Muzică specială – Leapșă specială

La începutul lunii, Eva de la Rândurile Evei mi-a lansat o provocare sau o leapșă cum ne place nouă bloggerilor să o numim. Una specială. Una muzicală. Îi mulțumesc Evei, și pe această cale, că s-a gândit la mine și în sfârșit a venit momentul să răspund acestei provocări.

Regulile cică ar fi simple, mie nu-mi par deloc așa, însă vă las și pe voi să vă faceți o părere.

Prima regulă

“Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.”

Hmmm, sunt complet în ceață, recunosc. Nu sunt eu mare cunoscătoare, dar știu că sunt alții, așadar orice piesă voi alege, sigur e încadrată într-un gen. Iar muzica underground nu prea ascult eu de obicei. Dar am să mă strădui să nu fie încadrată nici, nici și nicigreu, foarte greu!

Bine! Haideți să vedem!

În primul rând eu nu ascult muzică foarte des. Da, nu dați cu pietre! Am momente când îmi e dor să aud vreo piesă care îmi place, dar asta se întâmplă cam o dată pe lună.

Dacă lucrez, dacă scriu sau fac orice altceva care necesită concentrare, am nevoie de liniște deplină. Accept sunetul ploii și cel al tastelor, însă orice altceva mă deranjează. De asemenea, nu pot să adorm dacă aud muzică. Nici măcar în surdină. Deci, după cum vedeți, această leapșă chiar e provocare pentru mine!

Ce ascult, totuși, când o fac, și să fie diferit?

Față de majoritatea persoanelor pe care le cunosc, tot playlistul meu de pe youtube e plin doar de piese diferite 🙂 Preferații mei sunt Tom Waits, Willie Nelson, Kenny Rogers, Johnny Cash, Johnny Hallyday, Janis Joplin, Joan Baez, Savatage și mulți alții, însă cred că v-ați cam dat seama de stil și garantat toate aceste mari nume au fost radio stars. Așadar să vedem!

După ce m-am tot gândit și răzgândit, am găsit ceva care cred că respectă regula măcar puțin. Oricum, mie îmi place foarte mult.

Deci ce părere aveți?

Și ca să vă și înveselesc am mai ales o melodie care îmi place foarte mult și dacă aveți bunăvoință mă lăsați să o clasific ca non-standard:

Cam asta a fost. Recunosc, prima regulă mi s-a părut foarte grea. Nu există muzică non-standard, ci doar muzică. Muzică bună și muzică proastă, în schimb, există :))) Mi-ar fi fost mai ușor dacă mi se cerea să clasific așa melodiile 🙂

A doua regulă

” Dați leapșa mai departe la exact 3 bloggeri, pe care va trebui să-i menționați explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”, indiferent cât de mulți ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc, indiferent cât de mult s-ar supăra unii că i-ați ales sau că nu i-ați ales, trebuie să alegeți în mod clar și explicit 3. “

Culmea, nici asta nu este foarte ușoară. Mi-a fost aproape imposibil să aleg. Prin urmare, pasez leapșa următorilor trei bloggeri: Violeta Giol de la Povești de neadormit, Eustachiu Belafonte Clementin de la La Gigel și Diana Maria Fleșeriu de la Diana.


Related Posts

5 thoughts on “Muzică specială – Leapșă specială

  1. Mie mi-au plăcut mult ambele piese. A doua m-a amuzat teribil deci eu zic că te-ai descurcat foarte bine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *