SuperBlog restartează creativitatea

superblog

Dacă nu ai timp să citești, dă play și ascultă nescrisa de azi, în timp ce faci o altă activitate. Eu îți mulțumesc că îmi ești!


La 1 martie a început o nouă ediție SuperBlog! Ce este SuperBlog? Este cea mai longevivă și cunoscută competiție de blogging din România. Conform comunicatului de presă, cifrele spun așa: proiectul a înregistrat până acum circa 3100 de participanți și peste 41.000 de articole scrise în peste 500 de probe, susținute de mai bine de 150 de sponsori, și s-au acordat premii substanțiale în bani, produse, vouchere și servicii.

Conform propriei mele experiențe, cifrele spun doar o parte din poveste. Una mică.

SuperBlog este o aventură. Una în care aproape orice blogger este tentat să pornească, dar pe care doar superbloggerii o duc la bun sfârșit.

Ce te face un superblogger? Trei lucruri de bază:

  • Contextul
  • Resursele pe care le ai
  • Ce oferi

Context

Contextul este pe de o parte unul oferit de organizatori prin brandurile pe care le aliniază la linia de start. Fiecare brand sau sponsor propune o probă care are legătură cu domeniul lor de activitate, iar bloggerul are la dispoziție o săptămână să participe la ea. După ce expiră termenul bloggerilor, reprezentanții de PR/marketing sau juriul delegat evaluează articolele, desemnând câștigătorii premiilor alocate. Fie că participă la probe selectiv sau integral, concurenții pot câștiga premii constând în bani și/sau produse, vouchere sau servicii. Totodată, la finalul competiției se acordă premii cash primilor zece clasați în clasamentul general, precum și premii-surpriză pentru cei care au concurat la toate probele.

Pe de altă parte există și contextul pe care și-l crează fiecare blogger participant în parte. Timpul pe care și-l alocă participării și felul în care și-l gestionează. Implicarea emoțională și cât de bine își pot controla emoțiile, mai ales dacă apar sub forma frustrărilor, dezamăgirilor sau a sentimentului de nedreptate. Fair-play-ul nu e pentru oricine, iar contextul SuperBlog este unul excelent pentru a se putea observa asta.

Resurse

Disciplină, versatilitate, adaptabilitate, creativitate și imaginație. Peste toate acestea se adaugă și abilități tehnice. Nu vă speriați, nu este așa de grav pe cât pare.

Da, trebuie să ai disciplină, să reușești să scrii pe teme diverse, de la fashion, la materiale de construcții, însă e nevoie să știi să le și prezinți cât mai atractiv și mai divers.

Diana Gole, câștigătoarea ediției de toamnă SuperBlog 2021, a scris un articol cu 3 ingredinte ale succesului în SuperBlog și de asemenea un tutorial Canva. Pe ambele vi le recomand și le trec la resurse pentru acest mesaj pe care vi-l transmit.

Ce oferi

Ce oferi? Oferi un articol scris pe o temă dată. Un advertorial creativ. Aproape toți concurenții scriu bine și foarte bine. Un număr mare, garantat, scriu mai bine ca tine. De ce poți fi chiar tu câștigătorul unei probe? Ce va face diferența? Contextul în care scrii și contextul pe care ți-l vei crea în commpetiție și resursele pe care le vei folosi. Succes!

Că tot veni vorba de probe și de premii. În noua ediție s-au anunțat deja trei probe, dar înscrierile continuă și pe toată durata competiției. Deci o poți face chiar acum – AICI. Înainte de asta, citește regulamentul și pe urmă nu îți rămâne decât să îți restartezi creativitatea!

În loc de încheiere

De-a lungul timpului am scris mai multe articole despre această competiție. Este suficient să dați un search pe blog cu cuvântul cheie superblog și le veți putea citi. Pentru mine tot ce s-a întâmplat în această comunitate a fost o rampă de lansare.

Datorită participării, atât din postura de concurent, cât și din cea de juriu, am ajuns azi să am jobul mult visat, cel de editor în Super Editura QUARTO, să am o comunitate extraordinară și o viziune clară asupra a ceea ce am de făcut și vreau să fac. Nu probele, în sine, m-au învățat asta, ci oamenii pe care i-am cunoscut, oportunitățile care mi s-au ivit, lucrurile practice și teroetice pe care le-am descoperit și învățat. Pentru mine SuperBlog rămâne contextul perfect de devenire și creștere personală, de aceea mă onorează statutul de blogger partener, pe care îl port în această primăvară.

Te îndemn să îndrăznești și tu să devii și să crești din blogger în superblogger! Te îndemn să îți restartezi creativitatea!

2 thoughts on “SuperBlog restartează creativitatea

    1. Mă bucur mult că ți-a plăcut ideea de a pune și varianta audio 😊 Sper ca așa nescrisele mele să ajungă și la persoanele care nu au timp să citească.
      Te îmbrățișez 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *