Haideți să facem liniște!

Când eram copil îmi plăcea să observ oamenii mari. Îi priveam plină de admirație și visam la ziua când voi fi ca ei. Să fiu independentă, să fac ce vreau când vreau, să nu mai am ore de somn și interdicții. Știți voi, visul oricărui copil! Să crească mare!

Un singur lucru mă speria un pic la lumea asta magică pe care o observam de pe scăunelul meu de om mic. Am realizat foarte repede că sunt foarte uituci. Și nu mă refer la faptul că uitau unde și-au pus cheile sau ce au făcut cu o săptămână în urmă. Nu!

Adeseori îi auzeam spunând că sunt atât de ocupați, încât uită și să respire!

M-a speriat foarte tare acest lucru și am luat hotărârea să mai amân o perioadă creșterea asta a mea. Să mai rămân copil. Îmi era cumplit de teamă că voi uita să mai respir. Dar, pentru a fi sigură că totuși nu mi se va întâmpla, mi-am notat acest gând într-un colț de suflet pe care l-am închis apoi cu un lacăt și am pus cheia într-un loc sigur. Să nu uit.

Însă, da, v-ați dat seama deja, exact asta am făcut. Am uitat!

Am crescut, am devenit om mare și uituc. Timpul mi s-a comprimat și nu îmi mai dădea răgaz să fiu. Gândurile îmi erau pline de griji și responsabilități și iată-mă ajunsă în punctul în care uitam și să respir, nici vorbă să îmi mai amintesc de hotărârea luată acum mulți ani.

Până când am dat din întâmplare peste o cheiță într-un loc sigur, dintr-un colț de promisiune. Și dintr-o dată, mi-am amintit să respir! Să mă relaxez! Și parcă am revenit la viață. Am început să mă întorc tot mai des în locul meu, locul unde inspirul și expirul erau ceva firesc, nu dependente de secundele grăbite.

Știți, în locul meu am adunat bucurii, calm, bine. Am pus pauză gândurilor și mi-am deșteptat amintirile. În locul meu sunt ca un copil mic care observă oamenii mari.

Dar cel mai important, în locul meu este LINIȘTE!

Da, relaxarea mea înseamnă liniște. Nu zâmbiți, pentru că știu că și voi sunteți uituci și nu vă amintiți că liniștea are mai multe forme. Poți avea parte de ea atunci când în jurul tău roiesc mii de cuvinte, rostite de cei mari și care îți sunt de neînțeles. Ori când zgomotul de fundal, râsul, joaca, hârjoneala sunt cele mai relaxante sunete pe care viața ți le poate oferi.

Liniștea despre care vă vorbesc, cu ajutorul căreia mă relaxez și mă retrag în locul meu, amintindu-mi să respir este exact așa. Aparte. Și din ea gustă toți cei dragi mie. Toți luăm o pauză binemeritată și ne amintim să ne bucurăm, să ne relaxăm. Împreună, în liniștea noastră altfel. Pe voi nu vă tentează? Ce spuneți?

Haideți să facem liniște!

Înainte să începem, trebuie să vă fac cunoștință cu aliatul meu de nădejde. Cel care e suficient să-mi murmure în ureche cuvintele magice și ușa spre locul meu se deschide. Nu e greu. Ascultați! Spacer – IT comes home! Și acum… șșșș… am ajuns.

Locul meu e împărțit în trei zone. Biroul unde scriu, canapeaua pe care stau confortabil pentru a mă uita la un serial sau un film și fotoliul în care mă așez doar când am o carte în mână. Toate acestea sunt interconectate printr-un ring de dans imaginar, pe care valsez sau țopăi în timp ce ascult muzica preferată la căștile Spacer pentru smartphone.

Important e, însă, ca înainte să încep să mă bucur de aerul proaspăt al relaxării, să mă ocup un pic și de bucățile mele de suflet. Tot la aliatul meu apelez și le dau cu încredere TABLETA LED SPACER pentru scris și desenat, pe care se vor amuza creând fundalul perfect pentru liniștea mea. Râs și voie bună.

Nu uit nici de dragul meu, bineînțeles! Pe el îl las în camera de la etaj, așezat confortabil într-un scaun pentru gameri, împușcând cu precizie în inamici folosind un mouse special pentru jocuri. Eu am ales și o boxă din modelele de Boxe Spacer și astfel experiența lui este completă și extrem de realistă!

Ingeniozitatea este ceva care mă caracterizează, nu credeți? Am învățat să mă folosesc de tehnologie pentru a oferi bucurie celor dragi și mie relaxare, liniște! Mi-am dat seama foarte repede că există și un altfel de confort, confortul tehnologic. Astfel, la fel ca aliatul meu, am devenit dinamică și m-am adaptat nevoilor fiecăruia. Și așa mi-am oferit mie timp să respir.

Și acum să ne întoarcem în locul meu. Când totul în jurul meu e calm, îmi iau un pahar de vin și mă așez pe canapea. Mă las absorbită de acțiunea unui film. Adeseori aleg unul de pe laptop. I-am conectat un monitor Spacer cu ajutorul unui cablu video și astfel totul este perfect!

Trebuie să revin la realitate curând. Filmul se termină, dansul mi-l întrerup pentru moment și îmi reiau rolul de mamă, de om mare. Însă, când toți ai mei sunt în lumea viselor eu mai fur câteva momente de relaxare. Ca o briză de aer curat. Mă întorc la cuvânt. Îmi iau notebookul și în timp ce îi aud respirația dragului meu, încep să scriu cu tot sufletul. Iubesc să scriu noaptea, când și natura a făcut liniște și eu îmi aștern gândurile și visele pe hârtia virtuală. Tastatura o văd perfect pentru că am o lampă LED pentru notebook, iar ideile îmi scapără în minte. Și este liniște!

Este liniștea mea! Din locul meu, în care îmi reamintesc de copilul căruia-i plăcea să observe oamenii mari. Și în care am timp să respir! Și sunt un om mare care nu mai vrea să fie uituc. Revin la viață trăgând adânc aer în piept. În liniște!

Așadar, să nu uitați să faceți liniște!

Găsiți-vă locul și liniștea voastră! Apelați la un aliat, folosiți tehnologia în favoarea voastră și tresăriți din uitare! Să luăm o pauză binemeritată și să ne amintim să ne bucurăm, să ne relaxăm. Împreună, în liniștea noastră altfel. Pe voi nu vă tentează? Ce spuneți?


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sponsor

Sursa imaginilor: spacer.ro, pagina de Facebook a sponsorului și pixabay

3 thoughts on “Haideți să facem liniște!

  1. Şşşt! Spun în şoaptă: iar ai reuşit să mă emoţionezi şi să-mi aminteşti de lumea aia a oamenilor mari pe care o vedeam spectaculoasă şi totuşi prea grea şi complicată. Şi acum, că sunt în ea… şşşşt, să facem linişte!
    Te pup, draga mea!

    1. Și eu te pup! Merităm să facem liniște și să ne bucurăm de ea! Îți mulțumesc și să fim bine! Te îmbrățișez cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *