Negocieri în familie. Ro

-Am terminat! Puteți să veniți, vă rog?

-Ați auzit ce a zis mama, haideți! Am vorbit deja despre asta și nu e cazul să mai repet, ne-am înțeles? A muncit foarte mult, e un proiect care îi aduce satisfacții și noi avem datoria morală să o susținem!

-Dar nu pricep de ce trebuie să facă o prezentare în fața noastră. Ce știm noi despre campanii publicitare?

-Știți mai multe decât credeți! Oricum, ajunge! O vom ajuta cu tot ce putem și cu asta basta!

-Vă mulțumesc! După cum știți deja am fost selectată să prezint un produs pe care îl consider util și pe care l-aș recomanda și altor persoane. Am stat destul de mult să mă gândesc, însă într-un final am decis să vorbesc despre un nou concept de magazin online: Marketplace Negociat.ro.

-De când faci tu cumpărături online? Doar nouă ne spui ce să comandăm!

-Exact! Nu am obiceiul să cumpăr așa. Îmi place să merg în magazine, să pun mâna pe lucruri, să le văd cu ochii mei. Mai bine spus, îmi plăcea. În situația actuală m-am folosit de nenumărate ori de această modalitate de a face cumpărături. Este adevărat că am fost nevoită să apelez la ajutorul vostru, pe care știți foarte bine că nu-l primeam fără negocieri.

Așa că atunci când am primit această temă la cursul pe care îl fac acum, mi-am zis: de ce nu? De ce să nu caut să văd dacă există un magazin online în care să mă descurc și eu și alte persoane ca mine. Dar stați că vă explic imediat!

Am avut de ales între mai multe moduri de a scoate în evidență produsul ales. 

  • În scris și folosindu-mă și de imagini sugestive
  • Audio, dar asta însemna să mă înregistrez pe mine vorbind și având experiența cu voi am zis că mai bine spun pas.
  • Video, la această idee nu am renunțat chiar de tot, mă gândeam să fac în viitorul apropiat un vlog sau cum îi spune, poate ceva asemănător cu clipul acesta, ce spuneți?

Am hotărât să scriu și să mă folosesc și de elemente vizuale pentru a capta atenția.

-Atunci dă-ne să citim și revenim cu feedback!

-Băieți, este ultima oară când vă mai spun să vă potoliți! Ascultați-o pe mama voastră fără să mai faceți glume când nu e cazul, e clar?!

-Știu ei că nu mă supăr atât de ușor. Dar să mergem mai departe. Vă voi împărți în două grupe. Voi doi, dacă tot sunteți atât de plini de energie, veți fi utilizatorii. Iar tu, dragul meu, vei reprezenta categoria vendorilor.

Și nu v-am ales deloc întâmplător rolurile. Voi, băieții mei fără răbdare, mereu cu atâtea lucruri de făcut, sunteți publicul meu țintă, persoanele cărora mă adresez. Eu și tatăl vostru. 

Acum haideți să vizualizăm împreună Marketplace-ul negociat.ro

Să spun că mediul online este incredibil de ofertant azi este un truism. Fiecare comerciant sau antrepenor a încercat să evolueze, să se adapteze și să-și ofere serviciile și în mediul virtual. Iar aici faptul că sunteți doi mă va ajuta în plus să exemplific. 

Tu, D., ești mult mai calm și mai răbdător decât fratele tău. Indiferent de ce ai avea nevoie, probabil ai sta să cauți cu atenție în toate colțurile internetului, până ce ai găsi. Ai accesa zeci de site-uri și răsfoi printre oferte până ce ai fi mulțumit.

F., în schimb, ești ca mine. Te-ai uita pe diagonală și în niciun caz nu ai sta să mai deschizi o nouă pagină. De aceea o platformă de tip marketplace este perfectă pentru tine! Și poți și negocia prețul! Nu te uita așa speriat, că nu cu mine o vei face, ci cu taică-tău, vendorul, mult, mult mai permisiv, știi asta foarte bine!

Așadar, ce este Marketplace Negociat.ro?

Negociat.ro este un concept nou de magazin online. Ca în viață, eu și tatăl vostru ne-am pus de acord și vă oferim o multitudine de posibilități, din care voi trebuie doar să alegeți. 

Concret, peste 250 de vendori vă pun la dispoziție produsele lor și voi aveți astfel o gamă foarte largă de alegere. Dar există un detaliu pe care vreau să nu-l omiteți. Acest tip de platformă, marketplace, vine în ajutorul magazinelor medii sau mici. Inclusiv al celor care nu au un site propriu!

“Milioane de produse care stau pe rafturile comercianților pot fi vândute acum direct prin platformele marketplace”. Și asta e doar the tip of the iceberg. Cu precădere în această perioadă merită să susținem afacerile locale. Mici și medii, importatori de produse sau producători care pot livra în România.

Deci, vă dați seama câte produse puteți găsi în același loc? Iar asta este categoric un avantaj! Dacă ar fi să mă iau după cunoștințele mele minime de matematică, tot aș putea estima că chiar de la început au fost peste 120. 000!

-Și eu cum le găsesc?

-Mă bucur enorm că ai întrebat asta! Datorită interfaței intuitive poți parcurge foarte ușor categoriile și subcategoriile de produse.

De exemplu Cărți, Birotică și Cadouri sau Jocuri și Gaming, că am uitat cu cine vorbesc. Inclusiv produse pentru grădinărit sau Petshop, toate în același loc!

Și asta nu e tot!

-Mamăăăăă! Cum a sunat asta! Parcă erai o domnișoară din aia de la televizor! 

-Bine, recunosc că nu a fost cea mai bună asociere de cuvinte. Am notat. Voi modifica în forma finală. Dar eu vorbesc chiar foarte serios! 

Mai poți face un lucru foarte tare pe acest magazin online. Pardon, un lucru extrem de util și inovator. Încep să mă molipsesc de la limbajul vostru de adolescenți…

Pe negociat.ro dacă dorești să cumperi un număr mai mare de produse, poți apăsa “Negociază” în loc de “Adaugă în coș” și pe urmă vorbești direct cu cel care vinde produsul, cu vendorul!

-Adică pot să negociez prețul la orice controller vreau eu?

-Și eu pot în sfârșit să îmi iau smartwatch-ul despre care tot cânt?

-Hei! Liniștiți-vă! Vedeți de ce e nevoie și de vizual? Uitați-vă mai jos și apoi dacă mai aveți întrebări, vă ascult!

-Aaaa! E foarte fain, mai ales pentru tine care abia aștepți să îți cumperi 10 truse de machiaj . 

-Când m-ați văzut voi pe mine să vă las la greu? Deja am vorbit cu toate mamele prietenilor voștri și vă facem comandă de scaune de gaming pentru fiecare de pe acest marketplace online! Să nu ne trezim că vă deformați coloana. Și cum sunteți cât o echipă de fotbal, vom putea, bineînțeles, negocia!

-Excelent! Deci, putem pleca? Am înțeles! E super ușor să cumperi online, o poți face oricând, culmea și tu o poți face, și pe necociat.ro intrăm în lumea marketplace! Adică multe magazine, care ne pun ca pe rafturi produsele lor. Apropo, e chiar cool cum le oferă șansă și celor care nu au site sau resurse să investească în asta, mai ales azi! 

-Eu nu aș fi spus cool, dar, da! E!

-Și cu mine cum rămâne? Eu parcă eram vendorul. Deci mie ce voiai să-mi zici?

-Am vrut să nu îi țin prea mult pe năzdrăvanii ăștia, așa că ție ți-am pregătit un vizual. Am zis de la început că mă voi folosi și de elemente vizuale pentru a capta atenția!

-Să înțelegem că noi putem pleca?

-Da! Hai, mergeți! Vă mulțumeeee…. Puteau să fugă mai repede? Nu contează! Uită-te și apoi zi-mi ce părere ai!

-E foarte bine! Eu zic că mâine te vei descurca de minune. Ești pregătită!

-Și dacă nu?

-Eu te aștept oricum cu o răsplată! Și pentru simplul fapt că ai reușit să faci doi adolescenți să te asculte vorbind despre un magazin online, meriți să fii răsplătită!

-Și dacă nu voi fi mulțumită?

-Promit să las loc de Negociat!

-.ro!

#ocartenescrisa

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

Sursa imagini: negociat.ro și editare canva.com

5 thoughts on “Negocieri în familie. Ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *