E liniște și pace în casă. Doarme bucuria sub bradul împodobit și totul pare încremenit într-un tablou de poveste. Pe o farfurie au fost așezate cu grijă trei prăjituri, un pahar cu lapte și un morcov. Idee preluată din desene animate de către piticii din casă. Pentru Moș și pentru reni. Doar vine, sigur că vine! Moșul nu se lasă așteptat. Nu de copilărie!

Un singur suflet colindă prin încăperi, pierdut în amintirea unor vremuri apuse, a unor oameni dragi. O fetiță dezlipită dintr-un trup de femeie, care a rămas sub plapumă și zâmbește visului pe care îl simte atât de real. Micuța făptură mușcă cu poftă dintr-o prăjitură și își împodobește surâsul cu mustăți albe de lapte. Tălpile goale fac din pardoseală cel mai frumos portativ și lipăitul i se pierde sub o creangă verde plină de globuri colorate.

Ochii i se măresc și fără să vrea scapă un chiot de fericire. O cutiuță mică, perfect ambalată, stă așezată sub pomul mult iubit.

Un cadou doar pentru ea! Primul și unicul!

Îl desface cu grijă și privește cu mirare înăuntrul cutiei. Părea să fie goală. O bucată de hârtie îi atrage atenția și o ia cu sfială. Sub ea vede pentru o clipă un fulg de nea perfect conturat. Vrea să îl ia în palmă, foarte fericită, dar spre dezamăgirea ei, atingerea îl face să dispară. În locul lui rămâne o picătură de apă și fetița începe să plângă cu cutiuța goală în mâini.

Bilețelul începe să tremure ușor lângă ea. De parcă cineva sufla peste el, pentru a-i da viață. Cu sufletul mic și trist, copila îl ia și începe să danseze printre litere.

Primește din partea mea cel mai frumos cadou, copil etern!

E greu să gășești cadoul potrivit, perfect pentru oricine, dar iată că atunci când viața te lasă să te bucuri de vise, el vine spre tine, întru bucuria ta! E cel mai de preț dar pe care îl poate primi cineva. Sunt șapte gânduri învelite în bucurie. Iar ție acum ți-au fost dăruite și ți le-ai așezat în suflet pentru totdeauna.

1. Inocența

Să pășești prin viață păstrându-ți inocența, copil drag! Să te bucuri de orice poveste, să crezi în minuni și să te lași uimit de frumusețe. A fi uneori naivi este un har al oamenilor buni. A mușca cu poftă din “mâncarea” Moșului, un simbol al naivității, îți va hrăni inima și zâmbetele. Nu-ți fie frică să crezi, să fii tu!

2.Surpriza

Nu-ți fie teamă să te lași mereu surprins! Niciodată nu le vei ști pe toate și nici nu vei putea controla totul. Viața îți va oferi suprize mereu. Bucură-te de ele, exact ca de cadoul de sub brad! Bune sau rele, surprizele se vor ține lanț și îți vor creiona destinul. Aleargă spre ele și continuă-ți drumul!

3. Nerăbdarea

Fii uneori nerăbdător, nu aștepta cuminte și nu îți pierde curiozitatea! Fă un pas în față, crenelează-ți răbdarea și grăbește ușor viața! Rupe ambalajul rutinei și a sorții, desfă-l fără prea multe precauții. Riscă și bucură-te!

4. Fericirea

Ei, copil drag, de fericire să nu uiți niciodată! E mereu acolo, lângă tine! E în tabloul de poveste al unei seri oarecare, în bucăți de ciocolată și râsete rupte din suflet. E în ochii omului de lângă tine în suflarea necuvântătoarelor, în ieslea nașterii iubirii, în tine! În tine copil frumos, care cândva credeai în bucuria Zilei de Crăciun! Nu fi uituc, recunoaște fericirea!

5. Dezamăgirea

Te întrebi ce dar mai e și ăsta? Cum ți-ar putea fi oferit cu inima întreagă? Dar crede-mă, copil etern, e unul neprețuit! Să știi să te eliberezi prin lacrimi, să poți să îți dai răgaz să fii trist, să te bucuri de dansul printre nori, însă să reușești să te împletești cu tina de pe pământ, e un cadou pe care ți-l dă maturitatea! Unul pe care doar unii dintre noi știm să-l primim, fără a pica în deznădejde! Lasă-te mângâiat de lacrimi și spală-ți cu speranță zâmbetele viitoare! Plângi copile, pentru a te putea bucura!

6. Transformarea

Ei bine, dragul meu, toate aceste daruri de până acum te vor face să crești! Să nu te temi! Ridică-te ușor și sărută omul mare care te plimbă prin vise, fii mândru de ce ai devenit și bucură-te de transformare! Primește-o cu inocență și lasă-te surprins! Fii ușor nerăbdător să te descoperi, simte fericirea și plângi puțin pentru că nu mă mai vezi pe cerul înstelat. Apoi așează această cutie de unde ai luat-o și zâmbind, primește ultimul meu cadou, ultimul meu gând

7. Amintirea

Amintește-ți mereu de această seară! De liniștea și pacea din jurul tău. De bucuria care dormea sub bradul împodobit. De gustul prăjiturilor și a laptelui care îmi erau destinate, de sunetul inocent pe care l-au făcut tălpile tale goale, de bucuria pe care ai simțit-o când ai văzut surpriza ce te aștepta sub pom, de mânuțele nerăbdătoare care au rupt ambalajul, de fericirea care te-a cuprins la vederea fulgului de nea și nu în ultimul rând, de cum ai crescut din lacrimi când el s-a topit sub mângâierea ta…

S-a topit de drag, om mare! Și în locul lui ți-a rămas drept dar aceste gânduri. Să-ți fie bucurie! Acum te poți trezi și să te bucuri de viață!


Related Posts

10 thoughts on “Șapte gânduri nescrise

  1. Magnifice si pline de viata autentica, adevarata, cele 7 gânduri primite în DAR !
    Sarbatori binecuvântate, magice, luminate de gânduri de pace, iubire si fericire, în partasie cu cei dragi, Sufletului tau frumos si luminos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *