Top 10 cele mai vândute cărți în luna martie

Mereu este o încântare când aflu că lumea citește, cumpără cărți, se bucură! Am ales să încep o serie și de astfel de articole, prin care vă voi ține la curent cu preferințele de moment ale iubitorilor de lectură. Astăzi vizităm Libris.ro.

Top 10 al celor mai vândute cărți în perioada 16 martie - 16 aprilie 2020

1.Iartă-mă că te-am iubit de Ela E.H. (link)

"Ai iubit vreodata un om nepotrivit, iar dragostea ta s-a transformat in regret, pictand pe panza scurta a vietii tale cea mai mare greseala? Romanul prezinta o poveste de dragoste cu aspecte psihologice ale abandonului, dependentei de oameni, fricii de singuratate. Un roman atipic care te poate ajuta sa intelegi unde si de ce ai gresit in relatiile cu oamenii pe care candva i-ai iubit ca pe niste zei. Un roman de dragoste, de suferinta, un roman al realitatii crunte."

Recenzia nescrisă o puteți citi AICI.

2. Pacienta tăcută de Alex Michaelides (link)

"Viata Aliciei Berenson este aparent perfecta. Pictorita renumita casatorita cu un fotograf de moda, ea traieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Intr-o seara, sotul ei Gabriel se intoarce acasa tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata si apoi ramane tacuta mai multi ani. Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicatii transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia comunitatii si o face pe Alicia celebra. Pretul tablourilor sale creste astronomic, iar ea, pacienta tacuta, este ascunsa de tabloide si de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei. Theo Faber este un psihoterapeut care a asteptat multa vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotararea lui de a o face sa vorbeasca si sa dezvaluie misterul motivului pentru care si-a impuscat sotul il poarta pe un drum plin de primejdii – o cautare a adevarului care ameninta sa-l distruga..."

3. Dragostea în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez (link)

"... Traisera destul impreuna ca sa-si dea seama ca dragostea era dragoste oricand si oriunde, dar cu atat mai intensa cu cat se apropia de moarte. In tinerete, Florentino Ariza si Fermina Daza traisera o pasionanta poveste de dragoste. Numai ca viata iti rezerva uneori surprize... La inceput, cand Florentino afla ca Fermina se va casatori cu un doctor bogat, simte ca viata lui s-a sfarsit. Desi isi gaseste echilibrul, bucurandu-se de succes in afaceri si nu numai... (cele 622 de relatii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina ramane la fel de puternica. Asa ca, dupa 50 de ani, 9 luni si 4 zile de despartire, Florentino isi reinnoieste declaratia de dragoste in fata femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, sansa unui nou inceput? Dragostea in vremea holerei, una dintre cele mai frumoase si mai tragice povesti de dragoste din literatura universala, a fost ecranizata in 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind facuta de scenaristul Ron Harwoord, castigator al Premiului Oscar si al Globului de Aur."

4. Arta manipulării de Kevin Dutton (link)

"Cartea aceasta este despre un soi special de persuasiune care are o perioada de incubatie de numai cateva secunde si poate dezarma instantaneu pana si cea mai patrunzatoare minte. Este centura neagra la controlul mintii. Nu doar ca intoarce roata, o dinamiteaza cu totul. De la maligna, dar fascinanta putere a psihopatilor, a ucigasilor in serie si a escrocilor pana la geniul politic al lui Winston Churchill - trecand prin maestrii ai artelor martiale, calugari budisti, magicieni, comici, vanzatori, CEO si broaste care se fraieresc reciproc - sclipitor de originala carte a lui Kevin Dutton exploreaza tot ceea ce ne poate invata stiinta in materie de tehnici de persuasiune. Un tur amplu si captivant al stiintei persuasiunii si influentei… care expune, alaturi de multe alte minunatii, cat de multi oameni de stiinta muncesc efectiv in zonele intunecate ale personalitatii umane, ale imbunatatirii psihologice si, in principal, ale controlului mintii. - The Sunday Times"

5. Tehnici de citire a chipului de Suada Agachi (link)

"Arta citirii chipului dateaza de milenii, a fost pastrata si transmisa cu demnitate si onoare de maestrii in fizionomie pentru a fi folosita cu intelepciune de catre cei dornici sa cunoasca natura umana. Chipul uman este in egala masura oglinda reactiilor si a tipului de relatii pe care omul este dispus sa le experimenteze de-a lungul vietii sale Beneficiind de avansul stiintei moderne si de acuratetea din ce in ce mai fina a identificarii si interpretarii trasaturilor faciale specifice fiecarei persoane, arta citirii chipului indica trasaturile specifice de caracter ale individului, modul in care evenimentele din timpul vietii i-au slefuit personalitatea si deciziile pe care acesta este predispus sa le ia in viitor. Chipul este un instrument deosebit de precis si de eficient in comunicare. Zilnic privim si citim zeci sau sute de chipuri, identificam si comunicam cu cei din jurul nostru dupa o serie de reguli bine intiparite in noi. Deciziile pe care le luam sunt influentate de mesajul ascuns ce ne-a fost transmis prin expresia chipului, prin mimica si prin forma trasaturilor faciale ale celui de langa noi."

6. 27 de pași de Tibi Ușeriu (link)

"Lumea ma stie drept alergator de anduranta. Ce nu stie, insa, e povestea vietilor mele paralele. Am fost pe rand: sluga la ciobani pe Bargaie, porcar in armata romana, azilant politic in Berlin, pizzar intr-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sarb, martor intr-o galerie de alba-neagra in Gran Canaria si autor de jafuri armate. Am evadat din doua inchisori europene, dar nu si din a treia. Vanat prin Interpol, am devenit client al unei puscarii de maxima securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinerete, inchis complet singur intre 4 ziduri albe, foarte groase. Cei care au auzit de mine dupa ce am castigat 6633 Arctic Ultra vor descoperi in aceasta carte povestea mea asa cum n-o stie si n-a auzit-o nimeni, niciodata. La fel si cei care, fara sa fi intrebat inainte, m-au ales ca subiect al examenului de capacitate la limba romana.- Tibi Useriu Cartea te invita sa descoperi omul din spatele performantei. O poveste care va surprinde si, poate, va soca, promitand sa fie autentica, dar si brutala. "

7. Supranatural de Joe Dispenza (link)

"Supranatural. Cum pot oamenii obisnuiti sa faca lucruri neobisnuite Supranatural este cartea care te va convinge cu argumente stiintifice solide ca oamenii obisnuiti pot face lucruri neobisnuite cu conditia sa depaseasca credintele limitative cu care au crescut. Maestrul in arte martiale chinez Li Ching-Yuen a trait 256 de ani, din 1677 pana in 1933, depasind orice imaginatie in privinta a ceea ce am crezut noi ca poate insemna viata. Stiinta detine dovezi despre vindecarea spontana a nenumarate boli, documentata de Institutul de Stiinte Noetice (IONS) prin intermediul a 3.500 de referinte din peste 800 de reviste publicate in 20 de limbi. Legendarul yoghin Milarepa a sfidat in urma cu 800 de ani legile fizicii doar pentru a-si demonstra lui insusi si discipolilor sai ca suntem captivi ai propriei noastre vieti numai din cauza convingerilor noastre limitative. El a demonstrat atunci ca putem face ceea ce credintele traditionale spuneau ca era imposibil. In aceste conditii, nu ar fi normal si firesc sa reconsideram tot ceea ce am crezut pana acum despre imposibil?"

8. Ciuma de Albert Camus (link)

"Sobolanii incep sa moara pe strazile din Oran. E semn de ciuma, confirmata destul de greu de medicii orasului. Fiindca autoritatile se misca incet si declara carantina abia dupa ce epidemia nu mai poate fi stapinita, doctorul Rieux, unul dintre primii care au stiut cu ce se confrunta, organizeaza el insusi echipe de interventie. Orasul abia respira sub amenintarea mortii; oamenii sint inchisi intre zidurile lui si privesc neputinciosi cum flagelul loveste din ce in ce mai aproape. Aparut in 1947, Ciuma este considerat unul dintre cele mai profunde si mai influente romane ale secolului trecut. Departe de a fi doar o poveste despre ciuma, el vorbeste in egala masura despre marile catastrofe ale epocii, despre „ciuma bruna” ce a devastat Europa in secolul XX. Lasitate, daruire, nesabuinta, iubire, credinta si disperare, toate se amesteca si se impletesc intr-o carte despre om si umanitate. "

9. Copiii de pe Volga de Guzel Iahina (link)

"La trei ani dupa debutul ei fulminant, cu bestsellerul Zuleiha deschide ochii, Guzel Iahina publica in 2018 un nou roman cutremurator, care se bucura deja de faima internationala. Iata cum il descrie autoarea: „Am vrut sa vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga - vibranta, aparte, vie - o lume creata candva de oameni veniti din alta tara si pierduta astazi in negura timpului. Dar este si o poveste despre cum poate o mare dragoste sa nasca spaime in sufletul nostru si totodata sa ne ajute sa le depasim.“ Iakob Ivanovici Bach, profesor in satul german Gnadental de pe Volga, duce o viata simpla, anonima. Intr-o zi, este chemat pe celalalt mal al fluviului ce „imparte lumea in doua“ sa-i dea lectii unei tinere fragile si timide, Klara, fiica unui straniu personaj Udo Grimm. Nu e deloc surprinzator ca intre cei doi se infiripa o poveste de iubire. Este insa singurul fapt previzibil din acest roman ametitor, caci in clipa urmatoare istoria da navala, rasturnand reguli si destine, realitatea capata accente supranaturale, adevarul nu mai este acelasi si totul se topeste intr-o grandioasa epopee din ritmul careia nu te mai poti desprinde."

10. Sărutul pictat - Elizabeth Hickey

"Gustav Klimt avea o muza secreta. Aceasta este povestea ei. Tulburatoarea poveste de iubire dintre pictorul vienez Gustav Klimt si Emilie Floge, femeia care a pozat pentru capodopera Sarutul si al carei nume artistul l-a soptit cu ultima suflare, pe patul de moarte. Viena, 1886. Un oras al cafenelelor elegante, al operei si al unei comunitati artistice in plina efervescenta. Emilie, de numai 12 ani, cunoaste un pictor fermecator, dar controversat. Angajat de tatal ei ca sa-i dea lectii de desen, Klimt ii prezinta lui Emilie lumea boema a artistilor, a modelelor senzuale si a bogatilor decadenti, care deopotriva o inspaimanta si o fascineaza. Pe masura ce Emilie creste si devine o creatoare de moda faimoasa, povestea de dragoste se transforma intr-o poveste despre arta, din care se naste unul dintre cele mai cunoscute si mai indragite tablouri din istorie: Sarutul lui Klimt."

Sper să vă fie de folos! Care vă tentează să o citiți?

Imaginile și descrierile sunt preluate de pe libris.ro

Linkurile de achiziționare sunt linkuri de afiliat. Pentru mai multe detalii puteți citi aici: Afilieri (ne)scrise

Related Posts

One thought on “Top 10 cele mai vândute cărți în luna martie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *