Desenând fulgi de nea pe nori

Când eram copil visam să mă transform într-un fulg de zăpadă. O formă perfectă cernută spre încântarea sufletelor care puteau să mă vadă. Inclusiv topirea mi se părea ceva fascinant. Să ating un obraz și să mă pierd într-o respirație caldă. Să mă așez pe gene și să mă las scuturată cu blândețe. Sau să ating pământul și să mă unesc cu visele altor copii, transformându-mă în albul aducător de bucurie.

Iernile nu le mai număr de mult. Privesc însă cu aceeași încântare micile cristale, care dispar în timp ce mă învelesc cu copilărie. Și vrăjită de minunatul lor dans, am hotărât să îmi îndeplinesc dorința. Să descopăr soluția prin care să reușesc să devin în sfârșit un fulg de nea. Mi-am ales cel mai pufos nor și m-am așezat cât mai confortabil în el. Un fotoliu făcut din vată de zahăr și posibilități nelimitate. Și am pornit la drum în lumea largă, dornică să mă întorc acasă doar sub forma zăpezii.

Zilele au trecut pe nesimțite. M-am rezemat de vârfurile munților, am stat de vorbă cu Soarele și m-am ascuns în spatele Lunii. Și iată-mă cu doar câteva zile până la noaptea dintre ani, plutind în admirație pe deasupra Africii de Sud. Ce șanse aveam să reușesc tocmai aici să devin fulgul de nea, transformarea mult visată? Nici urmă de zăpadă. Să fie ascunsă soluția în căldura continentului african?

Mi-am pus pe pauză gândurile și am început să admir peisajul. Mă aflam deasupra orașului Johannesburg. O adevărată metropolă a contrastelor. Un grup de turiști mi-a atras atenția. Una dintre persoane m-a observat și mi-a zâmbit. Și atunci am văzut ceva în ochii ei. Se juca cu mine, dându-mi forme. Era șansa mea oare să mă transform? Cu speranță am început să îi urmez pașii.

M-am plimbat prin parcul Natural Kruger pornind o cursă cu jeepurile de safari și am admirat animalele sălbatice.Am văzut lei, elefanți, rinoceri și bivoli africani. Am făcut tot traseul alături de ea, bucurându-mă de fiecare dată când mă zărea. De la Canionul râului Blyde– considerat una dintre minunile Africii – până la Sun City. Aici se spune că Disneylandul a întâlnit Egiptul Antic și s-a creat versiunea africană a Las Vegasului, cum aș fi putut rata așa ceva? Apoi ne-am întors în Johannesburg.

Nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul și noaptea dintre ani a sosit. Aveam să am parte de un Revelion in Africa de Sud! Eu nu avusesem nimic plănuit, însă mă întrebam ce ar fi putut-o determina pe doamna mea să aleagă o asemenea destinație. Să fie oare ăsta motivul pentru care mă căuta mereu? Să fi ghicit dorința mea și îi era dor de zăpadă? Sau voia să se asigure că niciun nor nu îi va umbri soarele atât de mult dorit?

Dar repede mi-am dat seama. A ieși din zona de confort, a îndrăzni să îți alegi o destinație din așa-numitele oferte speciale Revelion, a lăsa frigul acasă și a prefera să te bucuri de căldură “iarna” nu pare a fi la îndemâna oricui. Însă un suflet care încă vede desene în nori, care face forme și zâmbește cerului, da, aceea este persoana care va porni cu inima deschisă înspre o asemenea aventură.

Încet, încet transformarea mea era tot mai vizibilă. Se pare că răspunsul îl descopeream printre misterele acestei țări. Să fi fost la Capul Bunei Speranțe sau la Cape Town nu pot spune cu certitudine. Ce știu sigur e, că mă întorc către voi sub forma fulgilor de zăpadă. Forme perfecte cernute spre încântarea sufletelor care pot să le vadă.

*

Da, dragii mei cititori. Un Revelion Christian Tour într-o destinație exotică și însorită, alături de jumătatea mea este tot ce aveam nevoie pentru a-mi îndeplini un vis din copilărie.

Știu că v-am obișnuit cu articole de călătorie în care vă descriu cu lux de amănunte locurile vizitate și vă atrag atenția spre lucruri mai puțin cunoscute despre diferitele culturi văzute. Însă, azi am vrut să mă joc un pic. Să vă ofer ocazia să vă folosiți imaginația și să desenați nori. Iar acum vă îndemn să vă păstrați acest zâmbet pe buze în timp ce recitiți cu ochii minții călătoria mea. Opt nopți petrecute într-una din țările pe care mi-am dorit să o vizitez de mult timp. De când un prieten născut în Johannesburg mi-a spus că sunt jus (în zulu însemnând se pare nebunatică).  Să plec în ultimele zile din an având în bagaj rochii de vară, o carte cu istoria Africii și un aparat foto, cine ar fi crezut? M-am bucurat de oportunitatea de a sărbători trecerea dintre ani cu oameni din toate colțurile lumii. Am savurat un bufet care a mulțumit pe toată lumea, putând de asemenea să gustăm și anumite mâncăruri tradiționale sud-africane.Cum ar fi: chakalaka, pâine africană și preferata mea, biltong (o carne uscată și condimentată într-un mod delicios).

Spectacolul de artificii mi-a luminat norul și zâmbindu-i, mi-am pus dorința de a găsi soluția căutată. Și am reușit!

Povestindu-vă despre minunatele călătorii și invitându-vă să vă faceți curaj pentru a începe propria voastră aventură, cuvintele mele se transformă în mici cristale de zăpadă. Iau forma perfectă și când vă ating sufletul dispar, lăsându-vă doar nostalgia amintirii celor citite și senzația că se poate! Se poate să îți îndeplinești vise bucurându-te de un Revelion la soare și desenând fulgi de nea pe nori.

20181118_154617_00013033664592731332093.png

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, ediția aniversară de 10 ani.

Sursa foto: Christian Tour și imagini unsplash editate cu sketchbook (foto fundal Christian Tour)

christiantour-300x294
Sponsor

Related Posts

5 thoughts on “Desenând fulgi de nea pe nori

  1. Oricât de înghetat e norul,
    pe care l-ai imaginat în fulg,
    calatorind spre Sud cu ‘dorul’,
    te vei topi pe-al sau sarut… 🙂

    O seara magica si o saptamâna superba alaturi de minunile tale, Suflet minunat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *