Nescrisele mele

O tâmplă rezemată de o petală de floare

Dragă…

Mi-am lipit azi tâmpla de petala unei flori. Simplă încercare de a mă apropia de un alt suflet. Să-mi fie atingerea ei mângâiere.

Mi-am privit bătăile timide ale inimii cum îmi îmbrățișau încheietura. Ca un ceas invizibil. Număra secunde și mi le împingea prin vene, până ce însăși foloarea le simți și tresări.

Ar fi trebuit să mă deranjeze această firavă zvâcnire a unei alte ființe. Dar, dragă… mi-am rezemat de atâtea ori tâmplele-n mâini, încât mângâierea catifelată a unei biete petale de flori, nici că o simțeam.

Ori poate surpriza de a simți ceva, orice, a fost prea mare și am încremenit. M-am lipit cu totul de ea și m-am lăsat atrasă în mijlocul vieții.

Și am început să respirăm împreună. Ceasul meu continua să-mi pulseze clipe, însă risipirea lor nu-mi mai păsa. Inspiram parfum de frumusețe și expiram nemurire.

Pentru prima oară am înțeles ce înseamnă să faci parte dintr-un întreg. O fărâmă fără importanță din infinitul unei lumi. Atât.

Da, dragă depresie. Ți-am scris această scrisoare cu resturi de lacrimi. Ți-am scris să-ți spun că poți să pleci și să mă lași în singurătatea mea.

Sunt doar o tâmplă rezemată de o petală de floare, cu secunde împrăștiate prin mine. Dar îmi sunt îndeajuns!


Text scris pentru CUVINTELE DE LUNI. Cuvintele de săptămâna aceasta au fost: flori, atingere, scrisoare.

Articole participante:

Cuvintele pentru lunea viitoare: parfum, viață, cafea.

Pornind de la acestea scrieți ce text doriți, în orice stil și publicați-l pe blogul vostru lunea viitoare.

Ce este CUVINTELE DE LUNI?

Este un îndemn! Un îndemn de a scrie, pentru simpla noastră plăcere și din respect pentru cuvânt. Da, despre cuvânt este vorba.

În fiecare luni vă vom propune câteva cuvinte. Pornind de la ele, vă invităm să scrieți un articol pe blogul vostru. Veți avea la dispoziție o săptămână, până lunea următoare. Scrieți cum doriți, în orice stil și cum le simțiți!


Sursa foto: pixabay

Colorată, veselă, optimistă și extrem de pasionată; pe numele meu, Mona. Scriitor, Blogger, Coordonator Club de Carte QUARTO, Editor Editura QUARTO. O Nefirească încadrată perfect în Firesc.

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *