Filă de jurnal nescris

Astăzi… a fost despre cuiburi de berze și căpițe de fân. Despre buzunare pline de râsete și drumuri către soare bătătorite în pasul ștrengarului. A fost o zi umplută cu aduceri aminte, o după amiază cu miros de simplitate. Am chiuit și m-am bucurat la gândul că mai sunt doar trei zile și pornesc spre acasă.

Oare s-au schimbat multe sau timpul a încremenit de dragul meu. Știu că ei sunt tot plecați printre nori, dar mama se pregătește de cea mai mare sărbătoare. Îi vin copiii acasă!

Și mi-e dor. Un dor născut din tricolor pe care îl voi purta mereu în suflet. Însă știu că îmi va fi dor și de cuibul meu de aici, de dulcea noastră rutină, de liniște și de viața pe care ne-am făcut-o atât de calmă. Dar cu o vacanță toți suntem datori!

Afară… e cald. Căldură venită din mare. Cu țipete de pescăruși care au ascuns vântul sub aripile lor. Și toate acestea mă duc din nou cu gândul acasă. Aici:

Citesc… cartea ASTA și mă întreb a mia oară de ce autorii talentați nu au parte de mai multă promovare și încredere din partea cititorilor. Chiar dacă sunt debutanți… Voi scrie despre ea cât de curând.

Ascultasta și din nou visez la o zi care va să vină. Visez.

Mă gândesc… la vacanță. Vacanța de acasă. Voi?


*ideea acestui gen de articole am preluat-o de la Potecuța, sper să vă placă 🙂


Recomandarea de azi:

Sursa foto: libris.ro

O puteți comanda aici:

Libris, Elefant


*linkurile din articol, folosite ca îndemn de achiziționare a cărților sau a produselor, sunt linkuri de afiliere. Asta însemnând că eu primesc un comision dacă alegeți să cumpărați o carte folosind aceste linkuri. Prețul este neschimbat pentru voi, doar că pe mine mă ajutați printr-o simplă alegere să obțin mici comisioane la vânzare.

3 thoughts on “Filă de jurnal nescris

 1. Doamne, câtă linişte are jurnalul tău! Şi miros de acasă şi suflet de acasă! Tare mult mi-a plăcut! Şi imaginile sunt de o frumuseţe cum nu se poate. Aşa arată acasă al tău? E colţ de rai acolo.

  Aştept să aflu părerea ta despre carte. O am şi e mai mult decât frumoasă. Îl citesc de mulţi ani pe Cosmisian, e talentat şi era cazul şi timpul să aibă semnătura pe o carte.

  Îţi mulţumesc mult, Mona! Ideea jurnalului nu îmi aparţine, sincer îţi spun, nici nu mai ştiu de unde a pornit şi cum s-a răspândit, aş fi pus link dacă aş fi ştiut. Erau mai multe întrebări pe care eu le-am scos, în genul: sunt îmbrăcată cu… gătesc… în bucătărie miroase a… . Deci a suferit modificări în timp.
  Te îmbrăţişez!

  1. Mulțumesc, Potecuță! Sunt imaginile cu acasă a copilăriei mele. E la bunici, dar voi ajunge garantat și acolo ?
   Da, am văzut că e răspândită ideea, dar eu am preluat-o de la tine, așadar am menționat. Că îmi place mult și îmi propun să scriu săptămânal un astfel de articol.
   Poate ne vedem când vin în țară. Îți scriu dacă ajung la tine în oraș, că ne este în plan. Te pup! Tare mi-ar plăcea! ❤

   1. Ştiu, Mona! Dar am simţit nevoia să spun că nu e ideea mea, să fiu liniştită 😉
    Da, şi mie-mi place şi m-aş bucura să devină şi la tine săptămânal.
    M-aş bucura mult de tot! Dai un semn. Eu plec din 12 august, am concediu. Dar sper să ne nimerim cu programul. Eu nu stau mult plecată 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *