Femeie, azi e despre tine!

Dacă nu ai timp să citești, dă play și ascultă nescrisa de azi, în timp ce faci o altă activitate. Eu îți mulțumesc că îmi ești!


femeie

Femeie, azi e despre tine! Ce propoziție simplă, care cuprinde vieți întregi. Fiecare azi e despre tine, eu așa simt, însă fiind 8 Martie, ziua ta, am ales să încep așa.

Femeie, azi e despre tine!

Dimineață am citit un mesaj extraordinar scris de psihologul Petronela Rotar. Petronela este și o scriitoare apreciată, dar pentru mine ea e psiholog și terapeut. Îi apreciez mult această devenire și uneori spune lucruri care se așează perfect în mintea și simțirea mea. La fel s-a întâmplat și azi. Am trăit fiecare punct, am fost acolo. Vă las mesajul ei aici, în caz că nu l-ați citit:Reiau o parte din textul ei: De Ziua Femeii (care, în fapt, e Ziua Internațională a drepturilor femeii), ce îmi doresc pentru femeile din țara asta este solidaritate feminină. Știți că nu există în limba noastră echivalentul feminin al cuvîntului fraternitate? S-a încercat anii trecuți pentru prima dată legitimarea cuvântului suroritate, dar nu am auzit să se fi reușit. Din păcate, femeile sînt adesea cei mai înverșunați critici ai femeilor. La capătul fiecărui grup de femei pe care îl conduc apare întotdeauna, dar întotdeauna mirarea că s-au putut simți atît de înțelese, de conținute, că au simțit atîta blîndețe de la alte femei, fiindcă ele știau că femeile sînt rele.

Când am ajuns la această parte mi-am dat seama cât de multă nevoie e de acest sentiment de solidaritate între noi femeile. Mi-am amintiti de 🌸 S.I.M.T. la feminin 🌸 unde chiar am folosit cuvântul suroritate, deoarece cred că este singurul grup de femei în care m-am simțit ca făcând parte cu adevărat. Le-am și rugat pe fiecare să dea propria definiție a feminității. Și cred că tot ceea ce ele au răspuns dau definiția femeii.

Femeia este feminină. A spune că nu ești feminină, ci mai degrabă băiețoi, doar pentru că nu îți plac rochiile sau lucrurile roz, înseamnă, exact cum spunea Petronela, că ai primit de la femeile din jurul tău o lecție pe care nu ești pregătită să o accepți și să îți iei zborul, să devii, să te transformi în tot ce ești tu mai bun, ci încă o preferi ștearsă și uitată. Pentru că doar bărbații pot alege. Doar ei sunt puternici. Doar ei nu au nevoie de artificii și se acceptă exact așa cum sunt ei. Fals!

De ziua noastră, vin și vă zic: feminitatea înseamnă putere, iubire, forță, inteligență, bunătate. Feminitatea este femeie, iar femeia înseamnă toate astea și încă ceva în plus.

La mulți ani, femeie! Azi e ziua ta!


Sursa imagini: canva.com

4 thoughts on “Femeie, azi e despre tine!

  1. La mulţi ani, Mona! La mulţi ani fetelor, femeilor!
    Aşa cum am zis, am citit, apoi am ascultat. Şi a fost un dar de suflet, primit cu bucurie!

    1. Mulțumesc, mulțumesc! Tu știu că citești, dar cred că va fi util celor care nu au timp. Cel puțin sper 😊 Te îmbrățișez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *