Fă-ți propriul tău cod de bare

Îmi așteptam liniștită rândul. Urmăream fiecare produs cum ajungea la casa de marcat și era scanat cu o îndemânare de invidiat. La un moment dat o cafetieră, pe care am ales-o pentru faptul că era la reducere, în momentul scanării afișează un cu totul alt preț decât cel văzut la raft. Am avut parte de o discuție nu tocmai plăcută despre ce înseamnă reducerile. Cel puțin pentru comerciant. Este și acum un moment pe care îl rețin și care m-a determinat multă vreme să nu mai profit de marile promoții anunțate în stânga și în dreapta.

De ce v-am spus acest lucru? Deoarece se apropie Black Friday! Acea zi, transformată în săptămâni, în care ai șansa să cumperi la preț redus orice îți dorești!

Însă peisajul te va fura foarte repede. Tic… tic.. tic… Auziți sunetul? Produse alese impulsiv care sunt scanate și pic cu pic scad cifrele din cont.

Recunosc, nu am profitat niciodată de această oportunitate. Ideea de a sta la un rând imens și a mă folosi de coate pentru a ajunge la produsul dorit nu era ceva care să mă caracterizeze. Cel puțin asta am văzut la televizor că se întâmpla în vinerea neagră a reducerilor. Până la întâmplarea cu cafetiera. Am fost atentă. Am ales-o de pe raft, exact de sub semnul pe care era scris mare procentajul redus. Și cu toate acestea, la casă am avut parte de o surpriză.

În perioada asta, însă, doar asta vezi peste tot: Black Friday! Reduceri, promisiuni, șanse. Te tentează,vrând-nevrând. Dar m-am hotărât să nu cedez compulsiei și să gândesc înainte de a lua orice decizie.

Și iată la ce concluzii am ajuns:

Voi cumpăra doar ce îmi este necesar.

Voi alege să fac cumpărături online, pentru a evita aglomerația…

Aici m-am blocat. Asta îmi era ideea. Voiam să scriu cât pot eu mai bine și să stropesc cu creativitate și dacă se poate și originalitate acest text. Să vă spun cât mai detaliat care este raționamentul meu când fac cumpărături de Black Friday.

Ei bine, am ales să vă spun adevărul. Nu am cumpărat niciodată nimic în această perioadă și nici nu înțeleg foarte bine conceptul. Am căutat pe Google ce înseamnă, de unde a început această isterie, etc. O puteți face și voi. E interesant, să știți.

Însă ce te faci când, datorită anumitor circumstanțe, ai în față site-ul answear.ro și vezi că te invită să profiți de reducerile de până la 70 la sută. Cedezi tentației, mergi mai departe sau regreți că nu îți permiți să îți cumpei haine care poartă eticheta celor mai de top branduri?

Eu trăiesc toate aceste dileme. Îmi vine iar să o iau cu floricile pe câmpii, însă aleg să spun doar:

Fă-ți propriul tău cod de bare!

Ce înseamnă asta? În funcție de ce îți dorești și de ce ai nevoie, selectează ce cumperi. La final să se scaneze codul tău de bare, alegerile tale.

Cum procedez eu?

Îmi fac o listă din timp. Cu necesități și mofturi. Din comoditate aleg să cumpăr online. Dar mă uit să fie un site sigur. După acel lacăt din stânga. Da, nu știu să îl explic altfel. Și un site pe care l-am vizitat și cu alte ocazii.

Dacă răsfoiesc prin categoria bluze damă și mă atrage fiecare articol, îmi controlez impulsul de a adăuga în coș chiar toate. Ma limitez la acelea de care am nevoie.

Mi-a plăcut întotdeauna această coincidență. Ai nevoie de diverse produse, fix în noiembrie. De fapt, nu are nicio legătură. Este doar o informație utilă de avantajele căreia te poți bucura. Știi că urmează o vinerea neagră, iar tu îți dorești foarte mult o poșetă, de exemplu. Intră din timp pe site, reține fiecare model de geantă de damă văzută și în ziua (zilele) mult așteptată/e, profită de cea mai bună ofertă.

Îmi vine să râd când văd cât de nepricepută sunt. Dar acesta este adevărul. Îmi dorec doar ca la finalul “aventurii” să am propriul meu cod de bare. Să scanez tot ce îmi doresc, dar la final prețul să nu mă surprindă.

Linii negre, mai groase sau mai subțiri. Neînțelese de ochiul liber. Codul meu de bare. Codul meu de cumpărături. E simplu: curaj, inițiativă, pregătire și un pic de nebunie. Al tău cum e?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, ediția aniversară de 10 ani.

Sursa foto: answear.ro și arhivă personală

answear-patrat
Sponsor

Related Posts

6 thoughts on “Fă-ți propriul tău cod de bare

        1. Eu chiar nu am cumpărat niciodată de Black Friday. Dar acum documentându-mă, chiar există strategii și poți “profita”. Nu știu dacă la ora asta nu e deja prea târziu, dar poți încerca 🙂 Țin pumnii!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *