Blogosfera românească a luat foarte multă amploare. Sunt sute de bloguri. Unele generaliste, altele nișate pe cele mai diverse domenii. Mi-am îndreptat atenția spre cele nișate pe carte. Persoane care citesc și recomandă apoi cărțile lecturate.

Nu de puține ori, am descoperit autori și titluri despre care nu auzisem și o recenzie citită m-a determinat să cumpăr cartea și să o citesc. Recenziile scrise pe bloguri sunt simple păreri ale unor persoane așa ca mine. Pasionate de lectură. Iar acest lucru are un impact benefic pentru amatori, în sensul că e altceva să citești despre o carte o părere subiectivă, argumentată, dar scrisă într-un limbaj accesibil și pe înțelesul tuturor.

Până la urmă ne dorim doar să aflăm câteva impresii despre cărți, nu să facem o lucrare de specialitate. De aceea apreciez mult bloggerii care scriu despre manuscrisele care le-au atras atenția sau pe care pur și simplu le-au parcurs.

Având acest lucru în minte, am hotărât să dau startul unei noi rubrici pe blog. După cum vă spuneam blogul acesta l-am transformat în volumul doi al cărții mele nescrise. Am ales să îl nișez pe carte. Poveștile și gândurile mele le puteți citi pe O carte nescrisă, volumul unu 🙂

Începe Biblioteca blogosferică!

Ce este Biblioteca blogosferică?

Am întrebat pe mai multe grupuri de profil, de pe Facebook, care sunt blogurile de carte pe care cei amatori de asta le urmăresc. Răspunsurile nu au întârziat să apară, mulțumesc tuturor și aici pentru asta, astfel am reușit să fac o listă a blogurilor de carte amintite.

Bineînțeles, lista este deschisă, acestea la care mă refer fiind doar un top al preferințelor a câtorva persoane. Cele care și-au rupt din timp și mi-au răspuns la întrebare: Care sunt trei bloguri de carte pe care le urmăriți cu plăcere?

În fiecare duminică vă voi spune despre ce cărți s-a scris pe blogurile amintite și astfel vom umple biblioteca blogosferică cu titluri 🙂

Haideți să vedem care sunt blogurile care au fost amintite!

*le scriu în ordine alfabetică

1-Anca și cărțile

2-Bibelou – articolele din categoria Citește o carte!

3-Blog de idei

4-Blogtomedia – articolele despre cărți

5-Blogul unei cititoare de cursă lungă

6-Bookaholic

7-Calea către carte

8-Cărți cu colți

9-Cărți de ciocolată

10-Cărți și călătorii

11-Căsuța Oliviei – articolele despre cărți

12-Ciobanul de azi

13-CiteștE-MI-L

14-Crâmpeie de suflet

15-Delicatese literare

16-Din mansardă – articolele despre cărți

17-E un mic secret – articolele despre cărți

18-Just reading my books

19-Literatura pe tocuri

20-Porția de citit

21-Tot despre – articolele despre cărți

22-Analogii – Antologii

23-Rândurile Evei – articolele despre cărți

Pe o parte dintre ele le urmăresc și eu cu mare drag, pe altele abia aștept să le descopăr.

Așadar, de duminica viitoare vă voi invita să aflați despre ce cărți s-a mai scris pe bloguri. Vom pătrunde în biblioteca blogosferică!

*

Recomandarea de azi:

Sursa foto: libris.ro

O puteți comanda aici:

Libris, Elefant


*linkurile din articol, folosite ca îndemn de achiziționare a cărților sau a produselor, sunt linkuri de afiliere. Asta însemnând că eu primesc un comision dacă alegeți să cumpărați o carte folosind aceste linkuri. Prețul este neschimbat pentru voi, doar că pe mine mă ajutați printr-o simplă alegere să obțin mici comisioane la vânzare.

Related Posts

5 thoughts on “Biblioteca blogosferică

  1. Pastrez articolul asta. Cand mai caut vreo recenzie, o voi cauta si pe aceste bloguri. Pe cateva oricum caut constant.

    Ca aspect general, prefer blogurile personale in dauna celor colective. Nu-mi place sa nu stiu opinia cui o citesc. Vreau sa stiu: uite, X e pretentios, daca lui i-a placut, inseamna ca-i carte buna. Dar atat timp cat pe blogul in cauza scriu X, Y si Z, e cam greu sa fac asta.

    Drept urmare, chiar daca gasesc articole faine pe cateva bloguri colective, le prefer pe cele personale, individuale 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *