Fata utilizatorului cea isteață

A fost odată ca niciodată etc.

A fost odată un bărbat și o femeie. Oameni muncitori și cinstiți. Oameni obișnuiți cu preocupări obișnuite. Un zâmbet dimineața la cafea, un dans de gânduri și de griji în doi, câte-o îmbrățișare ca o promisiune și un mulțumesc că-mi ești seara înainte de culcare. Aveau de toate pentru suflet, dar oricât încercau nu reușeau să dea în spor, cum s-ar spune. Să facă și ei niște economii.

Am uitat să vă spun. Aveau acești oameni doi copii care le semănau ca două picături de apă. Băiatul era mai mic. El încă râdea când spărgea un balon de săpun și putea sări în câte o baltă fără a-i fi teamă că se murdărește. Era un clopoțel pe care părinții îl ascultau zilnic.

Fata, în schimb, era deja mare. Devenise mai temperată și era mai cu judecată. Le creștea părinților inima-n piept ca pita de mândrie când își imaginau ce viitor frumos o așteaptă.

Și așa avea să se și întâmple, doar că până atunci mai avea un lucru de făcut pentru familia ei. Să îi învețe să economisească cu bucurie!

Întoarce-mă

Fiecare dintre noi a achiziționat deja cel puțin o dată online, așa că poate te interesează cum faci să primești bani înapoi la achizițiile tale. Nu știai că acest lucru este posibil? Nu numai că este posibil, dar este și extrem de ușor. Tot ce trebuie să faci este să utilizezi o platformă de cashback. În două minute ai totul setat, nu este nevoie de eforturi astronomice. (Sursa: cashclub.ro)

V-am spus asta acum, pentru a vă determina să citiți mai departe. Că povestea asta nu-i una obișnuită. E una plină de învățăminte. Și e și instagramabilă. E frumoasă și are haștag: #farabaniaruncati

Și e de multă vreme povestită. De când se iscălea musca pe perete, mai mincinos cine nu crede!

Deci iată cum într-o zi se hotărăște omul meu să meargă la ședința de bloc. Nepartea lui. Cum se făcu și nu se făcu, se nimeri să stea lângă Cutărescu de la trei. Om cu stare și mândru, de nu-i ajungea nimeni cu prăjina la nas. 

Și începe el a povesti în gura mare cum face să fie un mare econom. Că oricât ar cheltui, tot are bani de pus deoparte. Și câte și mai câte povești că deja toată suflarea din jurul lui nu mai putea de gura lui. Omul meu nu se lasă mai prejos. N-o putea el pune deoparte mult, dar tot nu-i chiar așa de strâmtorat. Și în plus, chiar cu o zi înainte i-a spus fata că a găsit cea mai la îndemână și mai ușoară soluție de a economisi. 

Doamna C., deranjată peste măsură  de sporovăiala lor se ridică și cere cuvântul:

-Eu nu mai vreau să aud aceste discuții! Îl rog pe președintele de bloc să hotărască cine are soluția cea mai bună pentru a economisi!

Președintele, un om drept și înțelept se uită peste rama ochelarilor la cei doi împricinați și după câteva secunde de chibzuială, rosti cu o voce caldă:

-N-am eu a ști cine e de partea dreptății. Dacă faceți economii, bravo vouă! Acum care e mai isteț, rămâne de văzut. Așa că eu vă voi pune trei întrebări. Cine le va dezlega mai bine și ne va oferi cele mai convingătoare detalii, a aceluia să fie dreptatea! Aveți răgaz trei zile să vă gândiți și să vă pregătiți răspunsurile. Ne vom aduna iar, vă vom asculta și vom lua hotărârea cu toții. Țineți bine minte!

Întâia întrebare sună așa: Se pot câștiga bani din sumele cheltuite la cumpărături?

A doua: Există o metodă de economisire care să poată fi aplicată de oriunde și de oricine?

Și a treia: Cum poți economisi rapid, cu relaxare și cu bucurie?

Aide, duceți-vă acum! Dară să mai știți una: dacă niciunul dintre voi nu veți avea răspunsuri potrivite, se vor ține economiile după voi ca praful după câini, vorba aceea!

Amândoi împricinații se întoarseră în apartamentele lor. Cutărescu imediat ce trase ușa după el, nu se mai gândi nicio clipă la întrebări. Pleznea pe el siguranța că va ieși învingător!

Omul meu stătu multă vreme pe gânduri. Se consultă cu jumătatea lui și a doua zi decizia era  luată. Se duse în camera fetei lor și după ce îi povesti toată întâmplarea, o întrebă:

-Oare nu m-ai putea ajuta? Voi aveți lumea internetului la dispoziție. Nu ai putea găsi o soluție care nu doar să îmi asigure izbânda, ci care să ne fie de real de folos pentru a strânge și noi niște bănuți constant, nu doar din când în când?

Fata nici nu trebui să se pună pe gânduri. Îi zâmbi și spuse sigură pe ea:

-Ia lasă, tată! Nu te mâhni și nici nu te îngrijora! Am soluția ideală. Numai atâta te rog să mă lași pe mine să vorbesc, pentru a putea să prezint cât mai clar conceptul și de a nu lăsa loc de dubii că nu ar fi ceva extraordinar! 

Omul meu păru a se lăsa convins oarecum, dar numai inima lui știa. Se îndoia că într-adevăr ar putea exista o asemenea soluție și mai mult să fie una la îndemână și ușor de folosit. Însă nu voi să își mâhnească și fata, așa că o pupă părintește pe frunte și până în ziua întâlnirii nu o mai întrebă nimic.

În dimineața când fu a se înfățișa în fața comitetului de bloc, fata veni lângă el. Avea laptopul și telefonul și fericirea de a-și ajuta părintele, și pe toți cei care vor asculta, desenată pe față. Cutărescu stătea mândru, cu pieptul deschis. Omul meu era la fel, dar din altă pricină. Era mândru că are așa o fată isteață și își ținea inima pe palme să o vadă toți cei de față. Pentru că fără încrederea celor din jur știa că orice informație urma să ofere ar fi putut fi considerată doar o poveste. Și el știa acum că nu e deloc așa! E reală, e palpabilă, e ușor să o folosești!

Ei, se pot câștiga bani din sumele cheltuite la cumpărături?

Cutărescu răspunse sigur pe el: Nu! Trebuie să fii atent cât cheltui, să ai un buget pe care să nu-l depășești, de preferabil să îl tot reduci și cu asta basta! Și râse satisfăcut.

Fata se uită cu încredere în ochii tuturor și răspunse sigură pe sine: DA! Cu ajutorul platformei CashClub!

Este de prisos să explic cum s-au făcut ochii auditoriului cât roțile de car și cum erau gata-gata să li se rostogolească din orbite. Însă pe fată nimic nu o mai putea perturba. Fără grabă, își scoase laptopul și cu zeci de priviri ațintite pe monitor și pe coerența ei, începu să eplice:

Ce este cashclub.ro?

Este o platformă care folosește metoda cashback (pe românește: bonus) pentru a te ajuta să economisești. Lucurile sunt foarte simple. Intri pe site, pe cashclub.ro, și de la bun început poți vedea în secțiunea Magazine lista celor peste 800 de magazine partenere din România și din afara țării.

Câți dintre voi nu cumpărați online? Mai ales în ultima vreme. De la cele necesare zi de zi, alimente de pe Auchan, de exemplu, haine de pe Answear sau Fashion Days, bijuterii de pe Meli Melo, cărți de pe Libris, Elefant sau Cărturești. Ce mai, un imens mall instalat la noi în sufragerie, toate la un click distanță. Aceasta este lumea noastră azi, lumea internetului și a cumpărăturilor online. 

Ce spuneți dacă vă zic că este posibil să cumpărați online din magazinele voastre preferate și o parte din suma plătită să vi se întoarcă în cont?

Da, chiar este! Trebuie să intrați pe Cashclub.ro, după cum v-am mai spus, dar repet, în speranța că vă și notați, și  vă faceți cont gratuit.

Odată ce ai contul creat, și îl confirmi, urmând instrucțiunile pe care le primești pe e-mailul cu care te-ai înregistrat, ai două opțiuni și pe ambele 🙂

Instalezi aplicația mobilă iOS sau Android și Extensia  de browser pentru Chrome.

Și prin asta am răspuns și la întrebarea a doua!

Cutărescu nu putu să se abțină să nu se oțărască un pic. Sau chiar mai mult. 

-Ceee?! Nu am înțeles încă mare lucru și ea îndrăznește să spună că a răspuns la două întrebări deja? Cer să explice! Cer să se explice!

Fata, fără a-și ciobi zâmbetul, continuă:

-Credeam că dacă spun că ai posibilitatea să te folosești de internet e de la sine înțeles că este o metodă care poate fi aplicată de oriunde și de către oricine! Mai ales că te poți folosi și de aplicație pentru MOBIL și foarte multe persoane au laptop, deci tot un dispozitiv MOBIL. Dar să trec mai departe.

În familia noastră ne folosim cel mai des de extensia pentru Chrome. Este incredibil de ușor și de rapid. Te rog să nu sari de pe scaun! zise fata aruncându-i o privire fulgerătoare lui Cutărescu, care fie vorba între noi cam stătea deja ca pe arcuri.

Nu spun prin asta că ofer răspuns la a treia întrebare. Nu încă! 

Deci, după cum ziceam e foarte simplu și rapid. Deschid laptopul și pornesc să fac cumpărături online. Intru ca de obicei pe site-ul dorit. De exemplu Libris, pentru a-mi alege o carte (ne)scrisă. Datorită extensiei mi se va deschide această fereastră. Indiferent că sunt sau nu logată la platforma CashClub. Chiar dacă am uitat că ei mă pot ajuta, ei o vor face oricum.

Întoarce-mă

CashBack funcționează într-un mod extrem de simplu. Să ne gândim la un produs pe care ți-l dorești, de exemplu: o carte. Prin intermediul platformei noastre intri în librăriile online, afli ofertele și reducerile care îți sunt puse la dispoziție în fiecare moment, chiar poți compara prețuri, și poți să-l alegi pe cel mai convenabil pentru tine. Magazinele noastre partenere achită un mic procent pentru toate achizițiile făcute prin intermediul nostru. Iar o parte îți revine ție. Tot ce trebuie să faci este să instalezi extensia și/sau aplicația.

Eu accept Termenii și Condițiile (pe care vă îndemn să le citiți! Sunt scrise pe înțelesul tuturor. Inclusiv al domnului Cutărescu) și îmi fac cumpărăturile în mod obișnuit. Când comanda e înregistrată, plătită și primită și cel mai adesea, după ce trece perioada în care pot face retur, comisionul/casbackul sau mai simplu bonusul îmi este transferat în contul meu de utilizator.

Iar când ajung la suma minimă de 50 de lei, apare un buton cu "Retragere", dau click pe el, ofer datele și mi se face transferul în mod securizat.

Președintele părea foarte mulțumit. Dar avu și o sclipire în privire ce îi dădu dintr-o dată un aer ghiduș. Cu toate aceastea, se abținu și cu toată seriozitatea, întrebă:

Iar răspunsul la a treia întrebare, Cum poți economisi rapid, cu relaxare și cu bucurie?, este…

Cutărescu își miji ochii și rosti aproape șoptit:

-Tind să o cred pe domnișoara. E bine să te înscrii într-un club, CashClub, platforma aia de dat banii înapoi sau de cashback. Da, cred că are dreptate.

Fata aprobă fără să clipească.

Toată lumea era în extaz! Se pregăteau să meargă să își noteze adresa exactă. Pe litere. www.cashclub.ro . Când președintele comitetului de bloc se ridică și începu să chicotească, deși nu părea să aibă vreun motiv nimeni nu îndrăzni să mai sufle o vorbă. Curiozitatea era prea mare!

– Hîm, hîm, își drese ghiduș glasul. Este cât se poate de clar cine a câștigat. Dar în același timp parcă am fi în povestea lui Ispirescu, Fata săracului cea isteață, sau să vorbesc pe limbajul cashback, Fata utilizatorului cea isteață. Deci ce-ar fi să fii până la capăt. Isteață. Pentru un final perfect. 

Răspunde-mi la o ultimă întrebare: Cum ți-ai putea ajuta prietenii să economisească în timp ce economisești și tu și să le oferi același cadou pe care îl primești tu? 

Da, un fel de nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călare, nici pe jos, nici pe drum, nici pe lângă drum.

Cum auzi omul meu una ca asta îi îngheță chiotul de victorie pe buze. Dar fata îi șopti: Nu te teme, tătucă, că-i viu eu de hac! Numai să îți faci și tu cont accesând linkul pe care ți-l dau eu!

-Răspunsul la întrebarea ta, capcană cum ți-ai fi dorit să fie, însă nu ai reușit, e simplu! Pot face asta printr-un link referral. Un link personalizat pe care îl pot lua (copia) din  Contul meu, dând click pe “Invită-ți prietenii”. 

Îl pot trimite cui doresc sau îl pot distribui fără restricții pe rețelele sociale. Eu i l-am dat tatii și el și-a făcut cont. Imediat ce contul îi este confirmat și face o comandă de la magazinele partenere, pe care o achită și nu o returnează, eu primesc 30 de lei și el tot 30 de lei în contul CashClub. Deci primim același cadou și economisim împreună.

Da, un fel de nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, nici călare, nici pe jos, nici pe drum, nici pe lângă drum.

Pentru a rămâne în ton cu povestea. Însă ce v-am povestit eu nu e deloc un basm. Este o metodă de economisit reală, la un click distanță și extrem de ușor de folosit. Care se adresează oricui are acces la internet.

Văzând și această iscusință a fetei, președintele nu avu încotro și fu nevoit să încheie ședința, declarându-l câștigător pe omul meu, Cutărescu nici nu clipi. Butona pe furiș telefonul și își descărca aplicația mobilă.

Mare veselie se petrecu în tot blocul și în fiecare apartament începu să apară un econom expert! Unul care se folosea de metoda cashback cu iscusință și luând exemplul de la fata utilizatorului (cel mai mândru utilizator) cea isteață. Cine nu crede să facă bine să se uite pe site!

Iar eu încălecai p-o șea etc

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

“Adaptare” după povestea Fata săracului cea isteață de Petre Ispirescu, dar economisirea prin platforma prezentată este cât se poate de reală.

Related Posts

9 thoughts on “Fata utilizatorului cea isteață

    1. Mă bucur că te-a prins. Cât despre aplicație, nu pot spune altceva decât: Spor la cumpărături și la econimii! 🙂

  1. Foarte fain ai îmbinat povestea cu informația. ❤️ E genial, pe măsura CashClub – o idee inovatoare pe care o folosesc din plin ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *