Florina Popa Dumșe: Femei inteligente, relații sănătoase

,,După părerea mea, femeile sunt mult mai bune decât bărbații. Sunt capabile să mizeze tot ce au pe cineva. Se dăruiesc, iubesc, sunt mai altruiste și mai solidare decât bărbații. Le preocupă suferința celorlalți, sunt mai etice și mai puțin violente decât sexul opus. A, și comit mai puține accidente de circulație, deși bărbații se consideră a fi șoferi mai buni! Prin urmare, ele n-au fost niciodată sexul slab.”
Femei inteligente, relații sănătoase
Augusto Cury

Aceste cuvinte nu îi aparțin unei femei, așa cum probabil te-ai fi așteptat, ci lui Augusto Cury, medic psihiatru, psihoterapeut, om de știință și scriitor, și face parte din lucrarea ,,Femei inteligente, relații sănătoase – Cartea pe care ar trebui s-o citească orice femeie înainte de a stabili relații”.

Această carte este un ghid dedicat sexului frumos, cuprinzând o analiză amănunțită a 14 tipuri de femei, cu puncte forte și aspecte de îmbunătățit.

Dintre acestea aș menționa doar femeile analitice și femeile ,,stop-shop’’.  Femeile analitice planifică în amănunt viitorul și analizează în profunzime înainte de a lua o decizie. Însă, în relațiile cu cei dragi tind să adopte poziția de psiholog, riscând să-i îndepărteze și să ajungă să trăiască în singurătate. Femeile ,,stop -shop’’ sunt cele care se opresc în fața unei vitrine și bineînțeles că intră în magazin pentru a face cumpărături. Iubesc cardul de credit și fac din shopping un stil de viață. Totuși, aceste femei sunt extrem de generoase, sunt cele care fac cu bucurie cadouri și surprize celor dragi.

No flipbox content added

În această carte nici bărbații nu sunt uitați, autorul dedicându-le câte o secțiune în fiecare capitol.

,,Bărbații inteligenți sunt conștienți că și cea mai calmă ființă umană își are momentele sale de stres, că cea mai ponderată își are reacțiile ei incoerente, că cea mai generoasă își are momentele ei de egoism și, prin urmare, ar trebui să știe că cine nu-și recunoaște greșelile și nu-și cere scuze, mai ales față de femeia pe care o iubește și față de copiii săi, nu va atinge niciodată maturitatea psihică și nici nu va construi relații sănătoase.”
Femei inteligente, relații sănătoase
Augusto Cury

În paginile acestei cărți sunt punctate greșelile capitale ale unei relații nesănătoase, precum și legile fundamentale ale unei relații armonioase. Printre cele din urmă se numără și arta de a dialoga.

,,A dialoga înseamnă a intersecta lumi, a pătrunde în intimidate, a împărtăși experiențe.’’

,,Unde am greșit față de tine și nu mi-am dat seama? Care sunt visurile tale? Ce pot să fac ca să fii mai fericit(ă)?”

Acestea sunt doar trei dintre întrebările care dacă ar fi rostite în cadrul unei relații ar aduce multă claritate, ar elimina numeroase frustrări și ar descătușa esența autenticității și imensul potențial care se află în fiecare dintre noi.

Citește cartea ,,Femei inteligente, relații sănătoase’’ și transformă-ți povestea într-o reușită!

Florina Popa Dumșe – Autoarea volumului de versuri ,,Colț de suflet’’.
Recomandarea cărții Femei inteligente, relații sănătoase ne-a fost făcută de Florina, pe care o puteți citi pe blogul personal: Colț de suflet Mulțumim, Florina!
#recenziinescrise

Related Posts

6 thoughts on “Florina Popa Dumșe: Femei inteligente, relații sănătoase

  1. Doamne, am cartea aceasta pe noptiera de un an… Am citit vreo 20 de pagini și apoi am abandonat-o, fără ca măcar sa știu de ce.
    Acum ca am citit recenzia ta mi-am amintit ca ma așteaptă. Cred ca îl voi mai lasă puțin pe Freud sa facă o pauza din conferințele lui, și voi termina aceasta carte.
    Multumim pentru recomandare!! ❤️

  2. Da, o am, dar când am citit-o prima data, sigur nu am înțeles nimic. 🤦‍♀️😂😂
    O voi reciti, cred ca, între timp, m am mai copt, sa zic asa. 😁❤️

  3. Dragilor, ma bucur ca v-am reamintit de carte sau v-am stârnit curiozitatea pentru a o citi. La editura For You găsiți numeroase cărți valoroase, unele chiar la pretul de 10 lei. Pe lângă această va mai recomand și următoarele titluri: Ia-ti adio de la certuri, Cum sa ierți atunci când nu poti sau Supercoach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *