Oferă-ți o zi OUTLET

O dată pe săptămână îmi place să-mi fac liniște în gânduri și să răsfoiesc printre momente și trăiri de până acum. Îmi proiectez imagini în timp ce îmi odihnesc ochii cu ajutorul diferitelor ritualuri de răsfăț pe care mi le ofer, venite din firescul feminității mele. Îmi place să mă îngrijesc de mine cea de dinafară, în timp ce citesc povestea celei de pe dinăuntru. 

O numesc ziua OUTLET

E ziua în care îmi amintesc de mine cândva, în care mă uit la mine cea de acum și care îmi continuă transformarea. O încep ridicându-mă din pat și privind pentru câteva minute răsăritul. Fac o rutină dulce a trezirii și pe urmă trec la mine, femeia.

O fac alegându-mi cu bucurie hainele care să îmi pună în valoare eleganța, tocul care să dea ecou pașilor mei hotărâți și potrivindu-mi pe umăr geanta perfectă. Una dintre cele pe care le-am unit într-o colecție, o plăcere vinovată, care își poartă cu rafinament numele de genți femei. Sau pentru femei. Pentru mine. 

outlet
Sursa: unsplah.com/photos/fashion

Am început această tradiție sau ritual de bine, cum îmi place să îl numesc într-o zi din miezul verii, ziua când am împlinit 15 ani. Mama mea, modelul meu, avea în subordine peste șapte sute de oameni. În fiecare dimineață ieșea din casă sigură pe ea și seara se întorcea cu reușita unui nou pas spre o carieră impecabilă. Când treceam pe lângă “fabrica ei” auzeam în cor mașinile de cusut care se opreau doar la intrarea în tură a noului schimb. Peț de câțiva pași. Însă nu apucam să cotesc în altă direcție și ele reîncepeau. 

Când termina o colecție și se pregătea să o trimită peste hotare, mergeam împreună în magazinul de desfacere și admiram fiecare model în parte. Îmi explica importanța croiului, a materialelor alese. Mă făcea atentă la detalii de la cusăturile de pe dinafară, cât și cele de pe dinăuntru. Îmi arăta importanța culorilor. Frumusețea eternă. Ce anume face un articol vestimentar sau un accesoriu să fie desăvârșit și mereu la modă. 

Moda care nu se demodează: calitatea.

Când am împlinit 15 ani mă aflam tot acolo. Pe fundal auzeam conversații, murmurul veșnic al mașinilor de cusut și de călcat. Mirosea a nou, a cartoane și lipici. Eu mângâiam cu privirea fiecare umeraș în parte, când am văzut ROCHIA. O rochie care mi-a tăiat răsuflarea. Era perfectă!

Admirația mea a atras-o pe mama lângă mine și zâmbind m-a întrebat: O vrei? Dacă da, e a ta! M-am uitat la ea buimacă. Mi se părea ireal. O asemenea rochie nu era pentru mine. Eu nu aș fi știut să o port, să o pun în valoare!

Însă mama, parcă ghicindu-mi gândurile, mă țintui cu privirea să nu cumva să îndrăznesc să mă ascund în mine însămi și îmi dădu singura lecție de care am avut vreodată nevoie pentru a ști totul despre stil.

Sursa: unsplash.com

Din acele cuvinte s-a născut ziua OUTLET

S-a născut pentru că am înțeles cât de repede dispare tot ce e la modă. Ce azi este în tendințe, mâine e deja demodat, învechit. Dar combinând și purtând hainele cu încredere și bucurie, ajungi să îți creezi moda ta. Un stil propriu care îți va fi alături pentru totdeauna. Și de atunci, îmi ofer o zi pentru a-l sărbători, a mă sărbători.

Bineînțeles că de-a lungul timpului gusturile  și formele mi s-au schimbat. Și îndrăzneala mi s-a mai diminuat de la 15 ani. De fapt, am temperat-o cu maturitate și un simț mai bine conturat al decenței și al eleganței. Însă dragul și respectul pentru obiectele vestimentare de calitate și originale mi-a rămas.

Iată-mă azi, în miezul vieții mele, bucurându-mă de femeia care am devenit. Aleg să îmi cumpăr haine originale, care să mi se potrivească nu doar pe dinafară, ci și pe dinăuntru. În care să mă simt confortabil, dar și elegantă. Frumoasă și împlinită.

Cel mai la îndemână și mai ușor este să aleg un magazin online. Iar pentru că țin la stilul meu, îmi fac liniște în gânduri și citesc printre poveștile pe care le spun produsele unice și originale pe care le găsesc pe Evernisaj. Pentru că știu ce vreau, nu stau pe gânduri și îmi pun în coș cel puțin unul. Unic. Așa se și găsesc. Există doar unul din fiecare model și măsură. Nu cred că se poate mai original de atât!

După ce mă răsfăț cu un accesoriu din categoria outlet damă, îmi conturez buzele rujate cu un zâmbet perfect și simt că pot cuceri lumea!

Săptămâna mai are zile. Zile pe care le petrec într-o banalitate enervant de perfectă pentru mine. Mai am mici trucuri, acum permanente, să le spun așa, pe care le fac pentru mine, doar pentru mine. Le-am omis o vreme,  considerând că nu își au neapărat locul în întreg. Că nu fac parte din stilul meu. 

Până mi-am reamintit de lecția învățată

Într-un miez de vară mama mi-a spus: “Fii mândră și conștientă de feminitatea ta! Alege hainele care îți respectă această valoare și poartă-le cu grație. Nu contează că e o rochie delicată sau o geacă de blugi.”

Întoarce-mă

Evernisaj, second hand si outlet CHIC & SMART cu produse unice si originale de imbracaminte, incaltaminte, genti si accesorii pentru femei si barbati. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute si iubite branduri autentice 100%. Tot ceea ce gasesti in outlet-ul nostru este ales cu grija fata de trenduri, dar si cu respect fata de tine. Produsele noastre sunt in stare perfecta, nu au defecte si nici nu au fost folosite. Pentru ca vrem sa pastram si bucuria de a atinge materialele si de a proba hainele, in decembrie 2020 am deschis si un outlet fizic, in Slobozia, unde cu mare drag de asteptam! Bulevardul Matei Basarab, Bloc K3, Slobozia. (Sursa: evernisaj.ro)

Acum aleg să fac lucruri pentru mine zilnic. Să scriu, pentru că am ceva să-mi spun. Să citesc, pentru că am multe de ascultat. Să mă îngrijesc, pentru că îmi sunt importantă. Să am o zi OUTLET, pentru a avea un șarm unic!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

Featured image: Imagini unsplash și canva, editată în canva.com

5 thoughts on “Oferă-ți o zi OUTLET

  1. Frumos ❤️ mi-ai amintit de importanța timpului pentru noi, acel timp minunat când ne cumpărăm sau purtăm ceva frumos care vorbește despre noi, când ne relaxăm cu cei dragi… O zi outlet minunată ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *