10 lucruri care îmi plac și 10 care nu

Cred că ați observat că am cam lipsit din online și s-a cam lăsat praful pe blogurile mele. Știu că voi reveni, dar nu pot spune sigur când. Uneori o pauză e foarte binevenită, dar sunt conștientă că nu trebuie să se prelungească prea mult. Ochii care nu se văd se uită… cam așa și cu nescrisele mele.

Din fericire, Dana s-a gândit la mine și m-a invitat să scriu 10 lucruri care îmi plac și 10 care nu. Este o ocazie să mă mobilizez și să scriu din nou ceva, dar și mai important mi-a oferit șansa să mă descopăr pe mine. Ca fiecăruia, îmi plac multe lucruri și nu agreez altele. Însă, fiind nevoită să fac o listă am rămas surprinsă să observ că unele de fapt nu sunt așa importante sau dimpotrivă altele mă definesc cu adevărat.

Mulțumesc, Dana! Și să vedem ce a ieșit:

10 lucruri care îmi plac

1.Diminețile

Iubesc să mă trezesc dimineața devreme. Îmi place liniștea din casă, dar și sentimentul de bine pe care îl simt știind că dragul meu și copiii încă dorm liniștiți. Îmi place să beau pierdută în gânduri cafeau și să am câteva momente doar pentru mine, înainte de a începe nebunia zilei. În plus, am și baia doar pentru mine ?

2.Să înot

Photo by Drew Dau on Unsplash

Sunt o persoană care s-a certat într-o altă viață rău de tot cu sportul și nu reușim nicicum să ne împăcăm. Însă, când vine vorba de înot parcă e altceva. Ador să mă las învelită de ape și să înaintez de parcă nu aș avea nicio grijă pe lumea asta. Piscină, râu, lac, mare sau ocean, nu contează. Apă să fie și a ei sunt!

3.Ploaia

Photo by Liv Bruce on Unsplash

E tot apă, nu? ? Îmi place cum miroase aerul, pământul, asfaltul și pielea mea după ce le-a udat ploaia. Nu port niciodată umbrelă, indiferent cât de tare mă ud. Nici nu am umbrele în casă. Și stau în Normandia. La o aruncătură de băț de Anglia. Deci plouă mult și aproape în fiecare zi aici, dar eu tot nu m-am săturat. Iubesc sunetele picurilor de ploaie și a vântului. Mă fascinează și furtunile, însă pe ele prefer să le admir doar din adăpostul unei case. Am văzut un fulger lovind un copac când eram mică și de atunci mă adăpostesc când sunt descărcări electrice. Dar tot îmi plac!

4.Să mănânc la restaurant

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Dacă aș putea, aș face-o zilnic. Îmi place să fiu servită. Cred că trebuia să mă nasc în altă epocă sau să fiu milionară pentru a avea bucătar și servitori la dispoziție ?

Serios acum, chiar este o plăcere să iau masa la restaurant. Nu nepărat pentru mâncarea propriu-zisă. Ci mai degrabă îmi place întregul. Faptul că am ocazia să mă aranjez, să îmbrac ceva care mă face să mă simt frumoasă. Să mă bucur de o atmosferă plăcută, de o muzică în surdină. Să aud zumzetele din jur. Frânturi de conversații, râsete, viață. Mă simt ca făcând parte dintr-un necunoscut fascinant. Ies din bula mea și mă răsfăț. Și iubesc asta!

5.Să mă uit la sport la televizor

Deși nu-l practic, după cum v-am spus, îmi place să mă uit la el. Urmăresc cu interes și mare plăcere fotbal, tenis, rugby, haltere, snooker, patinaj artistic, curling, natație și darts (e sport, da! ? )

6.Să mă joc pe calculator, consolă și telefon

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Iubesc să mă joc. Nu sunt un gamer adevărat, nici poveste. Dar dacă găsesc un joc care să mă atragă, RPG sau Need for speed ? , acolo mă uită Dumnezeu. În rest, mă joc des pe telefon tot felul de joculețe. Mă relaxează și îmi place.

7.Să mă uit la seriale

Photo by freestocks on Unsplash

De fapt, sunt obsedată de seriale. Și cu asta am spus tot ?

8.Pijamalele

Image by Engin Akyurt from Pixabay

Serios, am o adevărată pasiune pentru ele. Îmi place să am cât mai multe. Diferite modele, materiale, culori. Cu desene sau mesaje imprimate pe ele, cu buzunare sau fără. Cămăși de noapte sau adevărate rochițe. Nu contează! Le ador!

9.Parcurile de distracții

Photo by Oneisha Lee on Unsplash

Îmi place atmosfera, îmi place să mă dau în toate comediile de acolo. Toate jocurile, toate nebuniile acelea mă atrag. Evit doar tunelul groazei. Mă sperii ușor și risc să fac infarct, dar în rest sunt ca un copil într-un magazin cu dulciuri.

10.Pianul

Am studiat opt ani pianul. Îmi e atât de dor să eschid o partitură și să cânt! Sper să reușesc să mă țin de promisiunea pe care mi-am făcut-o la început de an și să îmi cumpăr un pian cât de curând. O casă fără un instrument mi se pare goală…


Cred că ați observat că nu am amintit de scris și de citit. M-am gândit că știți că îmi place să fac asta și am vrut să vă spun câteva lucruri pe care poate nu le cunoșteați despre mine. Acum să vedem lista cu lucrurile care nu-mi plac ?


10 lucruri care nu îmi plac

1. Autovictimizarea

Nu apreciez deloc persoanele care se autovictimizează. Victimele eterne. Doar lor li se întâmplă, toată lumea e de vină, totul conspiră pentru a le face viața grea etc. Mereu cu scuze și acuze, niciodată cu soluții și asumare. Încerc să nu am de a face cu astfel de oameni.

2.Gâștele

Nu râdeți! Iubesc animalele, nu le-aș ține pe lângă mine pe toate, dar le iubesc. Însă gâștele, vai! Să nu le văd, să nu le aud, să nu existe! Îmi e o frică de ele de mor. Mângâi un șarpe și las un păianjen să se plimbe pe mine mai degrabă decât să mă apropii de o gâscă! ?

3.Înălțimile

Am rău de înălțime. Mă pot urca într-o clădire să admir peisajul. Ori într-un copac. Mă pot și cățăra pe stânci, am făcut-o. Dar am nevoie să știu că sunt în siguranță. Un geam , o balustradă, o coardă, orice. Ceva de care să mă pot ține cu o mână măcar. Dacă nu mă pot sprijini de ceva, leșin. Simplu. Așa că le evit pe cât posibil.

4.Măslinele

De niciun fel și sub nicio formă. Excepție face uleiul de măsline pe care îl folosesc în salate, dar atât. În rest, nu suport nici mirosul lor.

5.Autosuficiența

Nu detaliez. E suficient ?

6.Mirosul de sulf

Sau de ouă clocite. Normal, nimănui nu-i place și poate vă mirați că l-am amintit. Dar mi-am petrecut multă vreme în laborator. De chimie, biologie și medical și mi-a ajuns. Îl recunosc de la o poștă și nu îl pot suporta.

7.Țipetele

Nu suport să țipe cineva la mine și mă detest când mai cedez și urlu la rândul meu la cineva. De fapt, nu îmi place nici când cineva vorbește tare, de parcă urlă sau se ceartă cu tine. Îmi crează o stare de disconfort incredibilă.

8.Plescăitul

Înnebunesc dacă aud pe cineva că plescăie când mănâncă. Și atrag atenția fără jenă. Mi se pare un obicei dezgustător. Nici copiilor mei nu le accept să o facă. De la un adult chiar am pretenții.

9.Miștoul

Îmi plac glumele, bancurile, inclusiv alea proaste. Ador oamenii care au umor și replici inteligente. Detest miștoul zeflemist. Ăla! Batjocoritor, scuipat cu superioritate și de un prost gust înfiorător.

10.Violența

De niciun fel și indiferent cui îi este adresată. Femei, bărbați, copii, toți suferă prea mult din cauza ei. Violență verbală, fizică sau psihică. Aș da orice să nu mai existe!

Acesta a fost răspunsul meu la provocarea Danei. Sper că v-a plăcut! Vă invit să o preluați dacă doriți. Nu voi nominaliza pe nimeni pentru că nu am prea urmărit și nu știu dacă ați mai scris sau dacă ați fost provocați deja. Deci o las liberă oricui dorește!

Related Posts

17 thoughts on “10 lucruri care îmi plac și 10 care nu

 1. Bifez și eu o parte din răspunsuri. O provocare tare frumoasă care ajuta să ne cunoaștem mai bine!

  1. Mă bucur mult, Dana! Dacă nu ai preluat-o până acum, te invit cu drag să o faci. Dacă ai scris deja voi căuta să citesc. Cum ai spus, ne ajută să ne cunoaștem mai bine! Te pup!

 2. Lucruri faine in lista ta, Mona! Chiar placute, mai putin parcurile de distractii, in cazul meu. De partea cealalta, te inteleg in mai toate raspunsurile, dar mie imi plac maslinele tare mult, mai ales kalamata sau cele verzi umplute cu ansoa. A iesit foarte frumos!

  1. Mulțumesc mult, Ana! Sunt înconjurată de oameni care iubesc măslinele și am încercat multe variante, până ce chiar am renunțat. Nu sunt pentru mine și asta e! Prostiuțele din parcurile de distracții mă fascinează. Nu mă pot abține să nu mă dau pe orice văd pe acolo :))) Voi îmbătrâni și nu voi ai putea, așa că profit acum cât pot!
   Te îmbrățișez!

 3. Hahaha! Vai! Și eu am niște experiențe neplăcute cu gâștele de când eram mică :)) și soluția era să le las portița deschisă și să le fac pierdute :))

  1. Da, din copilărie mi se trage, clar! ? Bine făceai! Să se ducă prăpăditele învârtindu-se!
   Mulțumesc pentru semn, Denisa! O zi minunată să ai!??

 4. Subscriu cu sufletul! De gâşte mi-a fost teamă în copilărie, de ani de zile nu m-am mai întâlnit cu una deci nu ştiu dacă s-a schimbat ceva. Dar se luau după mine pe uliţă şi tipam de nu se poate 😀
  Mi-au plăcut mult răspunsurile tale!

  1. Îți mulțumesc foarte mult, Potecuță! Nici eu nu m-am mai întâlnit cu ele de ani de zile. Le evit cât pot. Dar nu pot uita groaza aia din copilărie. Vai! ☺

  1. Ce mult mă bucur! ❤ Ei, măslinele… tare mult m-au chinuit ? Dar te înțeleg! Și Cosmin le adoră, sunt prezente mereu în frigider. În ciuda mea ?
   Te îmbrățișez ?

  1. Mulțumesc mult! Da, mie chiar îmi place, nu pot explica de ce, dar e o bucurie să mă uit! Mulțumesc pentru semnul lăsat ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *