-De ce umbli desculță prin iarbă, zăludo?

-Îmi place să o simt, să mă simt liberă. Îmi place cum îmi gâdilă iarba tălpile, tu ce crezi?

-Păi hai că te gâdil eu până nu mai poți de râs. Încalță-te că ai să răcești și apoi te văd eu!

-Ei, na’! Dacă răcesc îmi vei da o farfurie de supă de pui, nu? Mă vindec eu nu-ți fă griji.

-Văd că de nebunie nu te vindeci niciodată. E murdar, pământul e plin de primejdii. Te poți tăia, te poți răni să nu mai vorbesc de milioanele de microbi. Hai gata! Ia-ți papucii și hai să mergem mai departe.

-Mai bine te-ai descălța și tu. Vino! Să alergăm desculți prin iarbă. Lasă tu primejdiile. Bucură-te! Simte! Fii fericit!

-Păi asta înseamnă fericirea pentru tine, minune? Să alergăm ca doi nebuni desculți prin iarbă?

-Da, om sceptic și-ndărătnic. Fericirea e așa de simplă. Doi nebuni alergând împreună, cu mâinile unite. Și ce că unu-i încălțat și altul nu? Și ce că mă joc și risc? Tu nu ai făcut asta când m-ai ales pe mine? Vreau ca iarba să-mi gâdile tălpile, în timp ce tu îmi faci sufletul să râdă.

-Bine zână! Să alergăm și să râdem împreună. Eu îmi păstrez papucii în picioare, tu zburdă liberă, desculță prin iarbă. E perfect așa!

Foto: pinterest.ro

Related Posts

10 thoughts on “Desculță prin iarbă

 1. Nimic nu este mai placut, mai natural si mai sublim,
  Decât sa mergi descult încet prin iarba verde.
  Din talpi si pâna în crestet cuprins de pace, har divin,
  Doar cel ce experimenteaza si traieste, poate crede…

  Un Weekend plin de Soare si culoare, draga Mona !

 2. Cât mi-as mai dori! Dar, zau, a început sa-mi fie cu adevarat frica de capuse. În Germania, fiind una dintre tarile cu foarte multa verdeata (hehehe, nu de la piata), capusele sunt o adevarata problema. Spun specialistii ca ar fi si mult mai agresive decât prin alte locuri ale Europei. În fiecare primavara si toamna, când sunt invaziile, suntem mereu avertizati sa ne protejam în toate modurile posibile.
  Dar, ideea continua sa-mi placa… si senzatia aia de proaspat, racoros si moale. Ma duce cu gândul la “Branturile Scholl cu Gel Activ”. 🙂

  1. Trebuie să te mai bucuri de această senzație. E normal să fie avertizare pentru populația generală rferitor la căpușe. Și unele persoane au un adevărat tropism pentru ele. Dar, totuși, șansele să fii “înțepată” de o căpușa de un anumit gen și să fie, la rândul lor, infectate cu Borrelia, sunt în realitate extrem de mici. Weekend plăcut îți doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *