Până la adânci bătrâneți, de ce nu?

“Vrei să fim fericiți până la adânci bătrâneți?”

“Unde te crezi? În povești?”

“De ce nu? Nu trăim noi povestea noastră? Hai, minune să ne sprijinim bastoanele și să ne mângâiem părul albit. Să râdem de cât de uituci am devenit. Să privim poze și să ne retrăim, iar și iar, povestea. Să ne luăm fața îmbătrânită atât de frumos, în mâini și să nu lăsăm senilitatea să ne răpească bucuria unui sărut. Să ne iubim cu grijă dar cu pasiunea oamenilor veșnici tineri. Să ne plimbăm la asfințit, făcând pauze în a ne odihni inimile, pentru a bate în continuare împreună.”

“Așa imagine frumoasă crezi că e bătrânețea? E plină de dureri, de lipsuri, de zile numărate.”

“Da, măi suflet cârcotaș. O fi și așa, și ce? M-au mai durut pe mine multe și au trecut, alături de tine. Lipsuri am avut și vom mai avea, dar iubirea ta nu mi-a lipsit niciodată. Zile eu nu număr. Număr râsete și bucurii, momente și nopți cu iubire. Va fi minunată bătrânețea noastră. Vom fi noi.”

“Bine, fericire ce ești tu. Hai să fim fericiți până la adânci bătrâneți. Voi fi cel mai mândru Moș alături de Baba lui.”

Sursa foto: pinterest.ro

12 thoughts on “Până la adânci bătrâneți, de ce nu?

 1. Bon jour,
  Être heureux ici et maintenant est important, ce qui n’est pas simple.
  Tout ce construit au fur et mesure du temps et c’est dans la sincérité qu’il y a la possibilité d’être heureux dans la vieillesse ?
  Max-Louis

 2. Fericifea absoluta, este deasupra timpului si spatiului, vesnic tânara si nelinistita, activa, vie, într-o miscare evolutiva perpetua, atemporala, pentru toti copiii lui Dumnezeu !
  Fii iubita si fericita atemporal, draga Mona !

  1. Tot timpul va exista și o voce a rațiunii. E perfect când se obține un echilibru, atunci partea fericită va fi câștigătoare 🙂
   La fel îți doresc și ție, Petru!

 3. Batrnetea nu este altceva decat fructul a ceea ce sadim de-a lungul vietii.
  Nu putem controla felul in care imbatranim. Sunt atat de multe lucruri care pot schimba totul. Dar putem alege cum imbatraneste sufletul nostru.

  1. E adevărat. Putem să sperăm. Toți ne dorim să îmbătrânim frumos și decent. Eu am visat cu ochii deschiși la frumusețea de a îmbătrâni alături de jumătatea mea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *