Gama-GH3-HyaluronC

-Relaxează-te. Fiind prima ședință, putem să stăm fără să vorbim. Când te simți pregătită, te ascult.

-Nu am mai fost niciodată la terapie. Nici nu credeam că am nevoie, dar am fost martoră la ceva care m-a bulversat.

-Ai putea să-mi vorbești despre asta, dacă nu vrei să îmi zici ceva despre tine, mai întâi.

-Îmi place să-mi spun Fiolè. Fac parte din gama Gerovital H3 Hyaluron C. Am fost creată de experții din căsuța cu farmec, cu migală și cu mult profesionalism. Până ieri îmi știam cu exactitate scopul. Eram mândră de mine. Însă totul s-a năruit în câteva secunde.

-Bine ai venit, Fiolè! Ia-ți tot timpul din lume și când dorești poți să-mi povestești în detaliu ce ți s-a întâmplat.

-Viața mea era frumoasă. Eram așezată la loc de cinste pe o etajeră, alături de suratele mele. Suntem zece, învelite de un ambalaj frumos și cunoscute sub numele de fiolele cu acid hialuronic și vitamina C Gerovital H3 Hyaluron C. Am și poze cu noi. Vrei să le vezi?

-Frumoase! Continuă, te rog! Sunt curios să aflu toate detaliile.

-După cum spuneam, totul părea perfect. Îmi așteptam cu nerăbdare rândul în a-mi îndeplini scopul. O frumoasă doamnă ne lua una câte una, dimineața și seara și ne întindea pe față și pe decolteu, iar dacă mai rămânea un pic, pe mâini. Știți noi suntem ambalate în fiole unice, pentru a proteja serul și a asigura o dozare optimă pentru aplicare. De fapt eu asta sunt: un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C.

Eram așa de încântată! Urma să fiu eu cea care aș fi mângâiat pielea dumneaei. Lipozomii s-ar fi absorbit în straturile profunde ale pielii, unde ar fi eliberat acidul hialuronic. Acesta ar fi umplut spațiile dintre celule, menținând gradul de hidratare și de fermitate la nivele optime. De asemenea, cel sub formă de pudră ar fi format o barieră protectoare, pentru a împiedica pierderile trans-epidermale de apă. Și să nu uit de vitamina C. Ea stimulează sinteza fibrelor de colagen și elastină. Practic, aș fi avut numeroase efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii.

Când am fost creată mi s-a spus cât de multe persoane pot ajuta. Pe cele care au ten normal cu tendință spre uscare. Sau cele care au nevoie de hidratate și de stimularea procesului de regenerare celulară. Cum sunt persoanele cu ten obosit, ten cu riduri fine sau de expresie ori cu ten acneic. Dar în dimineața asta, mi-am rătăcit scopul.

-Sunt foarte curios ce s-a întâmplat. După câte mi-ai spus, ai o menire foarte frumoasă.

-Așa credeam și eu. Ei bine, azi a intrat în baie și soțul doamnei. Am devenit martoră la ceva de neînțeles. I-a luat fața în mâini și a început să-i vorbească:

Ești cea mai frumoasă femeie din lume! Anii au fost blânzi cu tine. Ți-au dat și mai multă strălucire. Uite! Liniile astea fine de lângă ochi știu exact când ți-au apărut.Toate spun povestea fericirii noastre, a râsului până la lacrimi. A! Și ridul acesta, un pic mai pronunțat îmi amintește de fiecare dată când te surprindeam încruntată și îngândurată. Când încercai să găsești soluții pentru a ne fi nouă bine. Te iubesc, minune și ador să îmbătrânim împreună.

În timp ce îi spunea toate acestea, îi atingea ușor cu buzele fiecare rid, fiecare imperfecțiune. În ochii lui ea nu avea nevoie de nicio îmbunătățire. Atunci am început să mă întreb, care e rostul meu. De ce m-ar folosi în continuare? Ea era iubită și admirată. Nu mai avea nevoie de mine. De ce am fost creată? De ce am fost mințită că am cel mai nobil scop, acela de a pune un pic pauză timpului și a oferi frumusețe? Sunt pierdută. Am nevoie de ajutor. Așadar, iată-mă aici. Spuneți sincer ce părere aveți. Sunt pregătită pentru orice.

-În mod normal ar trebui să te îndrum, pentru a ajunge tu însăți la răspunsuri. Dar, consider a fi prudent să-mi expun și eu opinia, de data aceasta. A îmbătrâni este firesc. Tinerețea fără bătrânețe până și în povești este imposibilă, fără a plăti un tribut prea mare. În schimb, toți putem fura clipe pentru a îmbătrâni frumos.

Îți păstrezi frumusețea și tinerețea când ai o viață care te împlinește. Doamna din povestea ta, se pare că are totul aliniat în armonie, pentru a-și permite să îmbătrânească. O familie, iubire, respect, de ce nu, fericire. Te întrebi de ce recurge la mici trucuri pentru a da senzația de încetinire a timpului? Îmbătrânirea este inevitabilă. Dacă sufletul ți-l poți menține veșnic în formă, cu trupul e o altă poveste. El te trădează și își continuă ritmul. Dar poți să-i oferi sănătate cât mai mult timp, având grijă de tine, de el. Știai că pielea este cel mai mare organ al corpului? Tu, prin multitudinea de efecte pe care le exerciți asupra ei, printre care și cel de estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea şi regenerarea pielii, ajuți practic la a o menține sănătoasă. Îi oferi pentru mai mult timp fermitatea, aspectul tânăr și totul se va reflecta în oglindă, prin zâmbetul celei care te-a folosit.

Amintirile nu se șterg. Niciun rid nu va spune întreaga poveste. Ele sunt păstrate cu sfințenie în inimă. Să ne folosim de căi naturale și sănătoase pentru a transpune și pe fața noastră, ce cântăm în suflet, consider a fi extraordinar! Te sfătuiesc să îți continui menirea. Dăruiește-i doamnei tale șansa de a se vedea și ea frumoasă și tânără, nu doar prin ochii iubirii.

-Mulțumesc! Aș avea multe de învățat încă, dar acum am fugit. Sper să mă aleagă pe mine în seara asta!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Related Posts

25 thoughts on “Cu Fiolè la psihiatru

     1. M-am amețit și eu un pic. Cum comentezi de pe două conturi și nu stiu de ce nu îți ia automat comentariile. Contul îmi e setat să dau aprobare doar când comentează cineva pentru prima dată. În fine, sunt și pe telefon și cred că mi-am șters un comentariu de-al meu din greșeală :)))) Ai dreptate. Oricum, eu cred că amândoi ne-am simțit bine scriind la proba asta 🙂

 1. Articolul tau îmi aduce aminte de o întâmplare adevarata.Tot la o proba Farmec (din anii trecuti) am scris despre ea.
  Eram în Portugalia, la Târgul Corpului Diplomatic. Aveam standul României si am adus si Gerovital, ca produs reprezentativ, prin altele. Vindeam cremele cel mai bine. Banii strânsi se donau unor institutii de caritate… în fine.
  Când au mai ramas câteva creme, am pus una deoparte, cu intentia sa-l conving pe domnul Ambasador sa i-o cumpere sotiei. In gluma, evident.
  Mi-a raspuns atât de delicat si neasteptat: Sotia mea nu are nevoie! E atât de frumoasa asa cum e… 🙂
  Interesanta abordarea!
  Mult succes, Mona!

     1. :)))) Am încredere în tine  Fără glumă, toate femeile 35+ au nevoie, inclusiv eu. Dar na’! Prefer să mă privesc prin ochii lui decât să accept oglinda 

 2. Mie mi-a sunat a poveste “wow” 😉 Și mi-a amintit de o melodie pe care o ascultam pe repeat candva:

  All of these lines across my face
  Tell you the story of who I am
  So many stories of where I’ve been
  And how I got to where I am
  But these stories don’t mean anything
  When you’ve got no one to tell them to
  It’s true, I was made for you

  🙂

  Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *