-Măi, Văsălică ia vino tu încoa’ și dă-mi o mână de ajutor, că mi-am rupt crucile deja!

-Dar ce faceți, nea Petre? V-ați angajat salahor? De unde aveți atâtea plăci de BCA?

-S-a hotărât fii-mea să-și facă o casă. I-am dat o palmă de pământ, mai de la vale de casa mea și acum a început lucrul. Numa’ că nebunu’ de ginere-miu s-a apucat să umble pe la toate depozitele și tot aduce cu țârâita materiale de construcții. Dar nu îi de ajuns că nu prea îl duce capul, e și zgârcit pe deasupra. Nu angajează pe nimeni. Doamne feri! Și uite așa trebe să îmi betejesc spatele descărcând bolțari și cofraje. Ia, pune și tu un pic umărul și te-oi omeni cu un pahar de țuică după ce gătăm!

-Așa-i că-i bună, Văsălică? Eu am făcut-o! E prună curată. Ai! Cum îți ostoiește tăte durerile!

-Este, nea Petre! Dar matale nu ai auzit că azi nu mai trebuie să te strofoci să umbli să cauți pe te miri unde, după tot ce ai nevoie? Sunt firme cu oameni specializați care fac asta în locul tău. Și tu poți să îți alegi tot ce vrei stând acasă.

-Ce vorbești, mă? Ăștia îs niște șarlatani. Îți spun eu! Ion a Măriucăi s-o fript rău de tăt. O ales de pe enternet și o plătit dublu și când i le-o adus erau sparte sau zgâriate. Eu mă duc cu ginere-miu, nu-l las sângur și negociez, mă uit, aleg eu cu mâna mea. Nu mă las prostit așa ușor, să știi!

-Da, nu zic că e rău cum faci matale. Însă să știi că ai doar impresia că le cumperi mai ieftin. La orice depozit mergi, având în vedere că nu ești client regulat și nu le faci un rulaj permanent, tot ca un client final te tratează, iar prețurile sunt destul de mari. Stați jos, aici lângă mine să vă arăt un concept unic în România. Este vorba de Vindem-ieftin.ro. Este o casă de comenzi. La ei găsești absolut tot ce ai nevoie. Nu mai cauți în zeci de locuri. Și au și consilieri care te ajută și te îndrumă să îți faci necesarul și să alegi exact ce ai nevoie.

-Și le faci toate de pe enternet?

ce-trebuie-sa-faci-pentru-a-castiga-100-lei-ouayhi2e8q2e789q2e

Și eu de unde știu că îs bune și nu mă fraieresc? Păi nu văd nici un preț! Ce tot vorbești tu acolo?

-Nea Petru, da, de pe internet, dar aveți un pic de răbdare. Nu au prețuri afișate, e adevărat, deoarece în funcție de ce comandă faci, cât e de mare, ei pot negocia cu furnizorii. Îți obțin cele mai bune prețuri și produsele ți le livrează aici la matale în curte. Uite, au pe site încărcate recenzii video . Filmulețe făcute de clienții lor. Ia hai și uită-te un pic! Aici poți vedea cum au livrat marfa. Vezi ce bine sunt ambalate și cât de bine arată? Gândește-te că ei le iau direct și ți le aduc. Nu le manipulează de mai multe ori, nu stau cu zilele prin depozit. Aici vezi cum arată în timp ce lucrează cu ele.

-Uite mă la ăla cum întinde maltărul! Da mă, arată tare fain! Și au de tăte? Că mie îmi trăbe de la cătran la ciripuri pentru hăizaș. Și meseleu musai să-mi cumpăr. Și mă filmez și eu?

-Nea Petre, dacă te filmezi primești 100 de lei!

-Ce?! Îmi dau bani să-mi vadă mie scăfârlia? Asta-i bună!

placa-osb-6mm-pret
Placă OSB

-Uite. Dacă alegi să faci o filmare cu livrarea produselor sau în timp ce le folosești la lucrări, Vindem-ieftin.ro îți oferă o sută de lei. Pot să ți-i dea în mână sau îi folosești la comanda următoare. Trebuie doar să respecți pașii campaniei. Încarci filmarea pe site-ul lor, o distribui pe Facebook- ai auzit de Facebook, nu?- și gata. Și, da! Au de toate! Și le găsești și ușor. De exemplu, uite: țiglă metalică că tot vorbeai de acoperiș, plăci OSB (poți face și cofraje pentru beton cu ele),orice ai nevoie pentru construcție. Au și vopsea sau tapet. Bidinea vă dau eu, stați liniștit.

-Haha! Sună tare bine! Știu de Facebook, măi tinere! Chiar ieri am ciupit-o pe Măria a lui Toader. Și mă filmezi tu cu telefonul? Și apoi primesc și bani? Amu că am văzut cu ochii mei, cred că îs oameni de cuvânt! La afacerea asta nici ginerică nu va avea de comentat ceva! Și așa află și altă lume cât îs de serioși. Bine, Văsălică! Ia mai bea un pahar și ia legătura cu un “consoltant” d’acela să grăiesc cu el. Noroc și mulțam! Ei vând ieftin, eu cumpăr, strașnică afacere! Să vezi tu numa’ ce casă fac!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog, ediția aniversară de 10 ani.

Sursa foto: Vindem-ieftin.ro

*Pe parcursul textului am folosit regionalisme și ortografie fonetică.

**maltăr=mortar; ciripuri=țigle; hăizaș=acoperiș; meseleu=bidinea; cătran=bitum; cruci=spate; enternet=internet;a se beteji= a se îmbolnăvi

Logo-VindemIeftin-300x300
Sponsor

Related Posts

12 thoughts on “Nea Petre a văzut și crede

        1. Atunci merită să aruncați un ochi. Nu o zic pentru concurs. Este a doua probă a lor la care particip și m-am documentat. Personal nu am apelat încă la serviciile lor, dar pare un concept bun, care te ajută. Vedeți despre ce este vorba și va hotărâți. Pe mine mă atrage ideea că nu ar trebui să umblu în zeci de mii de locuri. Mai ales că nu mă pricep deloc! Nici măcar la negociat 🙂

  1. Wow, ce-mi mai place acest dialog ardelenesc. Mi-ai declansat cu acest articol sentimentul de dor de acasa, de origini, de limbajul direct, deschis, natural, original, fara metafore si subîntelesuri mascate de dialectica modernismului lingvistic încâlcit, adeseori greu de descifrat si decodificata esenta curata, limpede si clara a mesajului. 😉
    O noapte sublima, draga Mona !

  2. Ai putea sa scrii mai des povestioare “cu accent”. Prind la public. Sunt simpatice si, chiar de n-ar fi reale, prin limbaj ar deveni autentice. 🙂
    Bafta, Mona!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *