Să vorbim și să ne bucurăm de iubire!

Când se sărbătorește iubirea? În ce lună, oră, zi? Se iubește altfel astăzi? Se folosesc subtitrări pentru a simți un Te iubesc? Ori ne rușinăm că știm ce zi e azi? Ne bucurăm, zâmbim, facem mișto sau iubim?

Da, iubirea e cel mai vândut produs. De import sau autohton nu are importanță. Se vinde, dar nu poate fi cumpărată. Se dă pe gratis, dar lumea bună fuge de pomeni. Cineva, la un colț de stradă, a prins-o într-un buchet de flori, dar suntem prea grăbiți să o vedem.

Și mergem mai departe, râzând și arătând cu degetul pe cei cu trandafiri în mână și cu petale în priviri.

Însă, dacă voi sunteți aceia, dacă pașii prin viață îi faceți în doi. Atunci, orice ocazie e perfectă pentru a vorbi și a ne bucura de iubire!

Pentru că iubirea e pâine cu gem din care muști cu sete și îți lasă două dungi pe față. De zahăr și dulce. De miros de căpșuni pistruiate. E dorința ascunsă a oricărui gând și oglinda pictată cu lacrimi. Iubirea e cea care dă tăcerilor cuvânt.

Să vii acasă și să ai pe cineva care să te întâmpine. Să poți să stai alături de cineva în tăcere și să știi că nu ești singur. Să auzi un mulțumesc, un te rog, un noapte bună și să îl simți pe te iubesc.

Să dăruiești și să primești. Un zâmbet, un sărut, o îmbrățișare. Să porți greutăți și griji înjumătățite. Să fii înmulțit la doi.

Iubirea nu are naționalitate și nici cod de bare. Se vinde, dar nu poate fi cumpărată. Se dă pe gratis, dar lumea bună fuge de pomeni. Cineva, la un colț de stradă, a prins-o într-un buchet de flori, dar suntem prea grăbiți să o vedem.

Dacă ziua de azi ne face să ne oprim un pic și să ne bucurăm de iubire, atunci e o zi de mare sărbătoare!

Nu e nimic de râs în singurătate și în cinism. Asta o știu foarte bine oamenii care sunt iubiți și iubesc! Lăsați cinicii să se distreze, să monopolizeze rețelele de socializare până deseară când vor visa că poate va veni și vremea lor. Poate anul viitor…

Voi restul, bucurați-vă de azi! Iubiți-vă mereu și sărbătoriți de câte ori puteți!


Nu uita de concursul lunii de pe pagina de Facebook! Dă click pe poză și participă și tu!


Imagine: pixabay

2 thoughts on “Să vorbim și să ne bucurăm de iubire!

  1. Iubirea gaseste orice prilej sa se manifeste, fie ca este unul “oficial”, fie ca este pur si simplu ceva spontan. Prea s-a invatat lumea sa taie firul in patru. Pupici si o seara frumoasa!

    1. Așa e! Nici cu ea, nici fără ea. Ne grăbim mereu să ne dăm ochii peste cap, dar uităm să ne bucurăm. Să ne oprim și să zâmbim. Și manifestărilor “exagerate”, și bucuriei noastre personale. A zâmbi și a ne bucura nu doare! Face chiar bine ?
      Îți mulțumesc foarte mult! La fel și ție! ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *