Dacă ai lua-o de la capăt, tot aici ai fi? De câte ori nu ți-ai pus, oare, această întrebare? Ori ai fi tot tu, ceea de azi? Esti sau nu suma deciziilor tale? Dacă te-ai oprit un pic și ți-ai dat răgaz să găsești răspunsul, înseamnă că rândurile care urmează vor rezona cu tine. Dacă nu, te invit să spui cu voce tare “Eu sunt…” completând cu ce crezi tu că te caracterizează cu adevărat. Ar fi toți cei care te cunosc de acord cu asta? Ești tu, cu adevărat?

Da, sunt lucruri pe care le putem scrie și pe care nimeni nu ni le va putea contrazice niciodată.

Eu sunt femeie/bărbat. Normal, văd!

Eu sunt medic, inginer, profesor, economist etc. Evident, mai ales dacă există și o diplomă care să îți ateste această declarație.

Eu sunt mamă și soție/tată și soț. Certificatul de căsătorie există, copiii la fel, deci da!

Eu sunt Rac. Așa arată zodiacul, toată lumea e de acord.

Eu sunt, Eu sunt, Eu sunt…

Însă, ce s-ar întâmpla dacă ai înlocui aceste evidențe cu lucruri pe care le aștepți de la tine?

Eu sunt o mamă perfectă ( Mai ții minte când te-au rugat să te joci cu ei și tu ai refuzat pentru că aveai ceva important de terminat?

Eu sunt o prietenă extraordinară. (Acum o lună ai dat ultimul telefon pentru a întreba “Ce mai faci?” sau să fi trecut mai mult?)

Și așa mai departe…

Dacă le-ai spus, înseamnă că le crezi. Sau cel puțin, acestea sunt așteptările pe care le ai de la tine.

Eu am încercat să mă definesc de multe ori. Am făcut liste, mi-am lipit etichete pe suflet. M-am descris în fel și chip. Însă, toate au fost modelate pe ceea ce așteptam să fiu, ce așteptam de la alții să vadă în mine, să recunoască și pentru care să fie recunoscători.

Dar ce îmi doream?

Poate zâmbiți. Poate nu vedeți nicio diferență între cele două. Însă ea există. Am învățat să îmi doresc de la mine un lucru fără să mă aștept că e ceva care deja se găsește în interiorul meu. Poate e nevoie de muncă și dezvoltare pentru a ajunge la el. Am înțeles că am dreptul să îmi doresc ca persoana de lângă mine să mă înțeleagă, iubească, accepte, dar nu este corect să mă aștept la asta.

Pornind de la această jonglerie am ajuns la răspunsul întrebării. Îmi doream pace! Pace și armonie! Între cele două, așteptări și dorințe, și, mai ales, între minte și inimă

Eu sunt o fiică bună… îmi spune inima.

Îți mai amintești de câte ori nu ai sunat-o, de câte ori nu ai avut chef să asculți, să fii acolo?… îmi spune mintea.

Eu sunt o persoană empatică…

Mai ții minte când nu ai putut nicicum să înțelegi suferința și nervii dragului tău?….

Pace! Armonie! Conectare! Între mintea mea și inima mea. Asta îmi doresc!

Un adevăr neasumat al eu sunt-ului meu a fost refuzul de a privi dincolo de evidențele trasate de minți certărețe. Să încerc să accept că sufletul nu poate fi întors pe dos și analizat, ci trebuie crezut. Că intuiția, curajul, respectul de sine, emoțiile și iubirea sunt semnalele lui către minte. Către tine. O mână întinsă înspre armonie.

Am încercat din răsputeri să îmi îndemn părerile să mi se așeze în inimă și sentimentele în minte, dar de fiecare dată parcă mi se opreau în gât și mă înecau. Și tăceam în încercare.

Capetele deschise, nu cele de lut ca al meu, mi-ar spune că asta este un semn clar că am chakra gâtului (Vishuddha) închisă. Pentru că ea este asociată cu abilitatea de a spune adevărul, cu comunicarea și creativitatea. Și că ar trebui să mă folosesc de un mediator, de o bijuterie pentru chakre, pentru a o deschide. Și dacă aș avea încredere în ei?

Deoarece, da! Puterea minții și a inimii este incredibilă, însă acțiunile sunt la fel de importante!

Așadar, în călătoria mea spre a mă împăca cu cine sunt -cu cine îmi doresc să fiu și nu la ce mă aștept– cum ar fi să pornesc cu sufletul plin de iubire înspre cunoaștere și să țintesc cât mai sus? Iar dacă va fi să greșesc, să fac un pas (sau doi, dacă e să rămân fidelă semnului meu zodiacal) înspoi și să le regândesc pe fiecare, dar să o iau mereu de la capăt? Să acționez!

Exact așa a făcut unul dintre cele mai mari magazine de bijuterii confecționate exclusiv cu pietre semiprețioase și cristale naturale neprelucrate din România. Și au reușit! Eu de ce nu aș putea?

Aș putea să îmi aleg o bijuterie confecționată din pietre și cristale recomandate special pentru zodia mea. Bijuteriile pentru zodia Rac sunt extrem de frumoase! Dar cum să îmi împac mintea și inima?

Prin înțelepciune și răbdare. Prin alegerea potrivită!

Iar inima îmi spune că acest generator de energie format din piramida de cuart roz si 7 cristale pentru chakre ar fi exact mediatorul de care am nevoie!

Arată minunat! îmi spune mintea. Semn bun!

În compoziție are Ametist, Cristal de stanca, Jasp rosu, Carneol, Jad galben, Aventurin, Lapis lazuli, Cuart roz.

Pietre! Pietre frumoase!…Of!

Mai bine ascult de inimă!

Ea dă definiții, sensuri. Pune emoții și traduce ce mintea refuză pentru moment să descifreze. Ea îmi spune că, da! E perfect pentru mine.

E o împletire de nevoi, de soluții. E un îndrumar de armonie și pace.

Glosarul inimii spune așa:

Ametistul e maestrul vindecării, Cristalul de stâncă e vindecător, Jaspul roșu oferă curaj, Carneolul e piatra respectului de sine, Jadul galben e a emoțiilor, Aventurinul a liderilor, Lapis lazuli a echilibrului psihic, iar Cuarțul roz e piatra iubirii , a ta și a zodiei tale! A tot ce înseamnă pace!

Minte, auzi? Înțelegi, răspunzi?

E frumos, ți-am spus! Nu știu ce vrei de la mine!

Să mă crezi! Să simți ca mine! Să comunicăm și să nu ni se mai oprească armonia la jumătatea drumului. Să facem tot ce ține de noi pentru a fi împreună. Hai să facem pace! Și de ar fi să apelez la întregi seturi de cristale terapeutice, eu tot nu mă las până nu ne vindecăm de neîncredere.

Să fie pace, armonie și conectare între noi! Să ne fim!

Atât mi-am dorit! Acum pot spune cu tot sufletul: Eu sunt iubire și împăcare; eu sunt om! (Așa cred și eu…)


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sponsor

Sursa imaginilor: stonemania.ro

Related Posts

6 thoughts on “Eu sunt… Cine sunt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *