Suntem multe. Mereu alerte, mereu împreună. Avem un dans al nostru continuu, care ne oferă armonie. Însă nu ne obosește. Nimic nu ne-ar putea vreodată obosi. Noaptea, când casa doarme și liniștea vorbește, atunci ne relaxăm și ne transformăm în vise. Așa suntem noi. Simple gânduri care se întrepătrund.

Eu m-am născut într-o zi de primăvară. Am apărut pe neașteptate și aparent fără mare importanță. Un trecător. Da, sunt multe gânduri trecătoare. Apar brusc și dispar la fel de repede, fără să lase nicio urmă. Probabil așa ar fi trebuit să fiu și eu. Însă sunt tot aici. Învăț la rândul meu pași de dans și îmi trasez povestea. Poveste, pe care am ales să v-o împărtășesc.

M-am născut la vederea unei fotografii. Erau niște minunate flori de glicină din parcul Ashikaga. Ochii se delectau admirându-le și iată-mă răsărind și prinzând glas: Îmi doresc să fac o excursie în Japonia.

Aceasta a fost sămânța care mi-a dat viață. Și am crescut în fiecare zi. Roiam în jurul suratelor mele, fără a-mi păsa că vocea mea începea să devină stridentă. Să vizitezi Țara Soarelui Răsare nu este la îndemâna oricui, nu așa pe nepusă masă. De aceea ar fi trebuit să fiu trecător. Însă este de ajuns să privești niște simple fotografii din această țară și eu să prind rădăcini. Cultura, măreția peisajelor, contrastele și oamenii te atrag ca un magnet. Iar fascinația mă invită la dans și iată-mă îndemnându-te să cauți oferte și vacanțe, pentru a putea ajunge să vezi în realitate ceea ce admiri de atâta timp.

Trăiesc de ceva vreme deja. Am un loc confortabil din care, din când în când, îți vorbesc.

Ce spui? De ce să nu mergi într-o vacanță în țara mult visată? O meriți, să știi! Caută, vezi dacă găsești ceva care ți se potrivește! Fă-o! Poți!

Când capăt această abilitate de a lua diverse forme, mai este un singur pas până să mă transform în faptă. Cu toate acestea, de multe ori mă împiedic de cele mai multe ori, tocmai de alte gânduri. Ne naștem deodată și nu vrem să ne dăm bătute.

De ce să pleci? De ce Japonia? Pleci singură?

Toate prindem formă și roim neîncetat. Unele ne facem ascultate, altele dispărem la fel de ușor cum am apărut. Dar de data aceasta, noi am rămas. Și am continuat să îndemnăm la căutarea oportunităților.

Și iată că a venit ziua când s-a hotărât că, da!

Se va bucura de un circuit în Japonia cu Exact Travel Club!

Dansul s-a întețit. Toate zburam în stânga și în dreapta. De ce? Ce te-a determinat să alegi? Până la urmă de ce te-ai hotărât.

Dar noi doar bâzâim, adevăratele soluții vin calm și ne mângâie cu fiecare cuvânt șoptit. Datorită lor am persistat, datorită lor, m-am transformat în faptă.

Să alegi să pleci pe un alt continent, să descoperi o cu totul altă cultură este până la urmă o dovadă de curaj. Sau de nebunie. E ușor să zici că îți faci bagajul și fie ce-o fi! Mai bine ne asculți. Și tu asta ai făcut. Ne-ai auzit glasul și l-ai transformat în acțiune. Dar nu una inconștientă.

Ai ales să îți îndeplinești visul alături de oameni profesioniști care te pot ajuta pas cu pas. Două săptămâni pline de obiective, pe care le vei vedea și înțelege pe deplin. Exact Travel Club îți oferă un ghid vorbitor de japoneză. Care pe lângă faptul că te va face să te simți în siguranță, îți va oferi orice informație ai nevoie.

Să vizitezi Tokio, să ajungi la Kamakura, să admiri panorama muntelui Fuji și apoi să te lași cuprins de nimicnicie simțind viața unui vulcan activ din valea Owakudani, toate ar putea rămâne la stadiul de gând, dacă nu te-ai folosi de experiența unei echipe care să te ajute și să te invite să trăiești aceste minunății.

Ne-am înmulțit pe zi ce trecea. Luând formă de întrebare sau de semn de exclamare. Trebuie să ai lângă tine pe cineva care cunoaște locurile și limba! Ai văzut vreodată cum arată un gps în japoneză? Crezi că ai înțelege tot ce vezi? Ai citit și te-ai documentat suficient? Să nu folosești transportul în comun în Japonia e ca și cum ai sta toată ziua în hotel!

Eram multe, prea multe pentru oricine. Dansul nostru devenea de-a dreptul deranjat. Noroc cu mine. Crescusem suficient, cât să pot lua toate formele dorite. Să pot nu doar îndemna ci chiar să dau sfaturi sau să ofer soluții.

Iar o echipă de ghizi, pasionați și educați în această cultură,este oricând soluția bună. Poți să îți faci abonament Japan Railways din România. Să poți să mergi cu toate trenurile japoneze, inclusiv de mare viteză,cine nu ar vedea asta un avantaj? Îmi venea să îl strâng în brațe pe puiul de gând care stătea lângă mine, fără să aibă idee la ce soluție salvatoare dăduse naștere. Să te poți deplasa doar cu un bagaj de mână, știind că toate lucrurile tale sunt trimise din timp și în siguranță la destinația următoare, să te bucuri de tot ce vezi fără nicio grijă suplimentară, asta ne transforma din niște simple gânduri, în adevărate genii și soluții.

Însă oricât ne-am fi lăudat și strâns în brațe, până la urmă , fără modestie, știam că eu am pus totul în mișcare. Am fost scânteia. Și pasul a fost făcut.

Dansul nostru a căpătat formă. Această formă: 思いは考えるより感じるものだ。

Pentru că gândurile nu se gândesc, se trăiesc! La fel ca o călătorie în Japonia. Trebuie trăită!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, ediția aniversară de 10 ani.

Sursa foto: personale și de pe extclub.ro

*Gândurile nu se gândesc, se trăiesc. Sper să fie traducerea și transpunerea în carcterele speciale corect făcută.

ExactTravelClub
Sponsor

Related Posts

9 thoughts on “Dansul gândurilor

  1. Faptul că s-a născut într-o zi de primăvară, ca mine, cu tot cu visele mele, m-a făcut să sorb fiecare îndemn. Şi da, se trăiesc, pe rând, în timp. Dar trebuie trăite!
    Te felicit, Mona! Din inimă!

  2. Superb acest dans paradoxal al nenumaratelor si frumoaselor gânduri, care mai de care mai frumos învesmântate, asemeni unor fecioare împodobite fiecare deosebit, pentru a impresiona pe alesul inimii lor, toate nascute la vederea unei fotografii al acestuia, si, care se rotesc întrun vals ametitor incessant, în sala tronului regal, fiecare încercând sa-si scoata în evidenta talia atragatoare si stralucirea vesmintelor, încarcate de culoare si bijuterii de valoare, punându-l pe cel ce alege într-o mare dilema, fiecare dintre aceste superbe fecioare, fiind deosebit de tentante si atragatoare… 🙂
    Mult succes si inspiratie în continuare, un superb si magic voyage prin Tara Soarelui Rasare ! 🙂
    O duminica linistita si însorita, alaturi de minunile tale, draga Simona !/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *