Am lipsit din online două luni de zile. O pauză foarte lungă, pe care nu o scuz, însă de care am avut nevoie. Chiar dacă nebunia din această perioadă nu m-a afectat în mod direct, am resimțit starea pe care a creat-o în lume și o face în continuare. M-am străduit să îmbin totul. Să scriu aici, să citesc și să vă împărtășesc impresiile mele pe O carte (ne)scrisă, să fiu mamă, educator și învățător. Soție și prieten.

Să am grijă de casă, de toți și de mine. De cartea mea nescrisă. Și nu în ultimul rând să muncesc în continuare pentru visele mele. 

Da, a fost o perioadă altfel și mi-ați lipsit!

Încet revin. Sunt încă un pic dezorganizată, veți afla mai imediat de ce, însă voi reuși să îmi reintru în ritm, nu-mi fac griji!

Astăzi vreau să vă povestesc, prin imagini, ce am făcut eu în ultimele două luni. Multe sau puține, veți decide voi. 🙂

Iulie

Luna iulie a început pe două roți. Am plecat cu bucățile mele de suflet lângă casă și am plâns de bucurie când au reușit să meargă singuri pe bicicletă!

Damian, 7 ani
Filip, 5 ani

Zilele au trecut parcă pe lângă mine. Am petrecut mult timp cu ei, încercând să îi fac să se simtă în vacanță, chiar dacă ei doreau să înceapă școala cât mai repede, fiindu-le foarte dor de prieteni și colegi. Dar asta a fost. Pe nesimțite m-am trezit în data de 14 iulie, ziua în care am împlinit 37 de ani. 

Dacă e să fiu sinceră nu știu nici unde au fugit anii ăștia și de ce se grăbesc așa…

#37

Peste trei zile mi-a sosit cadoul de la Dragul meu! Și un vis mi s-a împlinit!

Cadou pentru sufletul meu

Am fost în al nouălea cer! Am căutat partituri, am reînceput să le buchisesc. Sunt 25 de ani de când nu am mai atins un pian și nu am deschis o partitură, însă, spre surprinderea mea nu am uitat tot. Am să vă arăt și vouă cândva, dacă îmi fac curaj 🙂

Pe urmă copiii au tot vrut să ieșim la plimbare cu bicicletele, au tot progresat, deci m-am hotărât că nu mai pot alerga după ei și e cazul să îmi cumpăr și eu o bicicletă. Dar până să o fac, m-am trezit că vine curierul cu una. Iubita de mami a complotat cu Dragul meu, a făcut doar ea știe ce și cum, însă a reușit să-mi facă acest cadou (tot pentru ziua mea).

Damian e fotograful 🙂

În ultima săptămână din lună a sosit și pachetul cu cărți din țară. Le așteptam cu sufletul la gură. Am să scriu un articol separat în care am să vă spun câteva cuvinte despre cele pe care le-am terminat de citit deja și la unele voi scrie și recenzii nescrise.

Fericire

În 31 iulie am făcut primul pas spre împlinirea celui mai de preț vis nescris. Am înscris o povestire la concursul organizat de SIONO Editura. Și după cum știți, am reușit! Gândurile mele vor apărea în această toamnă într-o antologie! Un alt vis împlinit!

August

Luna august a început cu toporul, la propriu! Ne-am apucat de renovat casa. Un haos în care încă mă aflu. Suntem abia la jumătate, dar parcă încet se vede luminița de la capătul tunelului.

Cu toate acestea am avut chiar din primele zile o surpriză stropită cu frumusețe. Avem în curte o baltă decorativă, făcută de foștii proprietari, pe care aveam de gând să o acoperim foarte curând. Și iată, că nu asta i-a fost dorința ei. Într-o dimineață înflorește pe suprafața ei această minunăție! M-am bucurat enorm, iar acum e acoperită cu nuferi albi spre încântarea mea!

Frumusețe

Când în casă s-a ajuns la stadiul de spart faianță și gresie, nu am mai rezistat și am lăsat bărbații să muncească. Eu am luat copiii și am plecat la mare. Noi stăm la 12 km de litoral, deci ne întorceam seara acasă. Dar cinci zile ne-am bălăcit, ne-am jucat cu nisipul, ne-am bucurat de soare și am râs cu lacrimi. După aceea m-am îngropat iar în moloz, bineînțeles 🙂

Poză făcută de Filip 🙂

Printre picături m-am bucurat și l-am iubit și pe Cezar, cățelul nostru drag.

Nici luna aceasta nu m-a dezamăgit! Ultimele ei zile mi-au adus o mare bucurie. Am început o colaborare pe care mi-o doream de multă vreme. Am început să lucrez ca editor la Editura Quarto! Este o editură nouă, ne vom orienta doar spre cărți non-fiction și suntem o echipă minunată din care sunt foarte mândră să fac parte! 

Însă un vis împlinit!

Și iată că am ajuns în septembrie. Tot cu casa întoarsă, tot nu reușesc să scriu decât pe fugă, însă mă întorc înspre voi cu mare entuziasm și cu trei vise împlinite în buzunare! 

Pentru voi cum a fost vara aceasta? Sper din suflet că sunteți cu toții bine și că îmi veți fi în continuare cu bucurie!

Logo Quarto – sursa imaginii: Editura Quarto

Related Posts

6 thoughts on “Două luni nescrise

 1. Uneori o pauză e mai mult decât necesară pentru a ne reface stocurile de energie, pentru a ne reconecta cu noi. Și câte lucruri frumoase ți s-au întâmplat în acest timp. Felicitări, Mona! Meriți din plin! P.S. Bine ai revenit! P.P.S. Ai schimbat tema blogului?

  1. Îți mulțumesc foarte mult, Diana! Te îmbrățișez cu mare drag ?
   Tema nu am schimbat-o de vreo 8 luni, cred. Și nici la celălalt. Poate citind ultimele articole de pe ocartenescrisa.ro ți-a rămas aceea în minte.
   A, sau faptul că articolul ăsta l-am scris cu Times New Roman 20 dă senzația asta ? Am vrut să fie mai mare scrisul pe mobil ☺

  1. Mulțumesc din suflet, Potecuță! Și mie mi-ai lipsit. Mult ❤ Abia aștept să recuperez. Blogul tău îl deschid ca pe o carte mereu ❤?

 2. Ai avut o vară minunată, plină de atâtea bucurii, frumusețe și sufletul plin! ❤️ La fel să îți fie fiecare zi! Felicitări pentru minunatele realizări și muuult succes!!! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *