Să-mi fii…

Aprinde-ți o țigară și lasă-mă să îți vorbesc. Nu, nu aceea uitată într-un colț pe etajeră. Pe aceea ai fumat-o demult. Una nouă. Și desfă-ți și o bere sau ia măcar o gură de cafea.

Da, știu, te strâmbi! Vezi că ai primit mesaj de la mine cu un link spre un articol nou și îi arunci doar o privire fugară.

O să citesc! Normal, că o să citesc, dar stai să am timp! Sunt la muncă, femeie, ai uitat?

Asta îți vine să îmi răspunzi, știu! Normal că știu! Mi-ești colț de suflet de atâta timp, cum aș putea să nu știu? Tocmai de aceea ți-am scris cu majuscule: CITEȘTE! și cu glasul de pisică torcând bezele, am adăugat: Te roooog și vreo zece inimioare. Suficiente să îți prindă ochii, în caz că îi dai prea tare peste cap.

Și parcă te văd. Deschizi, cu intenția de arunca o privire, așa pe diagonală. Să prinzi din zbor o frază, pentru a putea să-mi spui, sigur pe tine: Am citit, minune. Am să-l mai recitesc deseară, bine?

Da, te văd cu totul, te știu printre nimicuri și te simt în buzunarele inimii!

Așadar, nu ți-am lăsat nicio portiță de scăpare. Știu că peste această frază nu vei trece. Pentru siguranță, o scriu mare, deși nu-ți plac ție subtitlurile în poveștile mele.

Să-mi fii mereu, minune!

Acum te aud. Îți sunt, măi zână! Ce te-a apucat? Iar te încâlcești în metafore? Dar știu că zâmbești. Așa ești tu! Ți-ai lipit zâmbetul de suflet și ni-l oferi în fiecare zi. Deci, nu-l pierde și continuă să citești iubirea mea stângace.

Mi-ești gând și faptă ghemuite în trup. Suficient și totul laolaltă. Mi-ești prietenul cel mai bun și criticul cel mai prețuit. Mi-ești inspir și expir de lacrimi și zâmbete amestecate într-o zi. În fiecare zi.

Îmi ești dorință și păcat pierdute în cutele așternutului. Îmi ești cuvântul nescris pe chip și labirint de mirare în ochi. Mirare că-ți sunt, mirare că ne-am fost și mirarea împletită cu certitudinea că ne vom fi.

Îmi ești promisiune și jurământ, strânse în îmbrățișări care dau început clipei. Îmi ești aici și acolo. Adormit în căușul unui sărut sau cuibărit în genunchiul iubirii.

Îmi ești! Iar eu îți voi fi întotdeauna!

Să-mi fii mereu, minune!

Pentru ieri…

Hai, că a meritat să citești, nu-i așa? Te aștept cu drag acasă!


Imagine de TanteTati de la Pixabay

36 thoughts on “Să-mi fii…

 1. Evident…m-ai inspirat. Să-mi fii gând, să-mi fii ploaie, să-mi fii cheie ce deschide ușa sufletului ce vrea să privești dincolo ea, iubirea ce te vrea….

  Îmi ești! Iar eu îți voi fi întotdeauna… minunat! Ca de fiecare dată…

  1. Eu cred că inspirația face parte din tine, la cât de frumos împletești cuvintele. Îți mulțumesc din suflet, Irina! Îți mulțumesc că îmi ești aici!

  1. Cred că nu pot să mă bucur și emoționez în același timp mai tare, decây ayunci când cineva îmi spune că a simțit cuvintele mele. Iar pentru asta îți mulțumesc din tot sufletul, Eva!

 2. Ce norocos trebuie sa fie barbatul din viata ta. Dintotdeauna mi-am dorit sa am o jumatate poeta care sa se joace cu metaforele si restul figurilor de stil pentru a-mi umple zilele cu cuvinte de care sa ma lipesc. Dar, s-a intamplat ca el sa aiba langa o jumatate care se joaca cu epitetele si emotiile. Nu-i rau nici asa, banuiesc! Mai bine decat sa fi fost amandoi seci.

  1. Suntem norocoși că ne-am găsit și ne-am păstrat. Lui nu-i prea plac dulcegăriile mele, dar mi le primește mereu, iar eu i le ofer oricum 🙂 Jumătatea ta este și el extrem de norocos! 🙂

 3. Da, hai că a meritat să citesc. 🙂 Ca orice alt articol, de altfel. Eu nu sunt azi la serviciu, dar am un deadline și în loc să scriu pentru SuperBlog, mă făci să deschid linkul. 🙂

  1. Cu toate că nu am respectat regulile de a scriere a unui titlu 🙂 Îți mulțumesc tare mult, Otilia! Spor, inspirație și succes să ai la SuprBlog. Mai e foarte puțin 🙂

  1. Mulțumesc din suflet, Dana! Vă scriu, cu tot sufletul vă scriu cât de des pot! O seară minunată să ai!

  1. Ești deosebită, Almona! Cuvintele au ele viața lor. Se adună și se încâlcesc cum vor ele când mă apuc să scriu. E doar meritul lor 🙂 Te îmbrățișez!

 4. Mereu randurile tale imi dau fiori. Foarte sensible cuvintele tale, mi-au placut mult. Felicitari

  1. Mulțumesc mult! Apreciez foarte mult aceste remarci, fiind venite de la tine, deoarece știu cât respect ai pentru cuvântul scris.

 5. Soțul tău e un mare norocos ca te are, cu firea ta jucăușă si profunda, cu zâmbetul tău inocent și cuvintele minune care ne și sigur ii rămân și lui la inima!

  1. Mulțumesc, Oni! Așa îi spun și eu mereu, că are mare noroc că îl iubesc 🙂 O zi minunată să ai!

 6. Mă iartă că am citit. Nu era pentru mine și pentru nimeni de aici… Ci pentru un singur om, pe care îl felicit. În ce privește dulcegăriile, chiar dacă afirmăm noi bărbații că nu ne plac, ne sunt foarte dragi când le primim de la „minunea” noastră.

  1. Da, nici lui nu-i plac, până ce le primește de la mine 🙂 Aveți dreptate! Mulțumesc din suflet pentru popas! O zi minunată să aveți!

 7. Un tablou superb al conjugarii Verbului A Fi, atemporal, infinit, dincolo de relativismul spatiu-mod-timp , prin sentomentul paradoxal al IUBIRII neconditionate, sacrificatoare, fara prejudecati. Frumoasa conjugare a Dragostei reale. Felicitari ! 🙂
  Un Week end binecuvântat, alaturi de minunile tale, draga Mona !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *