Am primit din nou un tag sau o leapșă blogosferică. M-am bucurat foarte mult, deoarece este o provocare frumoasă, la care îmi face o adevărată plăcere să răspund. Ideea a pornit de la Eva (Evatopia), iar eu am primit-o de la Diana (De-ale Dianei). Presupunând că ar trebui, cel puțin pentru o perioadă, să renunț la unul din două lucruri, pe care l-aș alege? Să vedem la ce aș renunța sau dacă aș face-o!

La ce ai renunța?

LAPTOP SAU TELEFON?

Sursa: pixabay

La laptop, categoric! Dar aș trișa și l-aș înlocui cu un PC. 🙂

Astăzi este foarte greu să renunți la tehnologie. Este de indicat și consider chiar necesar să te folosești de tot ce ai la îndemână. Personal, folosesc laptopul doar pentru a scrie articolele pe blog și cartea la care lucrez. În rest, totul fac de pe telefon. Așadar, da, aș renunța la laptop, însă nu-mi pot imagina să redactez un roman sau să scriu tot timpul pentru blog de pe telefon. Nu! Deci, m-aș întorce la PC, oricum eu nu mut laptopul de pe birou. De acest avantaj al lui, faptul că e portabil, nu am profitat aproape deloc, deci răspuns final: laptop.

CĂRȚI SAU TV?

Sursa: unsplash

Foarte ușor! La TV! De fapt, de mai bine de trei ani am și renunțat la el. Avem televizor în casă, dar merge doar pe Netflix, profilul pentru copii, când se uită cei mici. Eu nu am răbdare să mă uit. Și dacă aleg vreun film sau serial, am o mare problemă. Nu pot să stau pur și simplu să mă uit. Trebuie să mai fac ceva.

De aceea de multe ori îmi pornesc Netflixul pe telefon sau pe laptop, dar îi reduc dimensiunile și între timp mai intru pe Facebook sau mă joc. Eu încă mă joc Solitaire și Minesweeper în timp ce într-un colț al ecranului se derulează filmul sau serialul. Da, acesta este unul dintre defectele mele. Nu am habar de ce nu reșesc să stau locului și să mă bucur de o vizionare liniștită. Din acest motiv nu am mai mers nici la cinematograf de mai bine de zece ani.

Iar cărțile, Doamne! Cărțile le ador. Fără să citesc nu pot. De la șase ani am descoperit lectura și practic oricine mă cunoaște, mă asociază cu o carte în mână. Și așa va fi mereu!

PIZZA SAU HAMBURGER?

Sursa: unsplash

Îmi plac amândouă, dar prefer pizza.

Așadar, aș renunța fără nicio urmă de regret la hamburger. Oricum, mănânc destul de rar, și dacă o fac, îmi iau prima felie de chiflă jos. Mi se pare că e mult prea multă pâine și nu mă pot cu adevărat bucura de gust.

Însă, pizza aș fi în stare să mănânc zilnic! Oridecare ar fi, dar musai să aibă leguma mea preferată: carnea! Preferata mea e cea cu pepperoni, prosciuto crudo și rucola. Nu cred că e un tip de pizza, deoarece eu peste tot unde am mâncat mi-am ales această combinație pornind de la ce aveau în meniu. Ori eliminam vreun ingredient, ori adăugam, însă finalul este mai mereu acesta. Dar nu fac mofturi, îmi cam plac toate. Cu două excepții: cea cu ananas și de curând am gustat una cu pui și muștar de Dijon, oribilă! Dar s-a dovedit a-i plăcea dragului meu, el care pur și simplu nu mănâncă pizza, nu îi place, însă pe aceea a considerat-o bună… de gustibus…hmmm

CIOCOLATĂ SAU FURSECURI?

Sursa: pinterest

La amândouă!

Fursecurile nu-mi plac deloc. De fapt, mie nu-mi plac produsele de patiserie sau prăjiturile. De niciun fel. Foarte rar mai gust un croissant, și asta doar de când locuiesc în Franța, iar uneori, adică de vreo trei ori pe an iau o mușcătură de ecler. Mai mult nu pot, niciodată nu am mâncat unul întreg.

De ciocolată îmi e și frică să scriu să nu aruncați cu ea după mine. Nu îmi place și nu mănânc! Să zic totuși că exagerez un pic. În fiecare lună, în anumite zile, dragul meu vine acasă și mă anunță că bestia e hrănită! Asta înseamnă că mi-a cumpărat o ciocolată cu mentă, de obicei “”After Eight”. Doar asta mănânc, doar în acele anumite zile și a mânca pentru mine înseamnă maxim două bucăți mici.

Chiar nu mă încântă fursecurile sau ciocolata, așadar renunț la ambele.

CHIPSURI SAU PUFULEȚI?

Sursa: pixabay

Aș fi tentată să zic tot amândouă și aici, dar aleg pufuleții, totuși. Deși mănânc foarte rar, dacă o fac, aleg să ronțăi chipsuri. Nu-mi displac, însă nu îmi cumpăr mai niciodată. Dar dacă sunt, iau și eu câțiva.

Pufuleții, din nou, nu pot spune că nu-mi plac, însă ultima oară când mi i-am cumpărat, eram studentă și mi i-am luat de foame. Nu aveam bani, așa că pungile de pufuleți erau deseori o soluție, mai ales în sesiune, când doar voiam să îmi potolesc un pic senzația și nici prin cap nu-mi trecea să gătesc ceva.

FILME SAU SERIALE?

Sursa: unsplash

O alegere destul de grea. Mă uit la amândouă, în stilul meu, după cum am amintit mai sus, însă dacă aș fi nevoită aș renunța la filme.

Sunt o mare consumatoare de seriale. Le mănânc pe pâine 🙂 La filme mă uit mult mai rar. Aș prefera, totuși, să nu fiu vreodată nevoită să aleg! Doar așa în joacă și la modul ipotetic.

VACANȚĂ LA MARE SAU LA MUNTE?

Sursa: pixabay

M-am născut la munte și am visat toată viața să mă mut la mare. Acum mi-am îndeplinit acest vis, dar nu prea mai merg în vacanțe 🙂

Voi alege să rămân fidelă iubirii mele dintotdeauna, marea, așadar renunț la munte. Alegerea nu cuprinde și mersul acasă, deci voi avea parte și de munte mereu. M-aș duce acasă, nu în vacanță. Iar am trișat un pic 🙂


Aceasta a fost provocarea. Sper că v-au plăcut răspunsurile mele! Dacă vă tentează, vă invit să răspundeți și voi la întrebări, aici într-un comentariu sau pe blogurile personale.

Dau și eu leapșa mai departe și le invit să participe pe:

Daniela de la Abisuri

Roxana de la Roxana Trandafir scrie


Sursa featured image: AICI

Related Posts

3 thoughts on “La ce ai renunța?-TAG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *