Ani împachetați pentru mare! Pentru litoralul românesc!

Dacă ar fi să te întreb unde îți e marea din suflet, tu ce ți-ai răspunde? Iar dacă ar fi să scoți valizele în care ai împachetat vacanțe, ele cum ar arăta? Ar fi cu amintiri pline de nisip și cu gust de soare? Ar fi cu oameni prinși în chip de dor? Ar fi cu tine dansând la apus, pentru a prinde răsăritul? Spune-mi! Ar fi cu și despre litoralul romanesc, nu-i așa?

Răspunsul meu nici nu trebuie rostit. L-am împachetat, ca în fiecare an, de atâția ani, și l-am lăsat să mă aștepte răbdător! Acum am decis să desfac bagajul planurilor neîmplinite, să iau ce e bun și să mă scutur de toate firele de îndoială. Ani împachetați pentru mare! Marea Neagră, marea noastră! Albastrul dulce-sărat din care gust cu gura plină de amintiri!

2019 - Anul planului după ureche

Cu cireșe la urechi, mai degrabă. Am început cu luna mai. 1 Mai. Fără pregătire, fără rezervare din timp. Doar un acum și un laptop cu internet. Ce nebunie pare azi, ce bucurie va fi mâine! Valiza e plină încă ochi cu valuri de băi de soare și de acorduri ciupite din scoicile cu destine străvechi.

2020- Anul speranței

Da, a fost anul în care am pornit cu toate speranțele sus și nu am regretat. Mi-am mai suflat singură-n pânze, pentru că vântul  general mă ducea într-o direcție nedorită, însă nu am renunțat. Mi-am pus bucuria în privire și încrederea în valiză.

Am respectat reguli și am adunat cărți citite și convorbiri purtate de semnale…de bine. Am reatins pianul după decenii și am simțit muzica din verbul a spera. Inclusiv că voi învăța să cânt din nou la el. Fără să mai împachetez, fără să mă mai îndoiesc, am scris pe alb-negrul claviaturii undele și cândul unui plan împlinit: litoral 2021.

2021- Anul răspunsurilor și al planurilor împlinite

În valiza acestui an am împachetat toate planurile pentru o vacanță ideală la malul mării. Planuri și răspunsuri. Când m-am oprit din a spera, am început să acționez. M-am folosit de timpul pe care l-am câștigat, informându-mă, căutând și planificând totul în detaliu. 

O desfac pentru voi, pentru că știu că vă doriți la fel de mult ca mine să vă bucurați din nou de minunea noastră albastră! Ne punem împreună întrebarea și despachetăm cu (în) siguranță răspunsul. Dați click pe soare și zâmbiți citind!

litoralul romanesc

litoralul romanesc

 • Totul e la un click distanță și pot alege în siguranța casei mele, când pot și când vreau, direct de pe site-ul turoperatorulul numărul unu pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră.
 • Litoralulromanesc.ro este o agenție specializată pe turismul de litoral și ne pune la dispoziție peste 1000 de oferte de cazare în hoteluri și pensiuni.
 • Click-click-click-rezerv și îmi iau bagajul!

 • Oferta înscrieri timpurii flexibil este una specială, care ne permite nouă turiștilor să achiziționăm vacanța la preț redus (prețurile de la Early Booking), dar să achităm suma integrală doar la vară, cu cel puțin 60 de zile înainte de începerea sejurului.

 • Litoralulromanesc.ro acceptă tichete de vacanță, iar prețul vacanței este exact la fel
 • Singura condiție pentru folosirea voucherelor de vacanță este ca pachetul turistic pe care îl alegem să conțină și servicii de cazare.

 • Special pentru turiștii Litoralulromanesc.ro a fost introdusă acest tip de asigurare cu storno clauze care acoperă situațiile neprevăzute și neplăcute cauzate de pandemie.
 • Practic, în cazul unei îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov2, turistul poate anula gratuit rezervarea făcută și i se returnează sumele achitate.
 • Personal aș alege să închei o asemenea poliță de asigurare, mai ales că prețul nu depășește câteva procente din costul total al sejurului.

 • Nu mai improvizez. Deși suntem o familie cu doi copii, înainte, și sper și după, puteam pleca oricând de pe o zi pe alta. Așa am fost și suntem. Click-click-rezervă și la drum! Acum apelez la ofertele timpurii.
 • Azi prefer să mă documentez un pic înainte, să apelez la agenții de turism, obligatoriu de încredere, și să îmi împachetez siguranță în valiză, nu doar cele de trebuință. 

 • Acord mult mai multă atenție modului în care se păstrează curățenia și igiena în unitățile de cazare pe care le aleg.
 • O făceam și înainte, dar nu chiar așa ca acum. 

 • Daaa! Cu dor! Mi-e dor de soare în tălpi și valuri în ochelarii colorați. De muzică din nori și copilărie construită din nisip. Mi-e dor de ea, Marea Neagră, marea noastră! De Costinești și Eforie. De Jupiter și alte planete oglindite-n mare. De mine și ea. De ea și noi. Cu drag, cu dor.
 • Cu bucurie!

 • Cum fac asta? Simplu! Alegând o agenție de turism potrivită mie și nevoilor mele. Una de încredere. Litoralulromanesc.ro!

 • Ani și ani am ales doar cazare cu mic dejun. Îmi plăcea să plec și să mă întâlnesc cu prietenii mei de la mare. Sau să-mi fac alții. Să descopăr restaurante noi, să vizitez și să nu am oră de mă (re)întors…de nicăieri.
 • Stelele sunt doar stele. Răspunsul împachetat era: minim două, pentru că doar eu sunt numa’ una. Și e în continuare valabil 🙂

 • Azi aleg all inclusive. Îmi fac o documentare temeinică și odată ales hotelul, obligatoriu cu restaurant propriu, am încredere că îndeplinesc toate condițiile impuse de această situație aparte și nu risc. Nu mai risc.

Ar mai fi două răspunsuri rămase împachetate

Și așa le voi și lăsa. Le voi lua cu mine la mare! Voi afla pe loc dacă prefer să mă relaxez la soare toată ziua sau să îmi umplu zilele cu activități. Nu mai știu și nu mai vreau să știu. Vreau un singur lucru! Să mă bucur de o vacanta in siguranta!

Iar anul acesta îmi va oferi asta. Pentru că e anul răspunsurilor și al planurilor împlinite. Nu mai am temeri, am soluții. Nu mă mai împiedic de necunoscut, am dovezi. Nu mai aștept, acționez! Nu mai las totul pe ultimul moment, mă documentez și îmi construiesc un plan fără cusur. Nu mai plec nicăieri. Mă duc acasă!

#ocartenescrisa

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

Sursa foto: litoralulromanesc.ro și canva.com, editare personală

Related Posts

9 thoughts on “Ani împachetați pentru mare! Pentru litoralul românesc!

 1. Oh, știi cât am nevoie de o vacanță? Și tu vii să-mi stârnești nostalgii ❤️ m-aș urca în primul tren spre mare chiar și acum!

 2. Cu taxă inversă mi-am sunat şi eu unul dintre vise şi… şi aştept să-mi şi răspundă acum, să mă cheme pe mal de mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *