M-am întors pentru câteva clipe acasă

Azi m-am întors pentru câteva clipe acasă. Fără nicio intenție anume, doar o plimbare dintr-o zi oarecare. Ușa arăta la fel. Ușor uzată stând într-o rână pe o amintire. Cu același scârțâit și vopsea sărită pe alocuri. Pragul avea urmele pașilor mici încălțați în papuci mari, semne de mers împiedicat, dar sigur.

Tot ce sunt a crescut în spatele acelei uși. Sunt un amestec de acasă cu parfum de pretutindeni. Oriunde m-am dus, oriunde am avut o ușă care să închidă lumea de afară, lăsându-mă în confortul unui somn liniștitor, am purtat cu mine semnele unei copilării, ale unei adolescențe și zâmbetul unei tinere femei.

Azi m-am întors pentru câteva clipe acasă…

Acolo unde pot fi și unde mă pot cuibări în mine și să îmbrățișez tot ce am fost.

Acum sunt fericită! Te poți ridica fetiță mică și-ți poți lua și elefănțelul de pluș cu tine la culcare. Rugăciunea ta a avut ecou. Îngerașul te-a ocrotit mereu. Curiozitatatea, uimirea și bucuria de a visa le am și azi cu mine. Și asta datorită ție! Dormi lin și continuă să visezi căsuțe din turtă dulce. Eu am venit doar să te îmbrățișez pe nesimțite…

M-am liniștit, draga mea! Poți să îți desfaci pumnul încleștat în revolta tinereții, poți să zâmbești și să crezi din nou în iubire. Ai devenit femeia căreia ai tot vrut să-i grăbești apariția.

Îți mulțumesc pentru înverșunarea și lupta de a spune ceea ce vrei, pentru că ai încercat să răzbați în a te defini și m-ai învățat să îmi rostesc gândul cu voce tare, să privesc în ochi viața și să fiu mândră de tot ce am devenit! Acum te poți distra cu prietenele tale, poți roși la un zâmbet al unui băiat prea mare pentru tine, dar atât de drăguț! Poți fi tu. Fii! Ai reușit!

Dragile mele, vă mulțumesc! Vouă și lui Dumnezeu!

Am fost acasă și m-am pierdut pentru câteva clipe în cea mai sfântă îmbrățișare. Am strâns în brațe tot ce am fost și mi-am șoptit mie, celei de azi, La mulți ani! Pentru că e ziua noastră, ziua mea!


Poze nescrise puteți vedea pe contul meu de Instagram 🙂

Related Posts

9 thoughts on “M-am întors pentru câteva clipe acasă

  1. Întoarcerea “acasă” şi acea îmbrăţişare… bucurie nemărginită!
    Ai scris un text care mi-a umplut sufletul de drag şi frumos!
    La mulţi ani, Mona dragă! Cu împliniri şi bucurii infinite!

  2. La multi ani! Sanatate, lumina si veselie sa ai. Si sa ai aceeasi sensibilitate in scrieri si spor la blogarit. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *