii drepte. Toate sunt stăpânite și așezate perfect de către proiectanții Frisomat.

25 de litere. 25 de ani.

De 25 de ani Frisomat România și-a creat propriul alfabet, cu ajutorul căruia și-a scris și își scrie povestea. Iar odată ce ai învățat toate literele, descoperi mii de posibilități de a le combina. De a alcătui cuvinte care să vorbească despre imposibilul făcut posibil. Despre succes!

Poate credeți că am uitat de ultima literă, dar nu este deloc așa. Al 26-lea an din existența companiei Frisomat România va continua povestea și o va da cu bucurie mai departe, să fie povestită și luată ca exemplu. Povestea Frisomat.

Zeci de zeci și zeci de mii. Se vor scrie în continuare zeci și zeci de reușite. Se vor construi zeci și zeci de hale, susținând astfel dezvoltarea companiilor locale cât și a bunei dispoziții într-o comunitate, prin zecile de zeci de spații de recreere marca Frisomat care vor urma. Se vor umple zeci de mii de metri pătrați și se vor lega zeci de zeci de parteneriate. Se va scrie neîncetat cu ajutorul alfabetului Frisomat.

Iar eu dacă aș fi în locul oricărui antrepenor, din zecile de zeci care vor colabora în viitor cu Frisomat, aș cere doar un singur lucru. Indiferent ce aș avea de făcut. O hală industrială sau agricolă, ori una standard optimizată. Sau dacă aș alege să construiesc o Sală de Sport de la Frisomat. Aș cere ca din toate posibilitățile, să aleagă întotdeauna să înceapă povestea cu un prim cuvânt: FRISOMAT. Și zeci și zeci de povești se vor tot scrie în următoarele decenii.

Frisomat Romania
#ocartenescrisa

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

Sursa imagini: frisomat.ro și editare personala cu canva.com

21 thoughts on “Alfabetul FRISOMAT

  1. Felicitări, Mona! Este un articol inedit, cu toate datele concrete necesare incluse intr-o poveste de succes. 🙂

    1. Iar m-am emoționat! Atâta bucurie îmi aduce acest articol, încât nu mai am cuvinte. Mă bucur că am fost inspirată să îl scriu. Te îmbrățișez și îți mulțumesc mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *