Se spune sfumato! Cu Farmec!

Se spune că suntem suma decizilor noastre. Îmi place să încep așa. Știți, se spune… Cine spune, unde se spune, habar n-am. Dar e clar că se spune. De fiecare dată când aud pe cineva folosind o astfel de expresie îmi imaginez că e un om foarte citit, cult, învățat. Poate chiar face parte din cercuri înalte unde oamenii spun lucruri care se vor spune. Oricum, chiar așa se zice. Mie îmi place mai mult, însă, cum o face Farmec, sinceră să fiu. 

"Sunt cine sunt și un pic mai mult!"

Exact așa! Și după cum bine se știe, Farmecul poate fi exprimat în mii de feluri. Dar, uite cum pornesc de la Caiafa și ajung la Ana (Aslan?). Sau invers. Doar că nu mă poartă nimeni, nu amân nimic și nici nu mă pierd în detalii. Încă!

Eu voiam de fapt să vă povestesc cum am evoluat în materie de frumusețe și ce decizii m-au condus la versiunea mea cea mai bună…de până acum. Și, tot gândindu-mă cum să o fac, ce să vă zic și cu ce să încep, am realizat ceva! De fapt tot ce sunt azi, se datorează unei decizii pe care, culmea, nu am luat-o eu! Este vorba despre numele pe care îl  port, care mi s-a dat de părinți și la alegerea căruia eu nu am avut niciun cuvânt de spus.

Mona...Lisa

Fiți sinceri! Exact asta ați vrut să ziceți după ce ați citit Mona. Mi se întâmplă aproape de fiecare dată. Am avut perioade când mă deranja această asociere, dar mi-a trecut. Și acum, când vine vorba despre întreținerea și îngrijirea tenului meu, despre cum am progresat de-a lungul anilor de la a râvni la frumusețea de vitrină,  la a-mi descoperi farmecul natural, realizez că am făcut exact ce a făcut Da Vinci când a pictat-o pe a sa Mona Lisa.

Întoarce-mă

SFUMÁTO este un termen, folosit pentru prima dată de Leonardo da Vinci, desemnând o tehnică folosită în pictură care suprapune multiple straturi translucide de culoare ce sunt aplicate în tușă extrem de subțire, asemănătoare tușei de culoare folosită în acuarelă, pentru a reda senzația de formă, volum și adâncime. Leonardo da Vinci descria tehnica folosită și etichetată de el sfumato ca fiind "fără linii sau delimitări, în maniera fumului sau a unei imagini nefocalizate."(Sursa poză: unsplash.com, text: wikipedia)

Am...sfumato!

Să nu vă închipuiți că mă consider o operă de artă! Pur și simplu, când a fost vorba de îngrijirea tenului, am aplicat fără să știu acest sfumato, această tehnică din pictură. Însă fără pic de talent.

Ani la rând am suprapus câte un strat de cremă hidratantă peste unul de apă rece, imediat ce îmi terminam toaleta de dimineață. Au fost atât de subțiri și de insuficiente, încât acum, când sunt la doi pași de a atinge pragul de 40 de ani, sunt cu adevărat doar o imagine nefocalizată din ce aș fi putut fi dacă aveam mai multă grijă de mine și de pielea mea!

Problema nu e tehnica în sine, ci faptul că am făcut-o fără niciun pic de Farmec!

La figurat și la propriu! Luam ce cremă îmi pica în mâini. Mă uitam să scrie că e hidratantă și asta era tot! Însă nu îmi mai permit această inconștiență. De la o vreme încoace, puțină e drept, sunt foarte atentă ce produse aleg. Asemenea unor obiecte de artă preţioase, unele lucuri rezistă peste timp, iar casa cu farmec – sau Farmec cum o știm noi, prietenii ei care am folosit măcar un produs 100% românesc creat de ei, are o tradiție de 120 de ani în frumusețe.

Recent au marcat o frumoasă aniversare prin lansarea Gerovital H3 Evolution Perfect Look. S-au împlinit 10 ani de frumusețe alături de gama Gerovital H3 Evolution. Iar pentru mine a venit exact la momentul potrivit, momentul schimbării și al asumării. 

Da, nu mai am 20 de ani! Da, nu sunt și nici nu voi fi o Mona Lisa a niciunui domeniu! Dar pot fi o femeie cu farmec! Pot să mă simt și să fiu în contiuare frumoasă!

Sfumato...cu Farmec

După cum am spus, tehnica nu este deloc greșită! Din contră, a fost și a rămas o inovație. Dacă e să vorbesc despre ritualul de frumusețe pe care vreau să îl practic de azi încolo, ar fi absurd să vorbesc de inovare. Eu nu voi inventa nimic nou. Ba, chiar voi copia unu-la-unu ce fac persoanele pricepute!

Inovatoare este noua formulă a  liniei Perfect Look care are la bază Acid Hialuronic 4D (adică are 4 greutăți moleculare diferite și oferă, bineînțeles, un efect antirid) și  Ulei natural din Trandafir Sălbatic. Și din programul complet de îngrijire pentru ten, cât și dintre produsele de hidratare și îngrijire pentru corp, toate oferite de Perfect Look, eu am ales trei. Trei straturi de farmec pentru un sfumato perfect!

Dimineața folosesc doar apă rece de la robinet și o cremă. Aș alege, fără nicio ezitare Crema Ultra-Activă și Luminozitate, Perfect Look, pentru un efect radiant sănătos. 

Întoarce-mă

Lift instant. Hidratare. Ten radiant. Acid Hialuronic 4D. Corectează liniile fine și ridurile. Netezește microrelieful pielii. Regenerează și hidratează intens pielea feței. Conține vitamine și Ulei natural de Trandafir Sălbatic. Efect radiant sănătos cu un ton natural de roz. (Sursa: farmec.ro)

Seara, pe lângă sfânta apă, aș alege să îmi curăț cu mai multă atenție tenul, chiar dacă nu obișnuiesc să mă machiez. Iar pentru asta m-aș folosi de o apă micelară. Aș alege-o pe cea cu Ulei de trandafir sălbatic. Am aflat că de la 40 de ani, produsele care conțin sau sunt pe bază de ulei ne sunt tare benefice! Voi vedea. Și ultima tușă ar fi Masca Regenerantă Nocturnă pentru piele proaspătă, netedă, cu strălucire tinerească 🙂

Nu m-am exprimat cu certitudine, știu! Pentru că, sincer, doar sper să mă țin de treabă și să învăț să am grijă de mine. Deși sunt conștientă că Farmec este un brand prezent în toate casele, și e minunat asta, eu nu îmi amintesc să fi crescut cu el. Totul se făcea în intimitate, dacă se făcea, la mine acasă. Învăț acum. Caut, mă informez, mă uit la tutoriale, citesc și mă bazez pe calitate!

Se spune că o femeie cu farmec este născută sub semnul evoluției. Eu îmi permit să sper să devin una. Să mă folosesc de tehnica sfumato pentru a picta varianta cea mai bună a mea. O Mona cu…accent pe un ritual de frumusețe sau cum se spune. Îmi place să cred că se spune sfumato! Cu Farmec!

#ocartenescrisa

Acest articol a fost scris pentru Spring SuprBlog 2021.

Sursa foto: unsplah.com și farmec.ro și editare personală în canva.

Related Posts

10 thoughts on “Se spune sfumato! Cu Farmec!

  1. Fermecatoare, ca intotdeauna, Mona! Eu am descoperit sfumato la o cladire din Praga, a unui aristocrat, chiar langa Orologiu.

    1. Mulțumesc! Ce fain! Eu am admirat tehnica în picturile lui Vermeer, unul dintre pictorii mei preferați. Ce frumoasă experiență trebuie să fi fost. Îmi doresc tare mult să vizitez cândva Praga. Avem un prieten care a locuit acolo ani de zile și mereu ne povestește cât e de minunat orașul și viața în el. Te îmbrățișez!

      1. Eu am fost de doua ori pana acum la Praga la distanta de 20 de ani. Dar la a 2-a vizita mi-am amintit in detaliu orasul, asa mult il iubesc. Merita sa mergi in Praga, ai atatea de vazut!

  2. Se spune cum vrem şi cum ne place deci da, şi aşa. 😀
    Eşti dragă tare sufletului meu, să ştii asta.

  3. Hmm! Pai ce sa zic? Pune si modul in care ai dezbatut subiectul la socoteala acolo, sa creasca suma deciziilor bune. 😀 Mi-a placut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *