Le Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică (78 m înălțime) în Golful Saint-Malo (NV Franței) din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă, comunicația cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieșind de sub ape. Stânca este ocupată de un sat (41 locuitori) și o mănăstire fortificată (ridicată începând cu secolul al VIII-lea, până prin secolele al XII-lea - al XIV-lea). A jucat un rol important în istoria Franței, fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de armatele engleze în timpul „Războiului de 100 de ani”.(Sursa text: Wikipedia. Imagine: Arhiva personală)
Ce reîntoarcere superbă! Și eu sunt fan midii, iar rețeta sună delicios (sincer, nu m-am gândit până acum să le combin cu o porție de cartofi prăjiți)
E una dintre cele mai iubite rețete în nordul Franței, iar în Normandia cred că nu există restaurant care să nu aibă în meniu Moules frites 🙂 Mă bucur tare mult că ți-a plăcut! Te pup!
M-ai purtat frumos printre arome şi locuri la care visez.
Mă bucur, Potecuță dragă! Știi că oricând vrei, eu te aștept la mine. Te îmbrățișez!
Frumoasa reintoarcere, felicitari Mona pentru idee!
Mulțumesc din suflet!