Nescrisele mele

Să-mi fii…

Aprinde-ți o țigară și lasă-mă să îți vorbesc. Nu, nu aceea uitată într-un colț pe etajeră. Pe aceea ai fumat-o demult. Una nouă. Și desfă-ți și o bere sau ia măcar o gură de cafea.

Da, știu, te strâmbi! Vezi că ai primit mesaj de la mine cu un link spre un articol nou și îi arunci doar o privire fugară.

O să citesc! Normal, că o să citesc, dar stai să am timp! Sunt la muncă, femeie, ai uitat?

Asta îți vine să îmi răspunzi, știu! Normal că știu! Mi-ești colț de suflet de atâta timp, cum aș putea să nu știu? Tocmai de aceea ți-am scris cu majuscule: CITEȘTE! și cu glasul de pisică torcând bezele, am adăugat: Te roooog și vreo zece inimioare. Suficiente să îți prindă ochii, în caz că îi dai prea tare peste cap.

Și parcă te văd. Deschizi, cu intenția de arunca o privire, așa pe diagonală. Să prinzi din zbor o frază, pentru a putea să-mi spui, sigur pe tine: Am citit, minune. Am să-l mai recitesc deseară, bine?

Da, te văd cu totul, te știu printre nimicuri și te simt în buzunarele inimii!

Așadar, nu ți-am lăsat nicio portiță de scăpare. Știu că peste această frază nu vei trece. Pentru siguranță, o scriu mare, deși nu-ți plac ție subtitlurile în poveștile mele.

Să-mi fii mereu, minune!

Acum te aud. Îți sunt, măi zână! Ce te-a apucat? Iar te încâlcești în metafore? Dar știu că zâmbești. Așa ești tu! Ți-ai lipit zâmbetul de suflet și ni-l oferi în fiecare zi. Deci, nu-l pierde și continuă să citești iubirea mea stângace.

Mi-ești gând și faptă ghemuite în trup. Suficient și totul laolaltă. Mi-ești prietenul cel mai bun și criticul cel mai prețuit. Mi-ești inspir și expir de lacrimi și zâmbete amestecate într-o zi. În fiecare zi.

Îmi ești dorință și păcat pierdute în cutele așternutului. Îmi ești cuvântul nescris pe chip și labirint de mirare în ochi. Mirare că-ți sunt, mirare că ne-am fost și mirarea împletită cu certitudinea că ne vom fi.

Îmi ești promisiune și jurământ, strânse în îmbrățișări care dau început clipei. Îmi ești aici și acolo. Adormit în căușul unui sărut sau cuibărit în genunchiul iubirii.

Îmi ești! Iar eu îți voi fi întotdeauna!

Să-mi fii mereu, minune!

Pentru ieri…

Hai, că a meritat să citești, nu-i așa? Te aștept cu drag acasă!


Imagine de TanteTati de la Pixabay

Colorată, veselă, optimistă și extrem de pasionată; pe numele meu, Mona. Scriitor, Blogger, Coordonator Club de Carte QUARTO, Editor Editura QUARTO. O Nefirească încadrată perfect în Firesc.

36 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *