Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini

Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini

Editura Niculescu

După ce am terminat de citit Splendida cetate a celor o mie de sori, mi-am dorit foarte mult să citesc și Vânătorii de zmeie de același autor, Khaled Hosseini. Foarte multe persoane o considerau mult mai bună, mai altfel. Așadar, profitând de cel mai frumos cadou posibil primit de Crăciun, un eReader, am reușit să mi-o cumpăr repede (din țară greu îmi ajung cărțile) și să o citesc și eu.

Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini este o carte frumoasă!

Sursa: libris.ro

Da, mi-a plăcut foarte mult acest roman. Aș putea spune că mi-a plăcut chiar mai mult decât Splendida cetate a celor o mie de sori. L-am citit repede, și datorită scriiturii extrem de facile, dar și pentru că mi-a fost greu să îl las din mână.

Autorul prezintă povestea unei prietenii dintre Amir, un băiat afgan din înalta societate și Hassan, un băiețel hazar, slujitorul lui. Asta la prima vedere.

De fapt, pe parcursul cărții se va pune mai mult accent pe dezvoltarea lui Amir, se va prezenta realitatea unei societăți în plină decădere și ni se vor oferi o multitudine de trăiri.

Trădare, lașitate, frică, iubire și remușcare. Luptă și devotament. Răutate, inocență și vindecare.

La asta se rezumă acest roman. Merită citit și nu am să vă dau mai multe detalii despre acțiunea cărții, pentru că este o reală plăcere să o descoperiți pagină cu pagină.

Personajele sunt construite natural, mi-a plăcut acest lucru. Romanul este scris clișeic. Ca la carte. Previzibil și cursiv. Însă acest lucru nu este deloc rău. În acest caz, chiar îi crește valoarea.

Felul în care intri în poveste este calm și te atrage imediat. Când ajungi la punctul culminant nu mai ai cale de întoarcere, vei savura și citi pe nerăsuflate totul, deznodământul oferindu-ți un zâmbet și o stare de bine. Sau îți va stoarce o lacrimă, dacă ești mai emotiv.

Îl veți iubi pe Hassan, îl veți înțelege pe Amir și veți rămâne cu un mesaj frumos. Vă recomand cartea Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini! Chiar merită să îi dați o șansă!

O puteți comanda de pe LIBRIS și de pe CĂRTUREȘTI

Related Posts

4 thoughts on “Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini

    1. Chiar ți-o recomand! Sunt convinsă că îți va plăcea. Te îmbrățișez și dacă o vei citi să-mi spui și părerea ta! ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *