O tâmplă rezemată de o petală de floare

Dragă…

Mi-am lipit azi tâmpla de petala unei flori. Simplă încercare de a mă apropia de un alt suflet. Să-mi fie atingerea ei mângâiere.

Mi-am privit bătăile timide ale inimii cum îmi îmbrățișau încheietura. Ca un ceas invizibil. Număra secunde și mi le împingea prin vene, până ce însăși foloarea le simți și tresări.

Ar fi trebuit să mă deranjeze această firavă zvâcnire a unei alte ființe. Dar, dragă… mi-am rezemat de atâtea ori tâmplele-n mâini, încât mângâierea catifelată a unei biete petale de flori, nici că o simțeam.

Ori poate surpriza de a simți ceva, orice, a fost prea mare și am încremenit. M-am lipit cu totul de ea și m-am lăsat atrasă în mijlocul vieții.

Și am început să respirăm împreună. Ceasul meu continua să-mi pulseze clipe, însă risipirea lor nu-mi mai păsa. Inspiram parfum de frumusețe și expiram nemurire.

Pentru prima oară am înțeles ce înseamnă să faci parte dintr-un întreg. O fărâmă fără importanță din infinitul unei lumi. Atât.

Da, dragă depresie. Ți-am scris această scrisoare cu resturi de lacrimi. Ți-am scris să-ți spun că poți să pleci și să mă lași în singurătatea mea.

Sunt doar o tâmplă rezemată de o petală de floare, cu secunde împrăștiate prin mine. Dar îmi sunt îndeajuns!


Text scris pentru CUVINTELE DE LUNI. Cuvintele de săptămâna aceasta au fost: flori, atingere, scrisoare.

Articole participante:

Cuvintele pentru lunea viitoare: parfum, viață, cafea.

Pornind de la acestea scrieți ce text doriți, în orice stil și publicați-l pe blogul vostru lunea viitoare.

Ce este CUVINTELE DE LUNI?

Este un îndemn! Un îndemn de a scrie, pentru simpla noastră plăcere și din respect pentru cuvânt. Da, despre cuvânt este vorba.

În fiecare luni vă vom propune câteva cuvinte. Pornind de la ele, vă invităm să scrieți un articol pe blogul vostru. Veți avea la dispoziție o săptămână, până lunea următoare. Scrieți cum doriți, în orice stil și cum le simțiți!


Sursa foto: pixabay

Related Posts

18 thoughts on “O tâmplă rezemată de o petală de floare

 1. Câteodată avem sufletul firav ca al unei flori. Dar la fel de parfumat si frumos. Uneori uitam asta. Apoi intelegem ca suntem parte din Univers, la fel cum fiecare petală formează o floare frumoasă. Suntem unici, fiecare deosebiți și pe drumul care trebuie, și ne suntem de ajuns.

  1. Să plece. Să fugă. Să nu se întoarcă. Să știe că binevenită nicicând nu va fi. Să se spulbere-n neant; rău să nu facă. Iar tu mereu fericită să fii!
   Te îmbrățișez cu drag!

    1. Suntem la fel de fragili ca o petala de floare în fata depresiei. Și în natura putem gasi remediul pentru aceasta boala urata, care nu doare, dar face mult rău. M-ai inspirat sa scriu un articol pe tema asta.

 2. Am trecut prin mai multe episoade depresive pana am inteles ca e important sa ma iubesc. Sa respir si sa cred in mine.
  Recomand cu totul sufletul cartea Demonul amnezii, eu tocmai o recitesc si invat din nou sa fiu puternica. Depresia e un iad ce-ti fura linistea si fericirea.

 3. Suntem fiecare o petală a unei flori unice. Și cum spui, trebuie să învățăm să respirăm împreună. Scrisoarea ta va reuși să alunge… destinatarul.

 4. Spirala vietii spatio-temporale, este într-o continua miscare ce angreneaza sufletele obosite si epuizate de grijuri si probleme cotidiene, asemeni unei tornade ce absoarbe obiectele în calea ei, angrenându-le si înaltându-le spre cer într-o miscare accelerata, transporându-le în alte spatii si dimensiuni decât cele initiale, aruncându-le apoi în exterior lasându-le sa cada de la înaltime în cadere libera spre pamânt într-un alt spatiu si timp.
  Marea depresie mondiala este extrem de activa si necesara pentru ca omenirea sa înteleaga ca fara dragoste adevarata, neconditionata, sacrificatoare, fara prejudecati, ratiunea se pierde în întunericul obsurantismului inconstientei perceptiilor simturilor primare relative, limitate, iluzorii, înselatoare si moarte spirituala.
  O saptamâna învesmântata în Lumina Divina, draga Mona !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *