O simplă joacă

Joi ne jucăm!

Salut, dragilor! Joaca a început de ceva vreme și sper că v-ați obișnuit deja cu îndemnurile mele din fiecare zi de joi.

Azi ne vom juca exact ca un copil. Renunț la metafore, subînțelesuri și alte subtilități. Vă invit, pur și simplu, la joacă!

După cum v-am obișnuit, vă ofer și jucăria de azi:

Oglinda

Cred că primul gând vă este: trebuie să mă privesc în ea? Să mă văd cu adevărat? Dar, până la urmă nu despre asta e vorba? Nu acolo îmi doresc să ajung? Sunt deja pregătit pentru asta?

Ei bine, nu! Azi nu o vom folosi pentru asta.

Pentru a înțelege cu adevărat scopul acestui joc, vă pun de la început o întrebare:

Când v-ați văzut ultima oară râzând cu lacrimi?

Nu mă refer la amintiri, ci chiar să vă vedeți. Să puteți să observați fiecare trăsătură, atât de familiară, transformându-se. Să vă vedeți sclipirea din ochii umeziți de starea de bine. De lacrimile pe care nu le puteți opri. Să observați cât de ridicoli devenim în încercarea disperată de a lua o gură de aer, când mușchii nu ne mai permit mișcările respiratorii.

Așadar, scopul jocului de azi e să vă vedeți fericiți!

Vă îndemn să găsiți o oglindă. O poziționați strategic, astfel încât să vă puteți vedea. Și începeți să vă prostiți. Mergeți la dulap și găsiți ținuta care vă face să vă vedeți cei mai frumoși pe lumea asta. Transformați-vă în prinți și prințese! Vi se pare că sună pueril? Păi ce facem aici, nu ne jucăm?

Fiecare avem ceva care ne face să ținem capul sus în admirație față de noi înșine. Fie că e o rochie preferată, o pereche de pantofi, o pălărie colorată, o cravată care nu place nimănui, doar zâmbetului care apare instantaneu pe buze când o purtăm. Orice!

Găsiți acel lucru, îmbrăcați-l și faceți o pauză să inspirați conștient. Trageți aer în piept și admirați-vă! Nu contează că oglinda va arăta o sută sau 30 de kilograme. Un metru și o dungă sau aproape doi. Ochi albaștri sau negri. Păr lins sau creț. Vă îndemn să găsiți acea vestimentație sau acel accesoriu care vă face să vă simțiți prinți sau prințese. Preț de câteva inspirații fiți mândri de voi!

Și de aici încolo, joaca vă aparține!

Faceți piruete, săriți într-un picior, prostiți-vă! Exact ca un copil. Toate acestea în fața oglinzii. La un moment dat, nu veți putea să mai opriți râsul. Și veți râde. De ridicolul situației, de voi sau de senzația de bine ce o trăiți. Atunci, zăboviți o clipă în plus asupra chipului vostru. Fotografiați-vă în amintire acea imagine. Da, sunteți voi! Jucați-vă cât e nevoie, până ce acea față luminată și acea persoană vă apare în oglindă. O dată ce ați zărit-o să nu o mai uitați niciodată! Pentru că e o parte din voi. Ești tu, tu și tu!

În orice situație, când credeți că nu mai puteți continua în genunchi, când viața pur și simplu e prea grea, vă veți aminti că undeva într-o oglindă, ați zărit și această imagine a voastră. Că acea persoană există în voi și merită să o cunoașteți mai bine.

Gând jucăuș de luat acasă

În fiecare dintre noi există cineva capabil să râdă cu lacrimi!
Joc bonus

Nu, azi nu vă ofer unul. În schimb am un îndemn bonus.

Încercați să vă simțiți ca niște prinți sau prințese oricât de des puteți. Prin hainele pe care alegeți să le purtați, prin atitudinea voastră, prin deciziile pe care le luați. Încercați să fîți mândri de voi, cât mai des posibil și orice oglindă imaginară, întâlnită în cale, să vă dea prilejul să vă admirați.

Aceasta a fost, dragii mei joaca de azi. E un pic diferită, dar știu că un râs sănătos și din toată inima face minuni. Jucați-vă și admirați-vă frumusețea, în timp ce râdeți cu lacrimi în oglindă! Faceți cunoștință și cu fericirea din voi.

Să vă jucați cu bucurie!

Pe joia viitoare!

Sursa foto: pinterest.ro

9 thoughts on “O simplă joacă

 1. Tare frumoasă joaca asta! Şi chiar că nu-mi amintesc când m-am văzut râzând cu lacrimi. Râd mult şi des, nu e vorba de asta. Dar de văzut… hmmm… nu ştiu.

  1. Mă bucur că îți place! Sper să te și joci 🙂
   Eu am văzut niște fotografii care m-au surprins chiar în timp ce mă desfășuram și recunosc că inițial, mi s-a părut că sunt așa urâtă! Nu eram obișnuită să mă văd transformată de fericire 🙂 Acum mă bucur când mă surprind râzând cu lacrimi. 🙂
   O seară minunată! ?

 2. Râsul cu lacrimi chiar nu e gluma,
  Ci este o veche strategie, o cutuma.
  E cel mai elevat moment de fericire,
  Ca noptii nuntii, dintre Mireasa si iubitul Mire !

 3. Trebuie să recunosc că m-ai luat prin surprindere cu jocurile tale, cu totul altfel de cum mă așteptam. Sunt idei care duc la descărcări emoționale și bună dispoziție, deci merită să fie puse în aplicare. Acolo unde suntem siguri că nu există nicio cameră ascunsă. 🙂

  1. Îți mulțumesc, Petru! Asta e ideea mea, să ne jucăm. Ceea ce înseamnă veselie și bucurie, dar orice joc îți oferă prilejul să și înveți 🙂
   Să te desfășori cu drag!
   O zi minunată!

 4. “Când v-ați văzut ultima oară râzând cu lacrimi?”
  Se pune atunci cand ma prostesc pe tot felul de aplicatii de tip snap ? :)))
  La cat de matur sunt :)))), cateva saptamani la Socola (cu tot cu telefon) nu mi-ar strica :))))
  Fericire?
  Stiu ca poate suna aiurea, dar chiar imi iau stropul de fericire din orice. Din zambetul unui copil pe strada, din comentariu unui text scris de mine, din rasuflarea persoanei pe care o iubesc. Eu nu caut acel munte de fericire, Everestul implinirii. Sunt fericit cu atat de multe lucruri banale.

  1. Mă bucur foarte mult pentru tine! Așa sunt și eu de cele mai multe ori 🙂
   De râs,râd mult și des,dar a fost o joacă chiar interesantă să ma văd în oglindă când râd. A durat un pic până am realizat că sunt chiar eu.
   Fericirea e un sentiment care se percepe pur subiectiv. Și așa ar trebui să fie, o sumă a lucrurilor mici din jurul nostru. Să ne bucurăm de ce avem și de frumosul care ne înconjoară.
   O zi minunată să ai, cu cât mai multe hohote de râs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *