Maria Neagu la Miercuri descoperim

Cei care mă urmăriți pe pagina de Facebook știți că am un proiect, drag mie, Miercuri descoperim. În fiecare zi de miercuri îndemn la a fi descoperiți oameni talentați. Bloguri, pagini de facebook sau alte proiecte în care sunt implicați.

Am decis să preiau această inițiativă și aici pe blog. Să vă invit și pe voi ca Miercuri să descoperiți! Astăzi o vom descoperi pe Maria Neagu.

Maria Neagu la Miercuri descoperim

Maria este un artist. În adevăratul sens al cuvântului. Scriitoare și artist plastic, Maria ne oferă bucăți din colțul ei. Un colț plin de frumos. Despre calitatea scriiturii ei și despre proiectele literare care le pregătește cu multă dăruire, am să vă vorbesc altă dată. Azi vreau să descoperim împreună Maria-artistul. Să pătrundem în Atelierul Mariei- pagina de facebook!

Să îți povestesc cum am plecat pentru prima oară la drum: cu nimic în rucsac și cu niciun plan. Am considerat că eu însămi eram suficientă. Cu cât mă afundam, am realizat că înainte de a fi plecat, era de preferat să fiu pregătită, și anume să vreau cu adevărat acea experiență. După mult timp am înțeles că doar o minte liniștită poate să îmi aducă bucurie în suflet și iubire infinită.

Maria Neagu

Haideți să o descoperim și să ne bucurăm împreună de frumosul pe care Maria ni-l oferă prin munca și dăruirea ei!

Arta mea este acolo unde sufletul meu este, acolo unde timpul nu ține cont de cele trei linii drepte (cu sensul de ceas), unde dorul de mine însămi mă însoțește la fiecare pas, unde brațele mele pot îmbrățișa cu toată puterea, unde mâinile mele pot ajuta pe cei care au nevoie de mine, unde ochii mei se întristează pentru a se bucura din nou, unde corpul simte prin toți porii energia celestă.

O, bietul meu suflet se găsește în străfundul pământului bând din apa râului Lethe ori pe vârful muntelui, în căutarea răbdării. Și toate acestea pentru a mă întoarce printre semenii mei și a mulțumi Bunului Dumnezeu pentru agerimea din ochi, pentru mersul meu încetișor, pentru iscusimea mâinilor, pentru întoarcerea mea acasă.

Maria Neagu, pseudonim literar N. Marianne

Despre asta este Miercuri descoperim! Despre a descoperi oameni dăruiți și pasionați. Vă îndemn să intrați și pe pagina de Facebook, Atelierul Mariei (am pus link la începutul articolului) și să vă lăsați încântați de operele Mariei!

De asemenea, pe Maria o puteți descoperi și în grupurile Facebook pe care le administrează:

BEING IN5PIR̶E̶D̶❥ ( N. Marianne and friends )

FACE@BOOK ( N. Marianne’s feuilleton)

Sper să vă placă acest proiect și împreună să ne bucurăm de oamenii din jurul nostru!


Toate pozele le-am preluat de pe pagina de Facebook, Atelierul Mariei, drepturile aparținându-i în totalitate Mariei Neagu

56 thoughts on “Maria Neagu la Miercuri descoperim

 1. Îmi plac foarte mult picturile ei. Transmit căldură și o mare pasiune pentru frumos. Felicitări! Mă bucur ca ai mutat această rubrică și pe blog prin intermediul căreia descoperim oameni chiar minunați.

  1. Da! Este un artist și un om minunat! Mă bucur foarte, foarte mult că îți place ideea de a muta și pe blog acest proiect. Recunosc, aveam emoții ? Mulțumesc, Otilia!

  2. Vă mulțumesc din suflet pentru gândurile dumneavoastră și mulțumesc Monei pentru tot efortul și suportul depuse pentru a arunca o “lumină” și mai potrivită asupra muncii mele!

 2. Minunată idee de a ne prezenta astfel de oameni! Se vede talentul Mariei şi-n tablouri şi în scris, frumos pictează, frumos aşterne cuvântul. Îmi plac toate tablourile dar în mod special “Dreptunghiul cel mic” “Primăriu” şi “Pădurea dintre vii”. Felicitări artistei şi ţie pentru felul în care ne-ai prezentat-o!

  1. Mi-a devenit tare drag proiectul ăsta, de aceea am decis că e cazul să aibă locul lui și aici. Maria e deosibită, într-adevăr! Tare mă bucur că ți-a plăcut. Să ai o zi minunată, Potecuță!

  1. Da, și acesta a fost un factor care a cântărit mult în luarea acestei ra. Am pornit acest proiect pe Facebook, dar a ajuns să îmi fie foarte drag și de asemnea apreciat. Sper să vă bucurați de el și de oamenii pe care vă voi îndemna să îi descoperiți. O zi minunată să aveți!

 3. Wow! De-a dreptul minunat! Mă bucur că scrii şi aici “Miercuri descoperim”. Ce frumos pictează Maria! Multă căldură regăsesc în culorile sale. Mă duc acum să caut “Ateöierul Mariei”.
  Mulțumesc că ne faci să descoperim oameni atât de frumoşi!

 4. Picturile Mariei Neagu sunt o încântare pentru ochi și suflet. Iar provocările de pe grupul de pe Facebook sunt de-a dreptul geniale. Mă bucur că ai adus pe blog “Miercuri descoperim”.

  1. Mulțumesc, Almona! Da, eu mă mir cum poate avea un om atâtea talente. Deoarece și de scris, scrie frumos!

 5. Sunt wow picturile, foarte bună inițiativa Mona! Îmi place Reverie cel mai mult, poate pentru ca e cu marea? Eventual poți cere artiștilor sa ne spuna și unde au produsele expuse, de unde putem achiziționa. Mult succes cu acest nou proiect!

  1. Mulțumesc, Oni! Proiectul Miercuri descoperim se desfășoară pe Facebook de aproape un an de zile. Prezint bloggeri și munca lor. Maria și scrie minunat! Azi am ales să v-o prezint pe Maria-artistul. În viitor, vă voi prezenta și pe Maria-scriitorul. Și mie îmi plac tare mult picturile ei!

 6. Minunate picturi si arta plastica! Tare imi place tabloul Near to Hatta. Este pe sufletul meu. Si culorile, si locatia si sentimentul pe care il exprima. Felicitari amandurora pentru ceea ce faceti! Si sa o tineti tot asa! 🙂

 7. Felicitari pentru proiect, Mona!!!
  Si… WOW! Maria este un om care stie cum sa-si dezvaluie sufletul in arta sa. Cateva picturi din cele prezentate, pur si simplu mi s-au lipit de inima! Superb!

 8. Ma bucur mult pentru rubrica ta. Eu nu mai stau pe FaceBook asa ca e super ca postezi si pe blog, Foarte talentata invitata pe care ne-o prezinti azi, mult spor ii doresc, că inspiratie, intr-o tara cu un relief ca al nostru (si nu numai) sigur va avea 🙂

  1. Mulțumin, Cătălina! Da, e un om care iubește frumosul și are talentul de a-l putea împărtăși și nouă. O zi minunată să ai!

  2. Vă mulțumesc din suflet pentru apreciere! Suportul dumneavoastră mă ajută să am și mai multă încredere în mine însămi! Mona, îți mulțumesc încă o dată. Mi-ai făcut o adevărată surpriză. Nu aș fi crezut că al meu cerc poate fi mai mare decât 10 oameni. Prin intermediul rândurilor tale, am constientizat că arta mea poate fi pentru un grup mai mare de oameni frumoși. Spor în tot ce faci și mult succes cu acest proiect deosebit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *