Joi ne jucăm!

Am să fac o scurtă introducere, înainte de a vă spune îndemnul meu de azi. Trebuie să precizez că eu sunt o aeriană, de felul meu. Uit foarte repede ce mi se spune. Îmi fac mii de planuri și rămân încremenită în proiect, aproape întotdeauna. Și de cele mai multe ori nu știu bine ce zi a săptămânii e, nici nu mai pomenesc de dată. Mi s-a mai întâmplat să încurc lunile, dar spre norocul meu, asta se întâmplă mai rar.

Ce vreau să spun de fapt? Ei bine, când am început această serie de articole, vă spuneam că vă voi oferi, pentru început șapte jucării. Dacă după aceea, joaca mea v-ar fi atras și îndemnurile mele le-ați fi considerat utile, aș mai fi continuat. Dacă nu, nu. Acest lucru rămâne valabil, bineînțeles. Azi ar fi trebuit să scriu despre cea de-a patra jucărie.

Dar am realizat că mâine e 1 Iunie!

Da, deși sunt înconjurată de hăinuțe, jucării și în fiecare dimineață ciugulesc patru tălpițe perfecte de copilaș, doar ieri mi-am dat seama că e chiar mâine. Bine, pentru un moment am crezut că luna Mai are 30 de zile și că Ziua Copilului e chiar azi, dar noroc că bunica m-a învățat să îmi folosesc articulațiile degetelor pentru a ști câte zile are fiecare lună și (aproape) înainte să o spun cu voce tare, am verificat. Cred că știți despre ce vorbesc. Îți faci mâna pumn și prima articulație, de la degetul arătător, e Ianuarie (e proeminentă), așadar are 31 de zile, spațiul imediat următor e Februarie (știu că nu are 30, dar nu are 31 asta e ideea), următoarea proeminență e Martie, deci 31 și tot așa.

Așadar mâine e Ziua Copilului, ziua noastră a tuturor jucătorilor.

Prin urmare, vă îndemn la copilărie!

Găsiți cel mai apropiat leagăn și bucurați-vă de zbor. Dați-vă tare, chiar dacă vă dor genunchii, lăsați-vă capul pe spate și priviți lumea din altă perspectivă. Cu un zâmbet care vă trage urechile în față și deveniți de-a dreptul caraghioși.
Cumpărați un pepene roșu. Înainte de toate, îmbrăcați tricoul special pentru mâncat. Nu știați că există? Cum să nu? Îl pui pe tine și te apuci să mănânci pepenele cu mâna, până la cot. Și dulceața lui se va scurge pe tricoul minunat, care ca prin magie se va transforma în cea mai caldă îmbrățișare. Te va lua în brațe și îți va spune ce minunat lucru e să fii copil!
Încalecă bățul fermecat, care într-o clipită te urcă pe spinarea celui mai strașnic cal, strunește-l și lasă-i liber galopul, chiuind din toată inima.
Aleargă fără să-ți fie frică de natură, urcă-te-n vârful unui copac și simte-te stăpânul lumii!
Fă-ți niște minunate mustăți din vata de zahăr și înnoadă-le printre degete până ce devin atât de lipicioase, încât nu ai altă soluție decât să le bagi în gură și să savurezi fiecare cristal dulce de pe ele.
Pășește din nou în casa părintească. Încearcă să atingi tavanul în timp ce ți se face “tîta mare”. Lasă-te gâdilat până simți că-ți pleznește burta de la atâta râs. Primește mângâierea și sărutul părinților tăi.

Și câte și mai câte. Că doar una e copilăria și doar “ea singură este veselă și nevinovată”.

Gând jucăuș de luat acasă

Joaca de-a copilăria este cea mai frumoasă joacă!

Astăzi, vă îndemn la copilărie!

Pe joia viitoare!

Related Posts

12 thoughts on “Îndemn la copilărie

 1. Pepene nu am văzut încă pe la noi prin piață, dar vine și rândul lor. Acum mă bucur de gustul cireșelor de tot felul și de jocul copiilor din parc. La mulți ani copilă, Mona! 🙂

  1. Cercei din cireșe! Perfect! 🙂 La mulți ani și ție, Petru! 🙂
   Dacă ai intrat în joacă ești un copil mare 😉
   O zi minunată, îți doresc!

 2. Se spune ca barbatii raman pe veci niste copii, dar in afara de a ne comporta infantil, a juca fotbal si videogames-uri si a urla la goluri sau cand pierdem ultima viata, nu ni se permit deloc la fel de multe alintari pe cat li se permit femeilor-fetite. 😛 Imi pot inchipui si cele mai elegante tipe facand lucrurile descrise de tine si parand induiosatoare, dar niciun tip trecut de 20, fara sa arate complet retardat sau ca un nebun periculos. :mrgreen: Poate doar intr-o gasca vesela. Gastile salveaza copilaria masculina. :mrgreen:

  1. Imaginația nu are martori ? Ai dreptate, spun eu din păcate. Dar nostalgia copilăriei nu ține cont de genuri 🙂
   La restul mă abțin, că nu vreau martori la ce îmi stă pe limbă :))))
   Să zic simplu, bărbatul merită să fie bărbat. Și în intimitate, dacă preferi, merită să își amintească că a fost și copil 🙂

 3. Ce fain e sa fii copil,sa nu-ti faci grijuri în viata,stiind ca esti protejat,ziua, noaptea dimineata !La multi ani copilarie,ziua ta zilnic sa fie.Toti cei ce intrati în joc,ramâneti etern în loc !Cei ce mai sunteti copii,s-aveti pace, bucurii.Bucurati-va de viata,pâna-n noua dimineata…

  O dupa amiaza fericita, copila mica iubita, alaturi de prichindei,sa va bucurati cu ei ! 🙂

 4. La mulţi ani, suflet de copil! Şi la mulţi ani minunilor tale!
  Mi-e dor de un leagăn de nu-ţi pot spune! Nu prea îndrăznesc prin parcuri, mi-e frică de amendă. Bine, la înălţimea mea, aş putea trece neobservată. Dar dacă nu şi rămân fără bani de bobo? Ştii ce fac azi când merg spre casă? Îmi cumpăr cutiuţă din aia din care voi face baloane şi le voi da drumul din balcon. Iuuupiii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *